Ceza Hukukundan vazgeçemiyor

Zeynep Ökke – Hukuk 2008 – ÖKKE Hukuk Bürosu Avukat

Babasının sahip olduğu hukuk bürosunda yabancılara hukuki danışmanlık hizmeti veren Zeynep Ökke, mesleki başarılarını avukatlığa duyduğu sevgiye bağlıyor.

BİLGİ’de verilen hukuk eğitiminin diğer fakültelerden farklı olduğunu düşünen Zeynep, bugün birçok arkadaşının kendi ofisini kurduğunu ve hepsinin çok başarılı yerlere geldiğini vurguluyor. Bunun sebebinin de BİLGİ’nin verdiği analitik düşünce bazlı eğitimin yanında öğrencilerine fazlasıyla güven aşılaması olduğuna inanıyor. Hocalarının kendisine sadece ders vermekle kalmadığını, bir avukatın iş hayatında nasıl olması gerektiğine dair tüm ayrıntıları eğitim sırasında çok iyi verdiklerini de ekliyor.

Bilgi Üniversitesi’nden mezun olmanın faydasını en fazla İngiltere’de yüksek lisans yapmak istediğinde gören Zeynep, not ortalaması çok yüksek olmamasına rağmen başvurularını yapmak için birkaç danışmanlık şirketine gider. Gittiği yerlerde ona ortalamasının düşük olması nedeniyle İngiltere’de yüksek lisans yapmanın neredeyse imkânsız olduğunu söylenir. Zeynep danışmanlık şirketine eğer bir mülakat fırsatı elde edebilirse, onları ikna edebileceğini söyler ve öyle de olur, mülakatı başarılı geçer. Kendisinden çok daha yüksek ortalaması olan birçok insanın kabul edilmemesine rağmen o sene Guardian dergisinde 6. sırada olan University of Kent’te yüksek lisansa başlar. Sonrasında kabul edilme nedeninin, eğitimi sırasında aldığı ve İdil Elveriş tarafından verilen Klinik Hukuku dersinin ve okul dekanı Turgut Tarhanlı’nın referans mektubunun etkisinin olduğunu öğrenir. Böylece 2011-2012 yılında Kent Üniversitesi’nde “International Criminal Justice” alanında mastırını, kara para alanındaki tezini yazarak tamamlar.

Yabancılara hukuki danışmanlık yapıyor

Babasının avukat olmasından etkilenerek küçük yaşlardan beri bu mesleği seçmek isteyen Zeynep, üniversitede ikinci sınıftan itibaren yazları Ökke Hukuk Bürosu’nda çalışır. Okulda yapılan kariyer günleri sayesinde başka hukuk bürolarında da staj yapma imkanı yakalar. Mezun olduktan sonra Yamaner&Yamaner Hukuk Bürosu’nda bir sene boyunca ‘corporate’ departmanında çalışarak avukatlık stajını tamamlayan Zeynep, aynı zamanda British Side’da altı ay boyunca hukuk İngilizcesi kursuna katılır. Stajını tamamladığı yazı ise İngiltere’de, Cambridge’te, Cambridge Law Studio’ya katılıp hukuk dersleri alarak geçirir. Dönünce Ökke Hukuk Bürosu’nda bir sene avukat olarak çalıştıktan sonra yüksek lisansı için tekrar İngiltere’ye gider.

Şu anda hala Ökke Hukuk Bürosu’nda çalışmakta olan Zeynep, babasının sahip olduğu bu ofiste daha çok yabancılara yazılı ve sözlü hukuki danışmanlık dahil olmak üzere, gayrimenkul alım satımları, şirket kuruluşları, çalışma ve oturma izinleri, yabancı uyruklu şirketle danışmanlık veriyor. Ancak bunun yanında ceza alanında yaptığı yüksek lisansı nedeniyle ceza hukukundan kopmasının mümkün olmadığını da ekliyor. Hayatta başarı olarak gördüğü her deneyimini ise asla pes etmeyen bir yapıya sahip olmasına bağlıyor.

Nisanda yeni zirveye hazırlanıyor

Şu an İstanbul Yatırım Derneği olarak, Türkiye’ye yatırımcı çekmek nedeniyle sürekli yeni projeler üzerinde çalışıyor. Bu önemli projelerin en yakın tarihli olanı ise 2014 Nisan ayında düzenleyecekleri ve Orta Doğu’dan birçok yatırımcının katılacağı zirve… “Başarı nedir, bugünlerde çok sorguluyorum ancak ben avukatlık mesleğini çok seviyorum. Sanırım bu meslekten keyif almaya devam ettiğim sürece de başarılıyım demektir.” Diyerek başarısını meslek aşkına bağlayan Zeynep’in hayatında en keyif aldığı şey ise yurt içi ya da yurt dışı ayırt etmeksizin yeni şehirler görmek…

 

 

Powered by Openmedia