Doğu Afrika ve büyüyen pazarlardan sorumlu

Arda Anıl / Ekonomi-İşletme 2005 / GE Healthcare Bilgi İşlem Yöneticisi

GE Healthcare şirketinde Eagm (Eastern Africa And Growth Markets) bölgesinin servis sistemlerinden sorumlu olan Arda, 84 ülkenin Bilgi İşlem Yöneticisi.

İş hayatına atıldığı Nexum Boğaziçi’nde Roche firması için yaptığı bir finansal raporlama projesi sayesinde tesadüfen sektörle tanışır. “Sağlık sektörünün beni en çok etkileyen kısmı yaptığınız işin odağında hastaların ve insanın olması” diyen Arda, üniversitede aldığı eğitimin özellikle raporlama, bütçeleme ve iş zekası projelerinde çok faydasını gördüğünü, olaylara sadece IT penceresinden değil, kullanıcı ve karar vericiler penceresinden bakmasını sağladığını belirtiyor.

Nexum Boğaziçi’de üniversite ikinci sınıfta yaz stajı yapan Arda, burada diğer ülkelerdeki şubelerin finansal raporlamalarını yapar. Okulun başlamasına yakın, işten ayrılacağı günü konuşmaya gittiğinde, part time iş teklifi alır. O dönem part time işi okulla beraber yürütmekte zorlansa da o stajın ve beraber çalıştığı kişilerden öğrendiklerinin iş hayatında önemi büyük olur.

 

İş zekası alanında uzmanlaştı

Üniversiteden mezun olduktan sonra da Nexum Boğaziçi’nde çalışmaya devem eden Arda, “Part time çalıştığım zamanlarda, ilgimi çeken iş zekası ve raporlama projelerinde çalışma fırsatı bulmuştum” diyor. 2006 yılının Nisan ayına kadar Nexum Boğaziçi’nde farklı sektörlerden birçok firmaya danışmanlık projesi yaptıktan sonra askere giden Arda, askerden döndükten sonra Avea’da çalışmaya başlar. Burada bir yıl karlılık analizi ve raporlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2007 yılının Aralık ayında Roche İlaç’da İş Zekası Uzmanı olarak işe başlar.

Beş yıllık Roche geçmişinde İş Zekası Uzmanı, İş Zekası Bölüm Yöneticisi, Proje Yöneticisi gibi farklı pozisyonlarda görev alır. Bu sürede satış, pazarlama, finans, müşteri ilişkileri yönetimi, klinik çalışmalar, medikal enformasyon gibi farklı süreçleri görüp tanımasını sağlayacak bir çok bölgelesel ve global proje yapma fırsatı bulur.

2010 yılında evlendiğini, 2011 yılında ise oğlu Alp Kaan’ın dünyaya geldiğini söyleyen Arda,  mesleğinde iş zekası alanında uzmanlaşır. Özellikle sağlık sektörünün verinin çok yoğun olduğu bir sektör olduğuna dikkat çeken Arda’ya göre, hasta bilgileri, klinik çalışmalarla ilgili bilgiler, ürünlerle ilgili bilgileri en iyi şekilde bir araya getirip ortaya anlamlı veriler çıkartabilmek belki de ileride bir kişinin hayatında büyük değişiklikler yaratabilir.

 

84 ülkenin IT’sinden sorumlu

Üniversite eğitimi dışında gerek teknik gerekse bireysel birçok eğitime katılan Arda, proje yönetimi, operasyon yönetimi alanında eğitimler alır. Sekiz aydır GE Healthcare şirketinde EAGM (Eastern Africa and Growth Markets) bölgesinin servis sistemlerinden sorumlu Bilgi İşlem Yöneticisi olarak çalışmaya devam eden Arda’nın sorumlu olduğu bölgede 84 ülke bulunuyor. “İstanbul ofisi yaklaşık 84 ülkeden oluşan bir bölgenin genel merkezidir. Servis organizasyonu olarak hastanelerde ve görüntüleme merkezlerinde bulunan cihazların bakım ve arıza giderimlerinden sorumluyuz. Operasyonları ve cihazlarla ilgili bilgileri ve kayıtları takip ettiğimiz sistemlerin sorumluluğu bana ait. Bu sistemlerin doğru ve sorunsuz şekilde çalışmasının yanı sıra, sahada çalışan mühendislerimiz, satış ekipleri için de farklı projeler geliştiriyoruz. Mesela şu anda sahadaki mühendislerimizi daha mobil hale getirebilmek için farklı projeler üstünde çalışıyoruz” diyen Arda, şu aralar saha mühendislerinin işlerini daha hızlı ve daha kaliteli bitirebilmeleri için bir mobilite projesi üstünde çalışıyor.

Bu proje kapsamında hem süreçleri iyileştirmeyi, hem de mevcut uygulamaları mobil bir platforma taşımayı hedeflediklerini söyleyen Arda, Roche da çalışırken iki önemli ödül alır. 2010 yılında yaptıkları CRM ve İş Zekası Projeleri “Müşteri Odaklılık” konusunda ödüle layık görülür. Kariyerini gene IT sektöründe proje yönetimi alanında sürdürmeyi ve bu alanda kazandığı bilgi ve birikimi genişletmeyi isteyen Arda, ortaokuldan beri Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yelken yapıyor. Bu alanda ülkemizi farklı müsabakalarda temsil etse de oğlu doğduğundan beri yelkene pek vakit ayıramıyor.

 

DÜN

PROF. DR. ASAF SAVAŞ AKAT

DOLAPDERE KANTİN

 

BUGÜN

ALPHAN MANAS

TÜNEL

 

EN SON

KENDİ EVERESTİNİZE TIRMANIN

SILVER LININGS PLAYBOOK

PARİS

Powered by Openmedia