Operasyonel işleyişin sürdürülmesini yönetiyor

Saadet Balata / İşletme-İktisat 2004 / TÜVTURK Operasyon Destek Müdürü

81 ilde sabit, 73 tane mobil istasyonda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK AŞ’de işleticiler, istasyonlar ve genel müdürlük arasında köprü görevi görüyor.

Üniversite üçteyken İş Yatırım’da dealer olarak çalışmaya başlayan Saadet, ancak iki ay sonra bu sektörün kendisi için uygun olmadığına karar verir. Üniversitede aldığı eğitimin, teorik bilgiler ve katmış olduğu vizyon açısından önemli olduğunu düşünüyor. Ancak, iş tecrübesinin akabinde yapılacak yüksek lisansın kişiye çok geniş pencereler açtığına inanan Saadet, yüksek lisansını işletme alanında yine BİLGİ’de yapar. Bir kaç yıllık iş tecrübesinin ardından yaptığı yüksek lisans sonrasında ne istediğini daha çok anlar, eksiklerini görür ve hedeflerini daha net belirler.

Mezun olduktan sonra, 7 Haziran 2004’de Akfen Holding’de iştirakler biriminde staja başlayan Saadet, burada iki ay staj yaptıktan sonra tam zamanlı çalışmaya başlar. Burada bir sene boyunca holdingin farklı iştiraklerinde çalışır. İşte bu sürede şu an çalıştığı şirketin ihale dokümanıyla tanışır. Akfen Holding’de çalışmaya başladıktan bir yıl sonra, holdingin araç muayene ihalesini kazanan konsorsiyumun içinde olması sebebiyle, kendini bu büyük projenin içinde bulur. Ardından aslında çok yabancısı olduğu ve öncesinde hiç de ilgi duymadığı bu sektörde çalışmaya başlayan Saadet, “Böyle bir projede yer almak açıkçası beni çok heyecanlandırdı. O güne kadar ülkemizde olması gerektiği şekilde var olmayan bir hizmetin uluslararası standartlarda sunulmaya başlanacak olması ve bunun için kurulan ekibe seçilmiş olmak kariyerimin en önemli dönüm noktalarından biridir” diyor.

İşiyle ilgili eğitimleri kaçırmıyor

2006 yılı Mayıs ayında TÜVTURK AŞ’de çalışmaya başladıktan sonra şansız bir gelişme olduğunu ve kısa bir süre sonra araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini söyleyen Saadet, ardından hukuki mücadele başladığını belirtiyor. “Bu sürecin uzaması sonucunda şirketin tahliye edilmesine karar verildi. Ancak yaklaşık 6 ay sonra hukuki mücadeleyi kazanmamız, ekibin tekrar toplanması ve tam gaz yoğun geçen süreden sonra ilk istasyonumuz Ocak 2008 ‘de Elazığ’da hizmet vermeye başladı. Akabinde 193 sabit, 73 mobil istasyon devreye alındı.  İhale şartnamesi gereği her istasyonun bulunduğu ildeki tüm istasyonların açılışa hazır hale gelmesinin akabinde ildeki tüm istasyonlar aynı gün hizmete başladı” diyen Saadet, bu sürecin ardından 2009 yılında satış destek müdürlüğü, 2010 yılında ise operasyon destek müdürlüğü görevlerine getirilir.

Burada bayii ve operasyon süreçlerinin yönetimi konusunda uzmanlaşan Saadet, pozisyonunun gerektirdiği iletişim ve diksiyon, kalite yönetimi ve temel iş hukuku alanlarında eğitimler alır, aldığı bu eğitimlerin faydalarını çok görür. Son iki yıldır TÜVTURK AŞ Operasyon Destek Müdürlüğü görevini sürdüren Saadet, çalışma arkadaşlarıyla birlikte genel merkezden; alt işleticiler, istasyonlar ve genel müdürlük arasındaki operasyonel tüm işleyişin doğru ve efektif bir şekilde sürdürülebilmesini sağlıyor. Ek olarak, 48 alt işleticinin genel müdürlükteki gözü kulağı olmak, onların sorunlarına hemen cevap verebilmek ve gerekli koordinasyonu sağlayarak kendilerine geri dönüş yapmak, sahada yaşanan durumlar ve genel müdürlük arasında köprü görevi görmek Saadet’in yaptığı işler arasında.

Yeni hizmetler üzerinde çalışıyor

TÜVTURK olarak; 81 ilde 193 sabit, 73 tane mobil istasyonda araç muayene hizmeti verdiklerini açıklayan Saadet, bu dönem araç muayene istasyonlarında verilmesi muhtemel yeni hizmetler üzerinde çalışıyor. 2010 yılında TÜVTURK tarafından verilen ‘bireysel öneri’ ödülünü alan Saadet, kısa bir süre önce bulunduğu pozisyona farklı görevlerin eklenmesiyle daha geniş bir sorumluluk alanına sahip olur. Bu görevleri doğru bir şekilde icra edebilmek için de yeni eğitimler almaya başlar.

Seyahat etmeyi, dalmayı, kayak yapmayı ve at binmeyi çok seven Saadet, alerjik bir durum sebebiyle yaklaşık bir senedir atlardan uzak kalmanın mutsuzluğunu yaşıyor. Bununla birlikte, son bir buçuk senedir blog yazarlığı yapıyor. www.saadetiblog.com adresinde ilgilisini çeken, sevdiği ve paylaşmak istediği konuları yazıyor. Yazmaktan çok keyif alıyor.

Powered by Openmedia