Sektörde “Ben Burdayım” diyor

Serli Taşkın – İşletme – Ekonomi 2006 – Diageo Satınalma Finansal Analist

Lisans ve yüksek lisans eğitimiyle iş hayatına sağlam bir temel attı. Şimdi kendinden emin adımlarla adım adım yükselmeyi hedefliyor.FMCG sektöründe çalışmaya beş yıl önce başlayan Serli’yi bu sektöre çeken en büyük sebep yüksek rekabetin ve dinamik bir ortamın olması. Ayrıca her zaman başarmak için daha fazla ne yapılması gerektiğini sorgulatan bir alan olması. Buna karşılık da ödülün dünyanın en büyük markaları için sağlanan o faydanın kişi üzerinde yarattığı o büyük haz olduğunu düşünmek onu bu sektöre dahil eden önemli etkenlerden.

Serli iş hayatına atılmadan önce BİLGİ’de işletme – ekonomi okur ve lisans eğitimini tamamladıktan sonra da İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme ve Teknoloji Yönetimi yüksek lisans programını tamamlar. İşletme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği derslerinden oluşan bu programı okumaktaki amacı iktisadi idari bilimler ile mühendislik disiplinini birleştirerek, iş hayatının başlangıcında bir farklılık yaratmaktır. Serli aldığı eğitimlerin ve bilgi birikiminin iş yaşamına sağladığı katkıların yanı sıra bu sayede edindiği kültürü de büyük bir avantaj olarak görüyor.

İlk iş teklifini stajyerken aldı

Üniversitede okurken de yoğun bir temposu vardır Serli’nin. Okuldayken Bilgililer Derneği Kariyer Merkezi’nin ilk kurulum aşamasında gönüllü öğrenci olarak çalışır. Ayrıca okulda düzenlenen İslam, Latinite, Trans Modernite uluslararası konferansında da çalışma fırsatı bulur. “Büyük bir organizasyonda, sanat ve bilim alanlarında tanınmış kişileri ve medyayı ağırlamak beni heyecanlandırmıştı” diyen Serli aynı zamanda okurken Koçbank ve iki ayrı lokal firmada staj yapma imkanı da yakalar. Bu stajların ona en büyük katkısı ise hayata atılmadan bir adım önce sektör, şirket ve departman açısından neyi isteyip istemediğini belirleyebilmesi olur.

Serli mezuniyetinin ardından dört buçuk yıl boyunca Kimberly-Clark’ta finans departmanında çalışır. Aslında buraya finansal analiz departmanında altı aylık bir staj programı yapmak için başlar. Ancak henüz dördüncü ayındayken aldığı iş teklifiyle raporlama departmanına finansal analist olarak transfer olur. İki yıl sonra finansal iş partneri olarak terfi eden Serli’nin buradaki en büyük başarısı, takım arkadaşının işten ayrılıp yöneticinin izinde olması sebebi ile son altı aylık donemde raporlamadaki tüm işleri tek başına yürütebilmesi olur. Bu durum ona hem kendi sınırlarını görme hem de daha fazla sorumluluk alma fırsatı sağlar.

Finansal analist olarak görev yapıyor

Son yedi aydır Diageo’da finansal analist olarak görev yapan Serli burada satınalma departmanının finansal analizlerini ve raporlamasını yaparak, yöneticisi ve region ile durum değerlendirme toplantılarına katılıyor ve bir sonraki adımların belirlenmesine destek oluyor.

Bugüne kadar satış ve pazarlama departmanları gibi iç müşterilerin ihtiyaçlarına paralel finansallar ile doğru yönü vererek, bir iş partneri olmayı başaran Serli’nin uzmanlık kazandığı konular ise analiz, bütçe takibi ve mali tahmin.

Bütçe ve raporlama alanında verimlilik ve etkinliği arttıracak projelere katılan özellikle de raporların otomasyonu ve geçmiş dönem verilerine ulaşılabilir ve karşılaştırılabilir olması ile ilgili iyileştirmeler yapan Serli; sürekli gelişim perspektifi ile çalışması, sorumluluk alanı dışındaki konulara da el atması ve sorunları görmemezlikten gelmek yerine kaynağına inerek çözmek istemesi nedeniyle bugün ulaştığı başarıyı çok daha ileriye taşıyacağı benziyor.

Aynı alanda devam edecek

Yaratıcı yönüyle de iş hayatında ön plana çıkmayı başarıyor Serli. Kimberly-Clark’ta Sorumluluk Kültürü için slogan bulma yarışması adına bulduğu “Ben Buradayım” sloganı ile birincilik elde etmiş. Serli’nin bu sloganının şirket içerisindeki toplantılarda aktif olarak kullanılması da onu mutlu eden şeylerden biri.

Mesleğinden ve çalıştığı sektörden de oldukça memnun. Bu nedenle kariyer planlarını yine aynı alan üzerinde kurguluyor. İlk hedefi ise orta düzey yönetici olmak.

Başarısını sadece iş hayatıyla da sınırlamıyor. İki yıl önce Istanbul Culinary Institute’de Professional Chefschool eğitimine katılan ve ardından kısa bir süre kendi restaurantlarının mutfağında stajyer olarak çalışma deneyimini elde eden Serli şimdilerde diksiyon ve sunum becerilerini geliştirmek için Dialog’da sunuculuk-spikerlik eğitimi alıyor.

Powered by Openmedia