Başarısı uluslararası platformda tescillendi

Neslihan Yazıcıoğluİşletme – İktisat 2005 – Şekerbank Genel Müdürlük Pazarlama ve Satış Yönetmeni

Kariyer hayatı başarı, terfi ve birinciliklerle geçen neslihan, çalışmalarının karşılığı olarak şube müdürlüğü bekliyor.

Neslihan’ın kariyer planlarının arasında her zaman kurumsal bir şirkette çalışmak vardır.
Gerek çalışma şartları, gerekse sosyal olanakları ve sunduğu imkanlar onu kurumsal bir şirkette çalışmaya yönlendirir. Buna bir de yine BİLGİ’den mezun ve bankacılık sektöründe çalışan arkadaşlarının etkisi eklenince Neslihan için bu sektör kaçınılmaz bir hal alır.

Okuduğu bölüm ve aldığı seçmeli derslerin özellikle finans üzerine olması bu sektöre çok daha kolay adapte olmasını sağlar. “İş hayatı kitaplarda yazdığı gibi formülle ilerlemiyor ancak bu formülleri bilmek ve uygun yerlerde kullanmak size hız, zaman ve ayrıcalık kazandırıyor” diyen Neslihan, mezun olduktan sonra London College of International Business Studies’te International Marketing üzerine bir sertifika programına katılır. Bu program hem dış piyasalardaki farklı pazarlama teknikleri hem de bu teknikleri mevcut işine nasıl adapte edebileceği konusunda ona yeni bir vizyon katar.

Çocukluk yıllarında babasıyla işe gitmeyi çok seven Neslihan, üniversitede okurken de aile şirketinde dönem dönem çalışır. Şirket mühendislik gibi teknik bir alanda olsa da burada edindiği deneyimlerin iş hayatına katkısı büyük olur çünkü burada ticaretin nasıl yapıldığını, iş ve zaman planlamasını yakından deneyimleme fırsatı bulur. Ancak okul yıllarında da bankacılık hep kafasının bir köşesindedir. Bu nedenle de Vakıf Yatırım’da stajını yapar. Biriktirdiği tüm bu iş tecrübeleri onun kendine güvenerek kariyerine adım atmasını sağlar.

Birinciliği ülkesine taşıdı

Üniversiteden 2005 yılında mezun olan Neslihan, ilk olarak bir aile dostlarının şirketinde müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başlar. Buradaki iş deneyimini her türlü kara, deniz ve hava nakliyelerinde aracı kurum olarak müşterilere hizmet vererek geçirir. Çalıştığı şirketin ana faaliyet konusu tekstil olduğundan bir süre sonra yönetimden gelen taleple bu bölüme geçer. “Bayansanız ve modayı takip ediyorsanız inanılmaz renkli ve hareketli bir dünya” sözleriyle tanımladığı tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak 4 büyük markanın yöneticiliğini yapmaya başlayan Neslihan, renkli olduğu kadar yorucu olan bu dünyada çalışırken iki haftada dört kilo verir. Bunu gören babasının müdahalesiyle bu sektördeki iş hayatı noktalanır. 2006 yılında Oyak Bank’ın açtığı giriş sınavını geçerek Oyak Bank Genel Müdürlük İşletme Bankacılığı Pazarlama ve Satış Bölümü’nde Yetkili Yardımcısı olarak göreve başlayan Neslihan, her zaman hedeflediği kurumsal dünyaya böylelikle adım atar.  Oyak Bank’ın 2007 yılında ING olması ile beraber görevine burada devam etmeye başlar. Gösterdiği performans ile kısa zaman sonra terfi alır ve bu dönem içerisinde ING Amsterdam’ın hazırladığı uluslararası bir eğitime Türkiye’yi temsilen bir proje ile katılarak birinci olur. “Bu hem Türkiye’nin ING’ye yeni katılması dikkate alınarak iyi bir reklam hem de kariyerim açısından önemli bir adım oldu” diyen Neslihan, 2009 yılında üst yönetimin talebi ile uluslararası bir projede proje yöneticisi olarak görev yapmaya başlar. Yurt dışından gelen danışmanlarla beraber başarılı bir çalışma gerçekleştirerek şu an halen faaliyette olan bir servisin kurulmasında rol alır. Bu çalışmasıyla birlikte bir terfi daha alır. İş hayatına son derece hızlı ve aktif devam ederken hayatına bambaşka bir renk katan eşiyle tanışır ve Ekim 2009’da evlenir. 2013 yılında da “Tanrı’nın ban en büyük armağanı” dediği oğlu Rüzgar dünyaya gelir.

Şube müdürlüğü bekliyor

Neslihan’ın asıl uzmanlaşmak istediği alanlar satış ve pazarlama olduğundan hem farklı bir kurumda kariyerine devam ederek yeni yapılarak görmek hem de yeni tecrübeler kazanmak adına 2011 yılında Şekerbank’a pazarlama satış yönetmeni olarak transfer olur. Neslihan burada cirosu 25 milyon TL’ye kadar olan firmaların taleplerinin değerlendirilmesi, şubelere ve tarafıma bağlı olan bölgelere “coaching” faaliyetleri, personel alımları, performans analizleri, pazar araştırmaları, karlılığı arttırıcı kampanya çalışmaları gibi satış ve pazarlamanın tüm alanlarında aktif görev alıyor. Şu an 2 bölge ve 63 şubenin segmentine bağlı  her türlü satış faaliyetinden sorumlu. Bunun yanında şube ve bölge ziyaretleri, firma ziyaretleri de satış anlamında destek verdiği diğer konular arasında yer alıyor. Şube müdürlüğü bekleyen biri  olarak çalışmalarının ve başarılarının takdirini aldığını düşünen Neslihan, boş zamanlarında bol bol spor yapıyor ve at biniyor.

Powered by Openmedia