Hobisi işi haline geldi

Çağdaş Yıldız – Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 2013 – İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Ofisi Yönetici Asistanı

İletişim sektörünü alaylı olarak tanıyan ve zamanla yeteneklerini geliştiren Çağdaş’ın kariyeri 2007 yılında Türkiye’nin önemli vakıf üniversitelerinden birinde Kurumsal İletişim Direktörlüğü Koordinasyon sorumlusu olarak yaptığı görevde üniversitenin sosyal medya hesaplarının ve web sitesinin yöneticiliğini almasıyla başlar. Böylece sosyal medyayı kurumsal alanda yöneten ilk kişilerden biri olur. 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne transferi ile birlikte yarım kalan okulunu da yeniden okumaya karar veren Çağdaş, burada Halkla İlişkiler & Reklamcılık bölümünü bitirir. Bu sırada yeni görevi dolayısı ile de yenilikleri takip ederek sosyal medya stratejileriyle ilgilenmeye devam eder. 2012’de Cumhurbaşkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen ve kazananların online oylama ile belirlendiği “Cumhurbaşkanı’na Sorun” yarışmasını 200 bin kişinin arasından kazanarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde ağırlanan ve orada BİLGİ’yi temsil eden Çağdaş, o dönem çok ses getiren sorusunu direkt Cumhurbaşkanına sorma şansı da elde etmiş olur.

Bugün BİLGİ’deki resmi görevinin yanı sıra BİLGİ’nin Tanıtım, Kurumsal İlişkiler ve Halkla İlişkiler ofislerine destek vererek profesyonel yaşamını sürdüren Çağdaş, sosyal medya ve siyasal iletişim alanında uzmanlaşmaya çalışırken iyi bir iletişimci olma yolunda da hızla ilerliyor.

Powered by Openmedia