Bilgim’den Haziran 2014

Merhaba Sevgili Mezunlar,

Günü gününe uymayan, krizleri ve felaketleri bol bir coğrafyada yaşıyoruz. Geçtiğimiz ay Soma’da vefat eden madencilerimizin yasını tuttuk. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de bir çok etkinlik iptal edildi. Öğrencilik ve iş hayatının büyük bir bölümünü “entertainment” sektöründe geçirmiş biri olarak alınan kararların yükünü çok iyi anlıyorum.

Bir yanda yapılan büyük hazırlıklar ve yatırımlar, bir yanda toplum hassasiyeti ve vicdan. Cenaze evinde düğün olmaz misali bu tip elim olaylarda ilk kesilen eğlence ve türevi operasyonlardır. Biz de geçen sene Homecoming’imizi gezi olayları sebebi ile iptal etmek zorunda kalmıştık. Bu sene için içimize mi doğdu ne, tarihini açıklamak için acele etmek istemedik. İkinci bir iptali mezunlarımıza yaşatmak istemedik.

Eğer daha önceki örneklerde yaşadığımız toplumsal şoklar yaşanmaz, vicdanlarımızı rahatsız edecek bir durum olmazsa 7 Eylül Pazar günü buluşmamızı yapacağız.

Önümüzdeki dönem yapılanmamızı dört temel unsura dayandıracağız. Spor, sanat, eğitim ve sosyal sorumluluk başlıkları altında yapılanmaya devam edeceğiz. Hayatın bu renklerine dokunarak azami sayıda mezunumuzun hayatına dokunmaya çalışacağız.

Bir önemli hazırlığımız ise mezunlarımızın istihdamı üzerine. Bu konuda kalıcı çözümler ve sürdürülebilir kalkınma modelleri üzerinde çalışıyoruz. Bir türlü kalifiye iş ile kalifiye mezunu bir araya getiremiyoruz. Yeni kuşağın algıları ile şirketleri yönetenlerin algıları uyuşmuyor artık. Şirket yöneticileri yeni kuşağı anlamakta ne kadar zorluk çekiyorsa, mezun adaylarımızda hayatın ve iş hayatının gerçekleri ve zorlukları karşısında bir o kadar hazırlıksız. Biz de bu gerçeklerden yola çıkarak mezunlarımızın hayatını kolaylaştırmanın yollarını arıyoruz. Bütün değerlerimizle bu konu özelinde çözümler üretmeye çalışacağız.

Son olarak; 7-8 Haziran tarihlerinde basketbol, voleybol ve atletizm müsabakalarında Boğaziçi, İtü ve Odtü mezunları ile Master Games bünyesinde mücadele edeceğiz. Müsabakalarda Bilgim için mücadele edecek tüm mezunlarımıza başarılar diliyorum

 

Saygılarımla,

Doğuşcan Oto

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Mezunlar Derneği Başkanı

Powered by Openmedia