Yeni fabrikanın temelleri atıldı

Mert Dolgun – Bilgisayar Mühendisliği 2003 – Dolsan Kimyevi Maddeler Sanayi Tic. Ltd. Şti. Firma Müdürü Ve Ortağı

Mezun olduğu yıldan itibaren kendi işinde çalışan mert başarıya doymuyor. Sürekli büyümeyi ve mevcut fabrika sayılarını daha da artırmayı hedefleyerek daha çok insana istihdam olanağı tanımayı planlıyor.

1970’li yıllardan beri babası kimya sektöründe çalışan Mert, ailenin tek çocuğu ve o yıllardan beri az çok bu alanın içinde… Mert başlarda bu alanda çalışmayı tercih etmese de zaman içerisinde fikirleri değişir ve işini keyif alarak yapmaya başlar. Bu keyfe başarı da eklenince kimya onun için vazgeçilmez bir hal alır. Ailesinin de desteğiyle Eylül 2004’te kendi firmasını kuran Mert, bu tarihten itibaren profesyonel bir şekilde sektörün içerisinde aktif rol oynuyor.

Türkiye gerçekleri göz önüne alındığında çoğu insanın mezun olduğu lisans programı ile ilgili çalışmadığı su götürmez bir gerçek. Mert de bu insanlardan biri. BİLGİ’de bilgisayar mühendisliği okuyan Mert eğitimiyle direkt ilgili bir işle uğraşmasa da lisans hayatı boyunca aldığı geniş vizyon ve sağlam altyapı, onun iş hayatına büyük artı değerler kazandırır. Özellikle de lisanstan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde yapmış olduğu pazarlama ve lojistik yönetimi yüksek lisans programının kariyerinin her alanında çok faydasını görür.

Hizmet sektörüne de adım attı

BİLGİ’de okurken yaz aylarını babasının yanında çalışarak değerlendiren Mert, mezun olduktan sonra 2004 yılında ailesinin de desteğiyle kendi işini kurarak profesyonel iş hayatına hızlı bir giriş yapar. Aynı yıl hiç vakit kaybetmeden yüksek lisans eğitimine de başlar. Yüksek lisansını da tamamlayınca askerlik görevini yerine getirmek üzere mesleğine beş aylık kısa bir ara verir. Döndükten sonra başka alanlara da yönelmeye karar veren Mrt, 2008’de hizmet sektörüne de adım atar. O zaman için Avrupa yakasında tek olma özelliğini taşıyan ve kimyevi maddeler için antrepo hizmeti veren İdeal Antrepoculuk şirketini, bu sektörde faaliyet gösteren bir firma ile ortaklaşa kurar. Mert şu an hem kendi firmasında hem de ortak olduğu diğer firmada çalışmayı sürdürüyor.

Birçok başarılı projeye liderlik yaptı

Mert her iki firmada da çoğu vaktini pazarlama faaliyetleriyle geçirirken geri kalan zamanlarında da finansal konularla ilgileniyor. Tüm kariyer hayatı boyunca genellikle kendi işi üzerinde çalıştığından hemen her alanda bilgi sahibi olan Mert, muhasebeden pazarlamaya, ithalat-ihracattan stok yönetimi gibi konulara kadar işin içinde. Her ne kadar “En iyi eğitim sahada alınan eğitimdir dese de yapmış olduğu yüksek lisansın ve özellikle de ithalat-ihracat konusunda katıldığı konferansların ona mesleki anlamda ne kadar çok şey kattığını da söylemeden geçmiyor.

Mezun olduğu yıldan itibaren kariyer hayatında her zaman yükselen bir ivme yakalayan Mert bugüne kadar birçok başarılı projenin de liderliğini yapmış bulunuyor. 2007 yılında birkaç kalem malı kendi ithal etmeye başladıktan sonra büyük bir cesaret göstererek 2008’de hizmet sektörüne de el atması, 2013 yılında Balkan ülkelerine transit ticarete başlaması ve bulunduğumuz yıl itibariyle Dolsan Kimya için Hadımköy’de yeni bir fabrikanın temellerinin atılması bu önemli projelerden bazıları. Ama hepsi de Mert’in mesleki cesaretinin ve başarısının birer kanıtı…

“2000’li yıllarda mezun olanlar için pazar imkanları, bir 10 sene önce mezun olanlara göre ne kadar artmışsa, rekabet de bununla doğru orantılı artmıştır” diyen Mert, pazardaki başarısını yabancı dilinin olmasına, almış olduğu ayrıcalıklı eğitime, doğru zamanda doğru bir şekilde risk alma öngörüsüne, kendi piyasasında açıkları iyi analiz edebilmesine ve dürüst çalışma disiplinine borçlu.

Hedef: daha da büyümek

Mert’in başarı konusundaki doyumsuzluğu onun mesleğinde daha yükselmesini sağlayan en önemli motivasyonlardan sadece biri.  En büyük hedefi her sene cirolarını yüzde 20 seviyesinde artırıp sürekli büyümeyi sağlamak… Uzun vadede ise karlılık oranlarını daha artırıp mevcut fabrika sayılarını çoğaltmak ve böylece daha çok kişiye istihdam olanağı tanıyabilmek…

Tüm bu iş hayatının dışındaki vaktini genellikle arkadaşlarıyla ve ailesiyle geçirmekten hoşlanan Mert, zaman buldukça da futbol ve tenis oynayarak spordan da uzak kalmamaya çalışıyor.

Powered by Openmedia