İşinde manevi yönden de tatmin oluyor

Murat Ungan – Siyaset Bilimi 2005 – Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Zincir Mağazalar Müdürü

Kariyerindeki başarısının yanı sıra gelecek nesillerin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlayabilmenin de mutluluğunu yaşayan Murat mesleğini severek yapıyor.BİLGİ’de siyaset bilimi okuyan Murat daha birinci yılın ortalarındayken işletme dallarından birinde çalışmaya karar verir ve bu dalları daha yakından tanıyabilmek için bütün seçmeli derslerimi çeşitli işletme dallarından almaya başlar. Önceleri insan kaynakları konusunda hevesliyken aldığı derslerin ve yaptığı projelerin etkisiyle satış tarafında çalışmaya karar verir. Lisans hayatı boyunca da çalışmayı sürdüren Murat, birinci sınıftan mezun oluncaya kadar çalışan öğrenci programı kapsamında kütüphanede görev alır. Üçüncü sınıfın yazında hocası Selime Sezgin’in yönlendirmesiyle Mudo’da üç aylık çok verimli geçen bir yaz stajı yapar. Bunların dışında onu iş hayatına hazırlayan asıl şey ise gönüllü öğrenci faaliyetlerinde çok aktif rol alması olur. Reklamcılık ve sosyal bilimler kulübünde çok keyifli ve öğretici organizasyonlarda yer alan Murat bunlarla birlikte öğrenci birliğinde de etkin rol alarak ikinci sınıfta kurullarda çalışır ve üçüncü sınıfta da yönetim kurulu üyeliği yapar. Öğrenciyken faydalarını çok fark etmeden büyük keyif ile yaptığı tüm bu faaliyetler iş görüşmelerinde ve devamında çalıştığı pozisyonlarda Murat’a çok büyük avantajlar sağlar.

Mezun olduktan sonra elektrik taahhüt işleri yapan Türkiye’nin köklü firmalarından Emta A.Ş.’de satış temsilcisi olarak çalışmaya başlayan Murat, onun için çok öğretici ve keyif verici bir çalışma dönemi olsa da elektrik işlerinin uzmanlık gerektirmesi nedeniyle kariyer anlamında mühendislere karşı dezavantajlı olduğunu farkeder ve yetkinliklerini daha etkin şekilde kullanabileceğine inandığı FMCG sektöründe çalışmaya karar verir.
Projenin koordinatörlüğünü yürütüyor

Emta’dan sonra bir süre de P&G firmasında satış temsilcisi ve satış yöneticisi pozisyonlarında çalışan Murat, askerliğini de aradan çıkardıktan sonra 2011 yılında Red Bull İzmir Bölge Müdürlüğü’nde çalışmaya başlar. Nisan 2013’te İstanbul Avrupa Yakası Bölge Müdürlüğü’ne transfer olur ve yaklaşık altı ay burada çalıştıktan sonra da Ulusal Müşteriler Müdürlüğü’ne geçiş yapar. Bu arada aynı dönemde okuduğu iktisat bölümü mezunlarından Canan Bakırtaş ile evlenen Murat, Nisan 2013’te Nutricia’da Avrupa Yakası ve Trakya Bölge Müdürü olarak çalışmaya başlar. Burada sorumluluğunda olan bölgede ürünlerin şirket standartlarına uygun olarak bulunurluğunun sağlanması ve müşteriler ile yıllık anlaşmaların yapılmasından sorumlu olarak görev alır. Ekim 2013’te terfi eden Murat şimdi aynı şirkette ulusal müşteriler müdürü olarak çalışma hayatına devam ediyor.
Murat hipermarket formatlı müşteriler ve gelişen kanallar olarak adlandırılan bebek mağazaları ve e-ticaret müşterilerinden sorumlu olarak üç arkadaşıyla birlikte çalışıyor. Görevleri; sorumlu oldukları müşterilerle şirket standartlarına uygun olarak yıllık anlaşmalar yapmak ve mutabık kalacakları ortak hedefleri gerçekleştirmek için yıl içerisinde gerekli aksiyonları almak. Murat’a göre yaptıkları işte disiplin, analitik düşünce, müzakere ve insan ilişkileri çok önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.
Şimdilerde ise insan kaynakları departmanının da inisiyatifiyle saha-merkez çalışanları kaynaşma projesinin koordinatörlüğünü yürütüyor. Projenin amacı merkezden uzakta olan saha çalışanlarıyla merkezde çalışanların sık sık bir araya gelmesini sağlayarak aralarındaki bağı güçlendirmek.

 

En büyük keyfi yemek yapmak

Kariyer hayatı boyunca başarı çizgisini her zaman koruyan Murat’ın bunun karşılığında aldığı bazı ödülleri de var. 2010 yılında Ankara’ da yerel müşteriler satış temsilciliği yaparken aldığı 1. sınıf lansman uygulamaları ödülü ve yine aynı yıl ulusal müşteriler kanalında çalışırken takım olarak gerçekleştirdikleri POSEDION projesi ile aldığı ödül başarısının somut karşılığı olarak hayatında yer alıyor.
“Bir tarafta kişisel gelişim ve kariyer fırsatları olan bir şirkette çalışırken diğer yandan geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlayarak manevi olarak da tatmin oluyorum” diyen Murat mesleğini çok seviyor. Mesleğinden arta kalan zamanlarda ise eşi ile birlikte mümkün olduğunca farklı yerler görmeyi ve yeni tatlar denemeyi seviyor. Yemek yapmaktan da büyük keyif alan Murat aylık iş ve hayat dergilerini de takip etmeye çalışıyor.

Powered by Openmedia