BİLGİ’NİN YENİ MUTFAĞI SANTRALİSTANBUL KAMPÜSÜ’NDE AÇILDI

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’nın üst düzey teknolojiyle donatılan yeni mutfağı 23 Ekim Perşembe günü santralistanbul Kampüsü’nde açıldı.

Büyük yatırımlarla ve modern teknolojiyle donatılan MUTFAK, santralistanbul Kampüsü Papaz Restoran’da düzenlenen davetle basına tanıtıldı. Türkiye’nin ünlü işletme ve otellerinin lezzetli menülerinde imzası bulunan şefler, bu kez akademisyen kimlikleriyle açılışın ev sahipleri arasında yer aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, açılışta “Hayatı renklendirecek alanlara verdiği önem her zaman BİLGİ’nin belirleyici özelliklerinden biri oldu. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün yeni Mutfak’ının açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman ise konuşmasında “Uzun zamandır büyük emeklerle hazırladığımız santralistanbul’daki Mutfak’ımızı bugün açıyoruz. Türk ve dünya mutfağının alanında uzman ünlü şeflerinden oluşan akademik kadromuz ve öğrencilerimizle harikalar yaratacağız” dedi ve bölümün Kendall College ile anlaşmasının BİLGİ’li öğrencilere sağladığı olanaklara değindi.

Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke’nin katılımıyla gerçekleşen açılışta, öğrencilerin şef David Shipman ile hazırladığı yemekler ikram edildi.

Son teknoloji ile donatılan MUTFAK’ta tüm tasarım Kendall School of Culinary Arts standartlarına uygun şekilde yapıldı. Mutfak ürünlerinde Electrolux, Öztiryakiler ve Salmco kullandı.

Powered by Openmedia