“Dünyaya bir daha gelsem yine hukuk fakültesine giderim”

BUĞRA PERDAR – Hukuk 2010 – Doğu Hukuk Bürosu Avukat

Denizcilik alanında hizmet veren bir hukuk bürosunda çalışan Buğra Perdar’ın en büyük amacı, kendini her gün yenileyerek deniz hukukuna daha faydalı bir hale gelmek…

Üniversitede okurken yaz dönemlerini, çeşitli hukuk bürolarında staj yaparak geçiren Buğra, tatil dönemleri haricinde ikinci ve üçüncü sınıfta yaklaşık bir yıl boyunca IBM Türk’te çalışır. Bunun haricinde aile işi olan sigorta acenteliğinde de çokça vakit geçirir. “O dönemde hazırladığım deniz sigorta poliçelerini ve sözleşmeleri bugün meslek hayatımda görmek beni mutlu ediyor.” diyen Buğra, BİLGİ’de çok severek gerçekleştirdiği lisans eğitimini bitirip avukatlık stajını tamamladıktan sonra, İngiltere’nin Swansea Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Deniz Ticareti Hukuku alanında yüksek lisans eğitimi alır. Denizcilik alanında faaliyet gösteren bir avukat olarak, İngiltere’de hukukun nasıl algılandığını bir nebze olsun algılayabilmenin ufkunu oldukça genişlettiğini belirten Buğra, yüksek lisans eğitiminin de mesleği için çok faydalı olduğunu düşünüyor. Kendisi gibi BİLGİ’de hukuk eğitimi alan çok sevdiği ağabeyi Av. Çağdaş Dönmez’in yol göstericiliği ve lise eğitimini aldığı Kabataş Erkek Lisesi’nin mezunları arasında yer alan başarılı avukatların etkisiyle hukuk okumaya karar veren Buğra, “Dünyaya bir daha gelsem yine hukuk fakültesine giderim.” diyerek meslek aşkını özellikle vurguluyor.

Denizcilik alanında avukatlık yapıyor

Üniversiteden 2010 yılında mezun olduktan sonra Av. Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu’nun yanında stajyer avukat olarak çalışır. Stajının sonuna doğru İngiltere’ye gitmeye karar verir. Burada 2. derece onur öğrencisi olarak yüksek lisansını tamamlayan Buğra, 2012 yılından beri de Doğu Hukuk Bürosu’nda avukat olarak çalışıyor. Kurum adına ulusal ve uluslararası sigorta şirketleri, armatörler ve bankalar başta olmak üzere, denizcilik alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumlara hukuk hizmetleri sunuyor. Kurum olarak gemi alım satımları, gemi finansman yapılandırmaları, çatma davaları, müşterek avarya, tahkim, sigorta uyuşmazlıklarının çözümü gibi konularda uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini belirten Buğra, “Açıkçası ben ağırlıklı olarak uluslararası operasyonlarda daha aktif bir rol alıyorum. İngiltere tecrübemi saymazsak bunun için özel bir eğitim almadım fakat yabancı dil çok önemli. Özellikle İngilizceye tam hakimiyet şart.” diye konuşarak yurt dışı deneyiminin mesleğindeki öneminin altını çiziyor.

Başarısını iletişim yeteneğine borçlu

Üniversite yıllarında hukuk fakültesinin hemen yanında ağabeyinin işlettiği kafede sıkça vakit geçiren Buğra; orada kasa hesabı, çalışanlarla ilgilenme, müşterilerden sipariş alma derken, iletişim kabiliyetini iyice geliştirir. Bugün avukat olarak kazandığı mesleki başarılarında o günler sayesinde kazandığı iletişim yeteneğinin büyük payı olduğunu düşünüyor. Şu an iki adet büyük çatma davasının üzerinde çalıştıklarını belirten Buğra, “Mesleğimiz insanlık tarihince var olmuş ve varlığını devam ettiren, yaşayan bir organizma. Dolayısıyla devamlı kendinizi yenilemeniz, gelişmelere çok çabuk ayak uydurmanız gerekiyor. Olabildiğince kendini yenileyen her türlü uyuşmazlığa çözüm getirebilen bir avukat olmak istiyorum. Daha yolun oldukça başındayım ve öğrenme arzum çok taze. Kendimi her gün yenileyerek ilerlemek istiyorum. Türk Deniz Hukuku’na faydalı bir meslek hayatı geçirmek en büyük temennilerimden biri. Tabi iyi ve dürüst hatırlanmak için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.” diyerek hedeflerini sıralıyor. Lise yıllarında İstanbul Yüzme İhtisas Kulübünde lisanslı sporcu olan Buğra, yüzmekten çok keyif alıyor ve işten arta kalan zamanlarında kitap okumaya ve gitar çalmaya özen gösteriyor. Denize açılmak ise vazgeçilmezi.

 

 

Powered by Openmedia