BİLGİ’NİN YENİ MUTFAĞI GELECEĞİN ŞEFLERİNİ YETİŞTİRMEYE HAZIRLANIYOR

BİLGİ’NİN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI İÇİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU BÜYÜK YATIRIMLARLA VE MODERN TEKNOLOJİYLE DONATILAN MUTFAĞIN AÇILIŞI, SANTRALİSTANBUL KAMPÜSÜ PAPAZ RESTORANDA GERÇEKLEŞTİ. AÇILIŞ TÖRENİNDE ÜNLÜ ŞEFLERİN ÖNDERLİĞİNDE ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI LEZZETLER KONUKLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU.

 Geçmişi insanoğlunun varoluşana dek uzanan bir alan olmasına rağmen son yıllarda popülerliği artan gastronomi ve mutfak sanatları; yemeğin hazırlanışından sunumuna, yiyecek stoğundan muhasebeye kadar birçok alanda eğitim vererek uzman şefler ve yöneticiler yetiştirmeyi amaçlıyor. Teknik derslerin yanı sıra estetiğin de önem verildiği bu bölümde iyi bir eğitimi tamamlamak için derslerin uygulamalı yapılması ise olmazsa olmaz. Ayrıcalıklı eğitimi ve öğrenci dostu eğitim anlayışıyla benzerlerinden ayrılan BİLGİ, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencileri için yüksek teknoloji ile donatılmış bir mutfak açarak en iyi şefleri uygulamalı eğitim seçeneğiyle yetiştirmeyi hedefliyor.

 BİLGİ’nin yeni mutfağı santralistanbul’da açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’nın üst düzey teknolojiyle donatılan yeni mutfağı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman, Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke ve Türkiye’nin önde gelen şeflerinin katılımıyla 23 Ekim Perşembe günü santralistanbul Kampüsü’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Büyük yatırımlarla ve modern teknolojiyle donatılan MUTFAK’ın tanıtımı santralistanbul Kampüsü Papaz Restoran’da düzenlenen davetle yapıldı. Türkiye’nin ünlü işletme ve otellerinin lezzetli menülerinde imzası bulunan şefler, bu kez akademisyen kimlikleriyle açılışın ev sahipleri arasındaydı.

BİLGİ ile hayat daha renkli

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, açılışta “Hayatı renklendirecek alanlara verdiği önem her zaman BİLGİ’nin belirleyici özelliklerinden biri oldu. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün yeni Mutfak’ının açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman ise konuşmasında “Uzun zamandır büyük emeklerle hazırladığımız santralistanbul’daki Mutfak’ımızı bugün açıyoruz. Türk ve dünya mutfağının alanında uzman ünlü şeflerinden oluşan akademik kadromuz ve öğrencilerimizle harikalar yaratacağız” dedi ve bölümün Kendall College ile anlaşmasının BİLGİ’li öğrencilere sağladığı olanaklara değindi.

Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke’nin katılımıyla gerçekleşen açılışta, öğrencilerin şef David Shipman ile hazırladığı yemekler ikram edildi. Son teknoloji ile donatılan MUTFAK’ta tüm tasarımın Kendall School of Culinary Arts standartlarına uygun şekilde yapılmasına ise özen gösterildi.

Kendall School of Cluniry Arts ile işbirliği fırsatı

Gastronominin dünya çapında giderek profesyonel bir hal alması ile birlikte Türkiye de bu mesleğe verdiği önemi alanında uzman kişilerin yetiştirilmesi ile gösteriyor. Yalnızca lezzetin değil, güzel vakit geçirmenin ve keyifli bir yemek deneyimlemenin önemine dikkat çeken uzmanlar gastronomiyi meslekten çok bir “sanat dalı” olarak görüyor.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünin öncelikli amacı sektöre dair gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerin yanı sıra genel kültür ile donatılmış, uluslararası platformda rekabet edebilecek genç yönetici şef adayları yetiştirmek… Bu bölümde ayrıca ABD’nin Chicago kentinde bulunan ve alanında dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Kendall School of Culinary Arts ile stratejik iş birliği de yapılıyor. Ünlü restoranlar tarafından Chicago’nun en iyi Mutfak Sanatları Programı seçilen; akademik kadrosu ve çevre dostu girişimlerinden dolayı pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen; dünyanın her yerinden 450’yi aşkın seçkin öğrenciye eğitim veren; Laureate International Universities ağının ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ olarak kabul edilen Kendall School of Culinary Arts, öğrencilerine dünyaca ünlü aşçılardan eğitim alma fırsatı ve zengin staj olanakları sunuyor.

