Sektörün en iyileri arasına girdi

Servet Gerz – İşletme 2001 – Aksan Kozmetik Genel Koordinatör ve Yönetim Kurulu Üyesi

Okumaya başladığı ilk günden son güne kadar tüm boş vakitlerinde aile şirketinde çalışarak çekirdekten yetişti. Sonunda kendi yatırımlarına yöneldi ve şimdi sektörün önde gelen isimlerinden biri…

Tam bir iş aşığı olan Servet ilkokuldan eğitiminin son yılına kadar her tatilini ve boş günlerini aile şirketlerinde çalışarak geçirir. Tekstil üzerine olan bu şirkette özellikle de son satış noktaları üzerinde edindiği bu deneyimler ona hem özel hem de iş hayatında büyük katkı sağlar. Üniversitede işletme okuması ise ona hem yeterlilik hem de yeni bir vizyon katar. Zira okuduğu bölüm şu anda yapmakta olduğu işle doğrudan ilgili.

2001 yılında mezun olan Servet vakit kaybetmeden elektronik ve mobil satış yapan bir mağaza açar ve yaklaşık 1 yıl boyunca burada dış ticaretle uğraştıktan sonra 2002 yıllarının sonunda yurt dışında yaşamaya karar verir ve Çin’e yerleşir. 2006 yılına kadar burada elektronik işine devam eder. Aynı zamanda başka işlerle de uğraşır. Züccaciye imalatı yaptırıp Türkiye’ye ithal etmesi de bu işlerden biri…

“Çin Halk Cumhuriyeti’ne gidip orada 4 sene yaşadım. O yıllardaki şartlarda Çin gibi bir yerde edindiğim tecrübelerin benim için yüksek lisans seviyesinde olduğunu düşünüyorum” diyen Servet bu 4 yılın sonunda kesin dönüş yapmaya karar verir. Bu kararındaki asıl sebep artık kendi ülkesinde bir yapılanma içerisine girmek ve üretim yapıp ihracata yönelmektir.

Sektörün ilk 5’i arasında yer alıyor

Kozmetik sektörü ile tanışması bir arkadaşı sayesinde olur. Kesin dönüş kararını verdikten sonra ne yapacağına dair düşünürken bu sektöre yönelmeye başlar. “Revaçta olan, hızlı, tüketimin olduğu bir sektör. Bu yüzden de ilgimi çekti ve bu sektöre yatırım yapmaya karar verdim” diyen Servet 2007 yılında ilk şirketi olan Akvaryum Kozmetik ile ıslak mendil üretimi yapmaya başlar. 2008 yılında ise onu bu işe yönlendiren arkadaşı ile Aksan Kozmetik’i kurarak bu alandaki yatırımlarını hızlandırırlar. Her yıl çeşitli atılımlar yaparak ürün portföylerini ciddi anlamda genişletirler ve 6-7 yıl gibi kısa sürede sektörün en büyük 5 firması arasına girmeyi başarırlar. Şu an fabrikalarında 150’nin üzerinde çalışanları var ve Avrupa, Kuzey Afrika başta olmak üzere 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapan, 35 ülkede distribütörlük bazında yatırımları olan bir firma olarak yollarına devam ediyorlar.

Genellikle kişisel bakım ve temizlik ürünleri konusunda yoğunlaştıklarından bu konuda ciddi farklılıklara imza atan Servet bunları “ Öncelikle Türkiye’de ilk defa üretilen yatalak hastalara yönelik hasta temizleme ve bakım mendilleri ürettik. Ayrıca ekonomik olması açısından çok adetli ürünler üretimine geçtik ve yine Türkiye’de ilk olan 144’lü ıslak mendil üretimini yaptık” sözleriyle anlatıyor.

İşiyle alakalı olarak genellikle iyi yöneticilik ve iyi üretimle alakalı eğitimler alan Servet bunların dışında yurt dışı yatırım ve pazarlama ile ilgili eğitimler alarak kendi mesleki anlamda geliştirmeye devam ediyor.

Yeni yatırımlar üzerinde çalışıyor

Şu sıralar yurt dışında bir fabrika kurmak konusunda çalışıyorlar. Bunun yanı sıra çocuk bezi ve hasta bezi ile ilgili çalışmaları da bulunuyor. Kısa vadede bu iki konuda yatırımlarının olacağını belirten Servet uzun vadede ise mevcut işini daha da büyütmeyi ve yine kozmetik sektöründe yatırımlar yapmayı planlıyor. Bunların başında da Renkli kozmetik geliyor. Ayrıca Aksan Kozmetik olarak, 2013 yılında tüm kozmetik ve kişisel bakım sektörleri baz alınarak verilen en iyi ihracatçı firmaları sıralamasında 14.’lük ödülünün sahibi olmaları bugüne kadar başarılarının ve ileride yapacaklarının da en iyi göstergelerinden biri…

Servet iş dışındaki vaktini genellikle ailesiyle geçirmeyi tercih ediyor. Yurt dışı seyahat ve fuarlarına sıkça katıldığından boş vakitlerinin çoğunu ailesine ayırıyor. Sever iki çocuk babası. Doğu 5 yaşında, Demir ise yeni doğdu. Ailesi ve çocuklarıyla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Servet, tüm bunların dışında bir de film izlemekten büyük keyif alıyor.

Powered by Openmedia