Hedefi sigorta hukukunda uzmanlaşmak

GONCA ÖCALAN – Hukuk 2008 – AK Sigorta A.Ş. Hasar Hukuk Müşavirliği Avukatı

Yaptığı her işi inanarak gerçekleştirmesiyle kariyerinde başarıyı yakalayan Gonca Öcalan, seçtiği alanda doktora yaparak uzmanlaşmayı hedefliyor.

Ailesinde ve yakın çevresinde aslen hukukçu bulunmamasına rağmen hayallerinde hep avukat olmayı isteyen Gonca, bu mesleği yapmaya lise yıllarında karar verir.

Öyle ki üniversite tercihlerini yaparken hukuk fakültesinden başka bir fakülte tercihlerinin arasında yer almaz.

Lisans eğitiminden sonra stajını Bağatur Avukatlık Bürosu’nda yapar. Şirket birleşme ve devralmaları, şirketler hukuku ve sigorta hukuku konusunda önemli tecrübeler kazanmasının da çalışacağı hukuk alanını seçme hususunda oldukça faydası olur. Okuldayken aldığı pratik derslerin, iş hayatında karşılaştığı hukuki meseleleri analiz etme yeteneği kazandırdığının daha iyi farkına varır ve BİLGİ’de “Ekonomi Hukuku” alanında yüksek lisansa başlar. “Avukatlık alanında uzmanlaştığım ve ilgi duyduğum bir alan olan Sigorta Hukuku alanında yüksek lisans projemi hazırlıyor olmak mesleki ve akademik alanda bana fayda sağlamaktadır.” diye konuşan Gonca, bu sene “Sigortacılıkta Tahkim” konulu projesini teslim ederek öğrencilik hayatını tamamlamayı hedefliyor.

Sigorta sektörünü tercih etti

Lisans Eğitimi ve yaptığı stajı tamamladıktan sonra Topdemir İnandıoğlu Kömüç Hukuk Bürosu’nda avukat olarak çalışmaya başlar. Daha sonra büroda sorumlu olduğu hukuk alanı olan şirketler ve sigorta hukuku konusunda uzmanlaşma amacıyla 2011 yılında ZURICH Sigorta A.Ş. hukuk departmanına geçen Gonca; şirket aleyhine açılan davaların takibi, raporlanma süreci ile şirkete bağlı dış avukatların raporlanması hususunda görev alır. 2013 yılında AXA Sigorta’da da bir süre alanı ile ilgili çalışır. 2014 Şubat’tan itibaren ise AK Sigorta Hasar Hukuk Müşavirliğinde takım lideri olarak çalışıyor.

Avukat olduktan sonra uzmanlığını sigorta hukuku alanında seçen ve üç yıldan beri sigorta şirketlerinde çalışan Gonca; sigorta şirketleri aleyhine açılan davalar, sigorta şirketleri arasındaki uyuşmazlıklar ve rücu takipleri, şirket içi hukuk görüşleri ile raporlamalar konusunda görev alıyor ve ekibiyle birlikte yeni projeler ile fark yaratmayı hedefliyor. “Sigorta hukuku alanında uzmanlaştım, BİLGİ’de aldığım yüksek lisans eğitimine ek olarak, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nda çeşitli eğitimlere katılmam sigorta alanına başarılı olmamı sağladı. Ayrıca, Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği ve Milli Reasürans nezdinde yapılan konferanslar ile sigorta hukukundaki güncel gelişmelere de hakim oluyorum.” diyerek uzmanlık alanını geliştirdiğini ifade ediyor.

Doktora yaparak alanında uzmanlaşacak

Bugünkü başarısında kişisel özelliklerinin büyük rol aldığını düşünen Gonca, “Aldığım tüm görevleri en iyi şekilde gerçekleştirmek her zaman hedefim oldu. Yaptığım her işe önce kendim inanmalıyım. Bugüne kadar inandığım her iş beni heyecanlandırarak başarıya doğru yol almamı sağladı. Çalıştığım her kurumda, kuruma değer katmak birincil amacım oldu ve takım çalışmasına yatkınlığım bu göreve gelmemi sağlayan önemli unsurlardan biri diye düşünüyorum.” ifadesiyle mesleki başarısının sırrını da açıklamış oluyor.

Gelecekte mesleğiyle ilgili öncelikle doktora yapmayı planlayan ve hukuk alanında uzmanlaşmanın her geçen gün artan önemi sebebiyle seçmiş olduğu alanda uzmanlaşmayı hedefleyen Gonca, iş dışındaki zamanımda sosyal yardım derneklerinde gönüllü olarak çalışmakla beraber İstanbul’da gerçekleştirilen konser ve diğer etkinlikleri takip ediyor. Tenis oynamak, yelken yapmak ve yüzme de diğer hobileri arasında.

 

 

Powered by Openmedia