Bu değerli ortaklık sayesinde BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri dilerlerse çift diploma sahibi olabiliyor, yaz okulu ve değişim programlarına katılabiliyorlar.

Gastronomide BİLGİ farkı

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, yapılan bu işbirliği sayesinde isteğe bağlı olarak öğrenimlerinin ilk üç senesini BİLGİ’de, son senesini ise Kendall College’da tamamladıktan sonra hem BİLGİ hem de Kendall diploması alarak mezuniyet sonrası bir sene ABD’de çalışma şansı yakalıyor. Ayrıca BİLGİ’deki eğitim hayatı boyunca Kendall College’daki seçkin öğretmenler ve öğrencilerle dijital ortamda bilgi alışverişinde bulunma, bu sayede tam anlamıyla uluslararası bir eğitim alma, Kendall College’da yaz okullarına katılma, değişim öğrencisi olarak bir süre Kendall College’da eğitim alma gibi birçok seçenekleri de mevcut.

Chicago’nun en iyisi

Ünlü restoranlar tarafından Chicago’nun en iyi Mutfak Sanatları programı seçilen Kendall School of Culinary Arts; akademik kalitesi, kadrosu ve çevre dostu girişimlerinden dolayı pek çok ulusal ve uluslararası ödüle sahip. Dünyanın her yerinden 450’yi aşkın seçkin öğrenciye eğitim veren bu okul, öğrencilerine dünyaca ünlü aşçılardan eğitim alma fırsatı ve bir yandan zengin staj olanakları sunuyor. Geniş profesyonel ağı sayesinde mezunlar iş hayatlarına hızlı ve etkin bir şekilde atılarak profesyonel iş hayatlarına bir adım önde başlıyorlar.

Kendall School of Culinary Arts’ın sağladığı imkânlar arasında ise 12 profesyonel mesleki mutfak, özel çikolata/şeker, soğuk mutfaklar ve bir açık hava fırını, ünlü web derecelendirme kuruluşu Zagat ile Michelin Guide’ın tavsiye ettiği ve Kendall School of Culinary Arts öğrencilerinin hizmet verdiği halka açık restoran, bu restorandaki yemeklerde kullanılan ve öğrencilerin kendi yetiştirdikleri ürünlerin yer aldığı  “sürdürülebilir bahçe” ve ödüllü öğretmen kadrosu bulunuyor.

BİLGİ’ye ünlü şeflerden tam destek

Uzman kadrosu ve daha sağlıklı uygulamaların yapılması için açtığı tam donanımlı modern MUTFAK ile öğrencilerini en iyisini sunmayı amaçlayan BİLGİ, sektörünün nabzını tutabilmek ve ihtiyaçları en doğru şekilde belirleyebilmek için kendi sahalarında lider, çözüm üreten, ilke belirleyen uzmanlardan oluşan bir danışma kurulu ile beraber çalışıyor. Bu danışma kurulu periyodik olarak belirlenen tarihlerde toplanarak gündemdeki konuları ve önerileri konuşarak çözüm önerilerinde bulunuyor ve BİLGİ’ye Gastronomi ve Mutfak Sanatları programına tam destek sağlıyor. Ünlü isimlerin bulunduğu kurulunda hem kişiliği hem de başarılarıyla ün kazanmış BİLGİ’li Arda Türkmen de yer alıyor.

Powered by Openmedia