Çalışmasının karşılığını “başarı” ile alıyor

ESER AKDENİZ – Medya ve İletişim Sistemleri 2001 – Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda san. A.Ş – Ticari Pazarlama Sorumlusu

Aile şirketinde kazandığı pazarlama deneyimini yaratıcı kişiliğiyle harmanlayarak sektörde yükselen Eser, kişisel başarı kadar çalıştığı kurumun başarısına da önem veriyor.

Aile şirketinde çalışıyorken Aroma’ya bir tanıdık aracılığıyla görüşmeye gitmesi sonucu başlar her şey.  Reklam, tanıtım ve yeni fikirlerini paylaşıp uygulayabileceği bir sahanın ve ortamın olduğu bir alanda çalışmak isteyen Eser, FMCG sektörü hakkında çok fazla bilgiye sahip olmamasına rağmen pazarlama konusundaki tecrübesinden yararlanır işe başlarken. FMCG sektörünün tüketicinin hızlı tüketilen ürünlere karşı sadakati olmadığından dolayı her zaman kendisini geliştirmesi ve göstermesi gereken bir alan olduğunun da farkındadır. Şirket ile görüşmeye gittiğinde kendilerine bir tüketici olarak düşüncelerini paylaşır ve firma da stratejilerini, markalarını ve sahada uygulamak  istediklerini tanıtım uygulamalarından bahseder. Her iki tarafın da fikirlerinin uyuşmasıyla 2008 senesinde Bursa merkezde kısa bir oryantasyon döneminden sonra İstanbul’da çalışmaya başlayarak FMCG sektörüne de adım atmış olur.

Yaratıcılığı da işinin bir parçası

Üniversitede medya ve iletişim sistemleri okuyan Eser, okuldayken alanıyla staj yapmak için Kanal D Haber Dairesi’nde Tuncay Özkan yönetiminde bir dönem çalışır. Mezun olduktan sonra  kısa dönem askerliğini de tamamlamasıyla hiç vakit kaybetmeden aile şirketlerinin sahip olduğu buz pisti ve soğutma sanayi işinin yurt dışı ayağı ile ilgilenmeye başlar. Bununla beraber yine şirket bünyesinde olan medikal ithalat ve pazarlama işinin yurt dışı bağlantı ve iç piyasaya pazarlama departmanında da çalışır. 2008 yılından itibaren Aroma’da çalışan Eser burada ticari pazarlama sorumlusu olarak kanala yönelik aktivite planı oluşturmak ve aktivite planlanmış noktalarda ticari pazarlama süreç ve operasyonlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak ve raporlamak gibi sorumlulukları üstleniyor. Müşteri sadakatinin pek olmadığını düşündüğü FMCG sektöründe müşteri ile marka arasında sadakati oluşturmak ve geliştirmek için tanıtım kampanyaları oluşturup takip etmek, ürün lansman dönemi özel aktiviteler geliştirmek, ajans ile koordineli organizasyonları yürütmek, rakip fiyat analizleri yapmak, marka ile paralel iş ve organizasyonlarda sponsorluk oluşturmak da ayrıca sorumlulukları arasında. Ajanslarla beraber çalışarak ticari pazarlama fuar organizasyonları yapan ve kurumsal iletişimde uzmanlaşan Eser bugün bulunduğu noktayı girişken ve yaratıcı bir karaktere sahip olmasına borçlu.
Eser bugünlerde piyasaya tanıtmak istedikleri yeni ürünlerin tanıtım çalışmalarıyla ilgileniyor.  Yaz sezonu başında çıkarılan Aroma Active tahıllı ürünün reklam çalışmalarını 1 ay boyunca metro duraklarına giydirme çalışması yapan ve karşılığını satış bazında şirkete kazandıran Eser, yaz bitiminde tüketiciye sundukları Aroma ve Meyöz ice- tea ürünlerinin tanıtım çalışmalarını yürütüyor.
Aroma’da ticari pazarlama sorumlusu titrindeki tek kişi. Bu nedenle rekabetin çok güçlü olduğu FMCG sektöründe ticari pazarlama sorumlusu olarak üzerinde çalıştığı ürünlerin tüketici tarafından tanınması, talep edilmesi ve bunun da şirketin cirosuna olumlu katkı sağlaması onun en büyük başarısı.

En büyük hobisi: Maya

Eser’in en büyük hedefi Aroma’nın satışlarını her sene arttırması ve ürünlerin hızlı tüketim sektöründe rekabetten kopmadan örnek alınan bir marka durumunda piyasada kalması… Çünkü onun gelecek planları arasında çalıştığı firmanın başarısı çok önemli. Ancak profesyonel bir yönetici olarak reddedilemeyecek teklifler geldiği takdirde tecrübelerini, bilgi ve birikimimi başka şirketlerde de sürdürerek kariyerinde ilerlemek de ihtimaller arasında yer alıyor.
2009 yılında evlenen Eser’in 2012 yılında doğan Maya adında bir de kızı var. Hava şartlarının müsait olduğu zamanlarda evine yakın olan Ortaköy ve Bebek sahile gidip eşi ve kızıyla beraber vakit geçirmekten büyük keyif alıyor. Kasım ayında 2 yaşına girecek olan Maya, doğduğu günden itibaren babasının en büyük hobisi haline gelmiş durumda.
Yıllardır kombine sahibi bir Galatasaray taraftarı olan Eser, hafta sonları İstanbul’da olan maçları kaçırmıyor. Kızı doğmadan önce kışın kayak yapmak en sevdiğim sporlardan olsa da son birkaç senedir buna pek de vakit ayıramıyor.

Powered by Openmedia