Ortopedi ve beyin cerrahi ürünlerinden sorumlu

Onur Alkan / İşletme-2001 / Sarl Medi-8 Orthopaedics&Spine-Business Manager EEME&CIS

Ortopedi ve beyin cerrahi ürünlerinin direk ve dolaylı aktivitelerinden sorumlu. Ürünlerin ana satış kanallarını ve distribütörleri yönetiyor, merkezle ilişkileri sağlıyor.

Profesyonel iş hayatına Amerika’da Onur, 2003 yılında Türkiye’ye döndüğünde ne iş yapabileceği ile ilgili herhangi bir fikre sahip değildir. “Öyle her şeyi planlayan biri olmadım hiç” diyen Onur, bu yüzden karar vermeden önce askere gider. Altı ayda askerliğini tamamlayıp geri dönünce aile dostları olan eski bir patronu onun yabancı dilinden faydalanmak ister. Bu vesileyle 2004 yılında eski patronu ve aile dostlarının firması LMC’de çalışmaya başlar. Böylece medikal sektörüne adım atan Onur, üniversitede aldığı eğitimin kesinlikle şu an yaptığı işe katkısının olduğunu düşünüyor.

“Biz 1996 yılında, okul YÖK’ten ilk onay aldığı zaman okula girdik. Hazırlığı Baltalimanı’nda, bölümü Kuştepe’de okuduk. Okul, sistem her şey yeniydi, ISIS’ten gelen bir altyapı vardı ama okulun esas temelleri o zaman atılıyordu. Dolayısıyla hocaların, okulun kurucularının bizlerle defalarca sistem ve düzen hakkında konuştuğunu hatırlıyorum. Vizyon çok genişti, zaten okulun şu anki duruma gelmesinin o günkü vizyonla direk ilişkisi vardır” diyen Onur, okulun ve orada aldığı eğitimin kendisine ve işine en büyük katkısının bu olduğuna inanıyor. Okulun vizyonunu genişlettiğini, her şeyin her zaman değişebileceği, gelişebileceği gerçeğine hazır olması için eğittiğini dile getiriyor.

 

Üniversitede okurken mağaza açtı

Üniversitede okurken kuzeniyle birlikte Moda’da Bahariye Caddesi’nde bir hazır giyim mağazası açan Onur, 15 metrekarelik mağazayı bir yıl dolmadan kapatır. Kendi deyimi ile kariyerine altın harflerle eklenen bu başarısızlığın çok büyük faydasını görür. Bu mağaza tecrübesi sayesinde bir işin nasıl yapılmaması gerektiğini öğrendiğini dile getiren Onur, üniversiteden mezun olduktan sonra Washington, DC’de Alvensa firmasinda satış temsilcisi olarak ilk profesyonel görevine başlar. Burada iki yıl çalıştıktan sonra 2003 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Onur, ne iş yapacağına karar vermeye çalışırken önce askere gider. Askerliğini tamamlayıp dönünce medikal sektöründe faaliyet gösteren LMC firmasında ürün müdürü olarak işe başlar.

LMC’den ayrılarak GAMA Ticaret firmasının Medikal Bölümü’nde Omurga Sistemleri Ürün Müdürü olarak uzun süre hizmet verdikten sonra 2008 yılında ülke müdürü olarak Finsbury Orthopaedics firmasında işe başlar. O yıl eşi Sevim Alkan ile evlenen Onur, iki ay sonra kızlarının aralarına katılacağını açıklıyor. Finsbury Orthopaedics’ten ayrılarak 2011 yılında şu an çalıştığı Medi-8 firmasında ülke müdürü olarak göreve başlar. Bir süre sonra buradan ayrılarak business manager olarak WomanCare Global firmasına geçen Onur, bu yılın başında eski firması Medi-8’e geri döner.

 

Alanıyla ilgili eğitimlere katılıyor

Sektörde ilgilendiği ve uzmanlaştığı alanların ortopedi ve beyin cerrahisi alanları olduğunu söyleyen Onur, Amerika’da bu konular ile ilgili eğitimlere katılır. Şimdi de işiyle ilgili eğitimlere katılan Onur, SARL Medi-8 firmanın ürettiği ve temsil ettiği ortopedi ve beyin cerrahi ürünlerinin belirtilen bölgelerdeki direk ve dolaylı aktivitelerinden sorumlu olarak Medi-8’deki işine devam ediyor. Ana satış kanallarının ve ülkelerdeki distribütörlerin yönetimini yapıyor, Fransa’daki merkezle olan ilişkileri sağlıyor. Bugüne kadar sektörde görev aldığı önemli projelerden de söz eden Onur, “GAMA’da çalıştığım dönem Türkiye’de ilk defa yapılan ve hala tek olan mobil hastane projesini firmaya alan ve yapan takimin içinde oldum. Çok önemli olan bu mobil hastane hala Milli Savunma Bakanlığı bünyesindedir” diyor.

Şu aralar omurga cerrahisine yönelik inovativ bir ürün üzerinde çalıştıklarını söyleyen Onur, ekip olarak bugüne kadar birkaç ödül de aldıklarını belirtiyor. İş dışında denizciliğin eşiyle çok büyük tutkuları olduğunu vurgulayan Onur, yemek yapmayı çok seviyor. Bazı yemeklerde bir marka olduğunu söyleyen Onur, eskiden oynadığı basketbol sporunu izlemekten bazen de arkadaşlarıyla oynamaktan keyif alıyor.

 

DÜN

PROF. DR. TOKTAMIŞ ATEŞ

BİLGİ CAFE

 

BUGÜN

CHRISTOPHER HICKS

BOZBURUN YAT KULÜBU

 

EN SON

BAŞKALDIRAN KURŞUN KALEM

ARGO

NEW YORK

 

Powered by Openmedia