Mesleğine havacılık tutkusuyla bağlı

Berna Dedemen – Reklamcılık 2006 – Borajet Ticaret ve Gelir Yonetimi Uzmanı

Uzun yıllardır ilgi duyduğu havacılık sektörüne mezuniyetinden kısa bir zaman sonra adım attı. Şimdi yakaladığı başarıyı daha ileriye taşıyarak üst düzey yönetici olmayı planlıyor.

Aslında Berna’nın ilk hayali pilot olmaktır. Bu hayali zamanla tüm havacılık sektörüne duyulan bir ilgiye dönüşür. Üniversite eğitimini tamamladığında pilotaj mesleğine olan tutkusundan dolayı havacılık sektörünün atmosferini soluma arzusuyla ilk adımını atar ve THY Yer İşletme Departmanı’nda işe başlar. Bu, hayalini gerçekleştirmek için attığı ilk adım olur.

Lisans eğitimini BİLGİ’de reklamcılık üzerine tamamlar Berna. Almış olduğu bu eğitim ileri derecede insan ilişkileri, tüketiciyi anlama, iletişim ve işi 360 derece bakış açısıyla görme altyapısı sağlar ona. Havacılık sektörü de yolcuyu yakından anlayabilme ve işin tüm dinamikleriyle şirketin hangi bölümü olursa olsun çok yönlü bakabilme kabiliyeti gerektirdiğinden lisans eğitimi, havacılık sektöründeki kariyerine başladığından bugüne kadar her daim fayda sağlar.

Ticaret ve gelir yönetimi uzmanı oldu

Profesyonel iş yaşamı boyunca farklı birçok işte çalışan Berna, yeni mezun olduğunda okuduğu bölümle de alakalı olarak 2007 yılında Media Team Work Medya Planlama Ajansı’nda işe başlar. Burada yaklaşık beş ay boyunca medya planlama sorumlusu olarak çalışsa da ajans macerası kısa sürer ve işten ayrılarak Türk Hava Yolları’nda görev alır. Yer hizmetlerinde bulunduğu süre boyunca vardiyalı çalışması gerektiğinden Ocak 2008’de Onur Havayolları’na transfer olur. Burada ekip planlama uzmanı olarak çalışan Berna uçucu ekiplerin uçuş planını programlamakla görevlidir. Her yıl yapılan sivil havacılık eğitim ve sınavlarını da başarıyla tamamlar. Altı yıllık çalışmasının sonunda bu sene Şubat ayında Borajet Havayollarına geçiş yapan Berna, halen burada ticaret ve gelir yönetimi uzmanı olarak çalışmaya devam ediyor.

Borajet’te bulunduğu süre içerisinde Hitit Eğitimini tamamlayan ve sınavında başarıyla geçerek sertifikasını alan Berna, “Çalıştığım kurumların ve sektörün gerektirdiği gerek operasyonel eğitimler gerekse kullandığımız sistemlerin ve tedarikçi iş ortaklarının eğitim sistemlerinde olan eğitimleri aldım. Başarılı bir iş hayatının aynı zamanda dengeli bir sosyal hayat da gerektirdiği inancındayım. Bu sebeple kariyerimi ilerletirken aynı zamanda mutlu bir evlilik de gerçekleştirdim” diyerek hem iş hem de özel hayatındaki dengenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Şu anda çalışmakta olduğu şirket bünyesinde hat bazında maliyet hesaplama, uçak içi koltuk maliyet hesabı, uçulan hatların rakiplerinin incelenmesi, sıcak satış ve ücret takibi, hat analizi, raporlama ve grup satış gibi görevleri üstlenen Berna’nın uzmanlık alanı da bulunuyor. Özellikle de Uçuş İşletme Başkanlığı Ekip Planlama Departmanı bünyesinde sivil havacılık talimatnamesi eğitimi doğrultusunda uçucu ekiplerin mesai dinlenme süreleri hesaplanarak SHGM talimatları gereği kokpit ekiplerinin aylık uçuş programını hazırlamak, bunlardan birisi.

Diğer tutkusu dalış

Onur Havayolları’nda çalışırken Saudia Airlines ile wet lease anlaşmalı olduğu Arabistan-Cidde hac-umre operasyonlarında görev aldığı süre boyunca her yıl belli dönemlerde bizzat uygulama ve yönetim aşamalarında görev alan Berna; işini seven ve bu mesleğe havacılık tutkusu ile başlayan birisi olarak güçlü iletişim yeteneği ve vizyon sahibi olma özellikleriyle kariyerinde bu noktaya geldiğine inanıyor.

“Türkiye havacılık sektöründe şu an Avrupa’nın hatta dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumunda. Bu anlamda sektörde gelecek vaat eden ciddi kariyer fırsatları var ve artarak devam edeceğine inanıyorum” diyen Berna sivil havacılık sektörüne en iyi şekilde hizmet verebilmek için en üst düzey yönetici pozisyonunu hedefliyor.

Sosyal hayatına da oldukça düşkün olan Berna hafta sonlarını eşiyle dalış yaparak geçiriyor ve aynı zamanda balık tutmaktan hoşlanıyor. İş dışında ailesiyle ve arkadaşlarıyla küçük tatiller yapmaktan da büyük zevk alıyor. Bir de onlarla birlikte yenen uzun keyifli yemeklerden…

Powered by Openmedia