Meslekteki başarısını aldığı ödüllerle taçlandırıyor

CAN GAFUROĞLU– Hukuk 2004 -Turkcell İletişim Hizmetleri – Avukat

Sporcu kişiliğinin yanı sıra başarılı bir meslek hayatına sahip olan can gafuroğlu, telekomünikasyon alanındaki birleşme ve devralma işlemleri alanında uzmanlaştı

Dedesinin Anayasa Mahkemesi Onursal Başkanı ve dayısının başarılı bir avukat olmasından ilham alarak bu mesleği tercih eden Can Lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını da BİLGİ’de “Ekonomi Hukuku” programıyla tamamladıktan sonra Fordham University, School of Law’da burslu, ziyaretçi öğrenci olma şansını yakalar. İlk stajını üçüncü sınıfın yazında Birsel Hukuk Bürosu’nda mevzuat ve yargı kararlarının araştırılması ile bunların tercümeleri üzerinde çalışarak yapar. Yasal stajını da aynı büroda tamamlayan Can, “Mezuniyet öncesi çalışma açıkçası çok güzel bir başlangıç; öğrenci iken tabir yerindeyse biraz havayı koklamanın büyük faydası oluyor. Bir defa geniş bir hata yapma alanınız var; henüz mesleğe başlamadığınız için büyük bir hoşgörü var. İkincisi, “çalışkan öğrenci” profili her zaman takdir edilir ve iş yaşamınızdaki sosyal bağlarınızı yavaş yavaş kurmanıza önemli ölçüde destek olur.” diyerek kazandığı tecrübeleri bir tavsiye niteliğinde sunuyor ve mezuniyet sonrası çalışma hayatında, öğrenciyken yaptığı çalışma sayesinde kurmuş olduğu ilişkiler sebebiyle çok rahat ilerlediğini de ayrıca belirtiyor.

Turkcell’de kıdemli avukat oldu

Mezuniyetinin ardından ABD’de stajyer statüsünde çalışma imkanı bulan Can, bu çerçevede Türk – Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası’nda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen ABD merkezli şirketlere genel hukuki danışmalık ve J-1 vizesi hakkında Oda ile hükümet görüşmelerinin koordinasyonu çerçevelerinde destek verir. ABD dönüşü ise Bezen & Partners’ta işe başlar.

15 Temmuz 2010’da BİLGİ’den Zeynep Ökmen ile evlenir ve askerlik görevi için o yıl Bezen & Partners’tan ayrılmak zorunda kalır. Askerlik dönüşü Baker & McKenzie’de işe başlar ve burada tahkim takımında yer alır. 2011 yılında oğlu Ali’nin doğumundan birkaç ay sonra ise Turkcell Kurumsal Hukuk İşleri’nde görev almaya başlayan Can, halen burada kıdemli avukat olarak görevini sürdürüyor. Burada Turkcell ve bağlı 32 iştirakinin şirketler hukuku ve buna bağlı koordinasyon işleri ile şirketin genişleme projeleri kapsamında gerçekleştirilecek birleşme ve devralma işlemlerine ek olarak yurt içinde yapılacak girişim sermayesi faaliyetlerinin hukuki süreçlerine destek olmakla görevli.

Yıllar içinde birleşme ve devralmalar alanında uzmanlaşan Can, bu uzmanlığını ise BİLGİ’de yaptığı yüksek lisans ile daha öncesinde katıldığı Columbia University ve Metropolitan University’nin yaz okullarında kazandığını düşünüyor.

Başarılı, sporcu, sanatçı ve aşçı

Baker & McKenzie’de çalışırken, ekibiyle 2012 yılının en iyi tahkim takımı ödülünü ve geçtiğimiz sene gösterdiği çalışmaya bağlı olarak 2013 Turkcell CXO Ödülünü kazanan Can, “Meslekte rahatça ilerleyebilmek için belirli bir alanda uzmanlaşmış olmak önemli. Ben telekomünikasyon alanındaki birleşme ve devralma işlemleri temelinde uzmanlaşmayı hedefledim. Buna bağlı olarak profesyonel hayatın getirileri ne olur bilemem ama, şu an yaptığım işten, çalıştığım birim ve şirketten çok memnunum. İlerisi için de bu şirketin önerebileceği yönetim kademelerinde de görev almak, gelecek planlarım arasında.” diyerek daha büyük başarılar elde etmeyi amaçladığını belirtiyor.

Uzun yıllar basketbol oynayan hatta Milli Basketbol Takımında olması sebebiyle BİLGİ’deki lisans eğitimini yüzde 75 burslu tamamlayan Can’ın iş dışında ilgilendiği alanlardan bir diğeri de plastik sanatlar… Bu nedenle ailesiyle birlikte sık sık sergi ve sanat fuarlarını ziyaret ediyor. Bir başka hobisi ise mutfak sanatları ile ilgilenmek… Buna bağlı olarak da boş zamanlarında, bir arkadaşının catering şirketi olan Food Project’te chef olarak görev alıyor.

 

 

Powered by Openmedia