Denize açılmak onun hayat tarzı

BİLGİ Siyaset Bilimi Bölümü’nden 2008 yılında mezun olan Efe Özbil, ofisi üniversite içinde bulunan Vira Yatçılık’ın kurucu ortağı ve genel müdürü. Aynı zamanda Delphia Yachts’ın Türkiye distribütörü. 

BİLGİ Siyaset Bölümü’nü bitiren Efe Özbil, öğrenciliği boyunca rüyalarını süsleyen Yelken Sporu ile ilgilendi. Henüz üçüncü sınıftayken Vira Yatçılık Yelken Okulu’nu kurdu. Sonrası çok hızlı ilerledi ve yarış takımları koçluğu, yat kiralama, teknik servis hizmetleri vermeye başladı. Delphia Yachts’ın Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

Öğrenciyken yelken okulu kurdu

On iki yaşından bu yana yelken ve denizden para kazandığını anlatan Efe’nin neredeyse yapmadığı iş kalmadı. Miçoluktan tekne temizleme işine, yatlara yolcu taşımaktan olta satmaya, kaptanlıktan eğitmenliğe ve oradan yat satışına…

Efe, çok sevdiği Siyaset Bilimi Bölümü’nü keyifle okumasına rağmen onun için öncelik Yelken Sporu’ydu. Bu yüzden iş hayatına atılmayı da çok geciktirmeyip, henüz öğrenciyken Vira Yatçılık Yelken Okulu’nu kurup, yetişkinler için yelken eğitimleri vermeye başladı. Denizle iç içe fakat bir o kadar da uzak olan ülkemizde denizciliğin gelişmesine katkı verebilmek ve “Sevdiğimiz işi, sevdiğimiz insanlarla yapma” amacıyla kurulan okul, kısa süre sonra yat gezileri ve organizasyonlar düzenlemeye başladı. Yelken yarış takımları koçluğu, yat kiralama, teknik servis hizmetlerini de ekleyerek firma büyütüldü. Vira Yatçılık, 2011 yılında, Polonyalı yat üreticisi Delphia Yachts’ın Türkiye distribütörü oldu ve yat satışı hizmetine de başladı. Geçtiğimiz yıl da Vira Kürek kurularak, yelken ve yatçılığın yanı sıra bu alanda da hizmet vermeye başlandı.

İş hayatını tamamen yelken üzerine inşa etmesine rağmen Efe, “Yelkeni bir iş olarak görmek benim için maalesef hala mümkün değil. Yelken ve deniz benim çocukluk hayalimdi. Mamasını sadece tekneleri seyrederek yiyen, beş yaşında halatlarla çok oynuyor diye psikologa götürülen, güzel rüyaları sadece yelkenlilerden ibaret olan, ilk teknesini korumak için ayağına halatla bağlayıp kıyıda uyuyan bir çocuğum ben. O yüzden iş hayatı deyince pek bana uymuyor sanırım. Daha güzel şeyler yapmak için çalışıyoruz sadece…” diyor.

5 binin üzerinde kişi yelkenle tanıştı

Vira Yatçılık’ın merkez ofisini 2014 yılının Haziran ayında santralistanbul Kampüsü’nde oluşturdukları Kayıkhane’ye taşıdıklarını söyleyen Efe, Vira Yatçılık bünyesinde dokuz BİLGİ mezununun çalıştığını ve bugünlere BİLGİ network’ü ile ulaştıklarını belirtiyor.

Vira Yatçılık şu ana kadar 5 binin üzerinde kişiyi yelkenle tanıştırdı. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilere hizmet veren Vira Yatçılık, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yanı sıra Yıldız Teknik, İstanbul, Kadir Has ve Ticaret Üniversitesi’nin de yelken faaliyetlerini düzenliyor. ING Bank ve VitrA’nın da yelken kulüplerine ev sahipliği yapan Vira; Ikea, Toyota, Garanti Bankası, Vodafone gibi pek çok kurumsal müşteriye de sahip. Kürek Kulübü ise, yeni kurulmasına rağmen Türkiye’nin önde gelen antrenörleri ile çalışıyor ve adını hızlı bir şekilde duyuruyor.

Sevdiği işe devam etmek istiyor

Denize açılmayı hayat tarzı olarak benimseyen Efe, teknede öğrenci veya müşteri yokken de sevdikleriyle beraber denize açılmanın en büyük keyfi olduğunu söylüyor. İkinci keyfi ise: Galatasaray. Ancak, passolig uygulaması futbol maçlarından uzaklaştırsa da fırsat buldukça basketbol ve amatör maçlara gitmeye çalışıyor.

Gelecek planında ise, sevdiği işi sevdiği insanlarla keyifle yapmaya devam etmek yer alıyor.

 

Powered by Openmedia