Gözü kaptanlıkta

Evrim Banger – Uluslararası Finans 2006 – Pegasus Havayolları II. Pilot

First Officer olarak sürdürdüğü kariyerinin bir sonraki adımında Kaptan Pilot olmak istiyor. En çok istediği ise bir gün eğitmen olup havacılığı seven herkese bilgi ve tecrübelerini paylaşabilmek… 

BİLGİ’yi uluslararası finans programını okumak için tercih eden Evrim, o dönemler ileride sahip olacağı mesleğinden habersizdir. İş hayatını havacılık sektörü üzerine yönlendirmeye üniversite son sınıfta karar verir. Zaten pilotluk mesleğine ilgisi çok küçük yaşlarda başlar. Bunun da en büyük etkeni babasıdır. Havacı asker çocuğu olan Evrim ister istemez çocukluğundan bu yana havacılıkla iç içe yaşar. Hatta havacılığa duyduğu merak ve ilgi ile Flight Smilatore adlı bir oyun oynar uzun süre. Evrim havacılığa ilgi duyan herkesin bu oyunla bir süre mutlaka vakit geçirdiğini söylüyor.

Üniversitede aldığı eğitim ile ilgili bir mesleğin üzerine yoğunlaşmasa da BİLGİ onun hem meslek hem de özel hayatına çok şey katar. Her şeyden önce analitik, daha hızlı ve bir olay karşısında çok yönlü düşünebilme becerisi kazanır. Ayrıca insanlarla doğru iletişim kurmayı da yine üniversite yıllarında öğrenir. Eğitim hayatı boyunca özellikle de üniversitenin ilk yıllarında çeşitli stajlar da yapar Evrim. Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nda yaptığı stajlar okuduğu bölümle paralel olarak ona öğrendiklerini pratiğe dökme seçeneği tanır. Burada kazandığı deneyimler sadece mesleki olmaz, aynı zamanda insan ilişkileri konusunda da çok büyük artı değer sağlar. Üniversitenin son döneminde geldiğinde ise havacılık eğitimine başlayan Evrim’in böylelikle pilotluk macerası başlamış olur.

Pilotluğa ilk adım

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans programından 2006 yılında mezun olan evrim aynı tarihlerde zaten havacılık eğitimine başlamıştır. Mezuniyetinden Eylül 2008’e kadar da uçuş eğitimlerine devam eder. Aynı yılın sonlarına doğru İzmir Havayolları’nda çalışmaya başlar. Bu şirkette de aylık aylık bir eğitim sürecinden geçerek Mayıs 2009’da airline uçuşlarına başlar. İzmir Havayolları’nda görev aldığı süre içerisinde askerliğini de tamamlayan Evrim buradan da ayrılarak Pegasus Havayolları’na transfer olur. Bu sektörde beşinci senesini dolduran genç Pegasus’ta II. Pilot olarak çalışmaya devam ediyor.

2012 ‘den beri First Officer olarak görev yapan Evrim yakın zamanda da kaptanlık eğitimine başlamayı planlıyor.

Babasının yolunda ilerledi

Havacılık sektöründe eğitimin sürekliliği kaçınılmaz bir gerçek. Öncelikle temel eğitim belli başlı özel kurslardan alınıyor ve başarıyla tamamlandıktan sonra da görev alınan şirketin eğitimleri başlıyor. “Daha sonrası size kalmış. Ama okumaktan ve öğrenmekten asla vazgeçmemelisin. Çünkü havacılık sektörü öyle geniş ve kurallarının, teknolojisinin değiştiği bir sektör ki sonu yok diyebilirim” diyen Evrim, mesleğinde ilerleyip başarılı olmak için eğitimlerin her zaman devam etmesi gerektiğini savunuyor.

Kısa zamanda bambaşka bir sektöre adım atıp başarıyı yakalayan Evrim’in en büyük yardımcısı kişisel olarak havacılığa duyduğu merak ve insanlarla kurduğu doğru iletişim. Unutulmaması gereken en büyük destekçisi ise ona her zaman büyük katkısı olan ve bulunduğu noktaya gelmesini sağlayan babası Birol Banger.

Evrim şimdi sahip olduğu kariyeri çok daha ileriye taşımak istiyor. Gelecekle ilgili planları arasında ilk olarak Kaptan Pilot olmak var. Ondan sonra ise eğitmen olup havacılığa gönül veren, havacı olmak isteyen herkese her konuda yardımcı olabilmek istiyor. Bu konuda bir de yaratıcı fikri var. Evrim bir blog kurup fırsat buldukça, yaşadığı tecrübeleri ve değişik olayları burada yayınlamak istiyor.

Yeni yerler görmek onu heyecanlandırıyor

Tüm bu iş hayatının yanı sıra sporcu bir kişiliğe sahip olan Evrim’in en büyük hobilerinden biri tenis oynamak. Diğer boş vakitlerinde de elinden geldiği kadar daha önce hiç görmediği yerleri keşfetmekten zevk alıyor. Bu yaz arabasıyla çıkıp tüm Ege sahil kasabalarını gezerek tatil yapan Evrim “Her senelik iznimde arabamla başka bölgeleri gezmeyi planlıyorum. Çok keyifli oluyor. Görmediğimiz o kadar çok zenginlik ve güzel yerler varmış ki arabayla dolaşınca bu fırsatları yakalayabiliyorsun” diyerek son yaptığı tatilin ayrıntılılarını paylaşıyor.

Powered by Openmedia