“İnsanları analiz edebilme yeteneği geliştiriyor”

BİLGİ Uluslararası Finans Bölümü’nden 2004 yılında mezun olan Alp Aykut, yüksek lisansını da BİLGİ Uluslararası Finans Bölümü’nde yaptı ve 2010 yılında mezun oldu. Alp, 2013 yılından bu yana HSBC Ümraniye Santral Şubesi’nde Şube Müdürü olarak çalışıyor.

Uluslararası Finans Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Alp, 2010 yılında mezun oldu. Öğrenciyken Garanti Bankası ve Şişecam’da staj yapan Alp, bankacılık sektöründe çalışma planları yapmasa da ikiz kardeşinin referansıyla kendini HSBC Bankası’nda çalışırken bulmuş. 11 yıldır çalıştığı bankada şu an Ümraniye Santral Şubesi Müdürü olarak görevine devam ediyor.

Sınav dönemlerini unutamıyor

 Alp, birçok öğrenciye göre şanslı sayılabileceklerden. Öğrenciliği boyunca BİLGİ’nin tüm kampüslerinde öğrenim görebilmiş. “Öğrencilik yıllarım gerçekten çok güzeldi” diyen Alp, o yılları şöyle anlatıyor: “BİLGİ’nin sahip olduğu tüm kampüslerde eğitim görme imkanı buldum. Taksim, Dolapdere, Kuştepe ve yüksek lisans yaparken santralistanbul Kampüsü… Hepsinin de benim hayatımda ayrı bir yeri var. Ancak favorim Dolapdere Kampüsü’ydü. Aklımda en çok kalanlar ise vize ve final sınavı dönemlerimdir. Birçok kişi için en sıkıntılı dönemler olarak tasvir edilse de ders notları toplamak, arkadaşlarla sınavlara çalışmak, geçmiş dönemlerde çıkmış soruları araştırmak ve uykusuz geceler benim için unutulmaz. Ayrıca bowling ve counter strike müsabakaları, bilardo, basketbol, langırt, kağıt oyunlarımız ve Kuştepe Kampüsü bahçesinde yaptığımız sohbetler unutamadıklarım arasında.”

“Dolu dolu ve çok güzel bir üniversite dönemi geçirdim. Hatta o dönemde başlayan ve arkadaşlığımızın dostluğa dönüştüğü birçok kişi var. Üniversite yıllarımızı hep tebessümle ve özlemle anıyoruz. Üniversite yıllarına dair aklımda keşkelerim kalmadı diyebilirim.”

Öğrenciyken Garanti Faktoring ve Şişecam’da staj yapan Alp’in bankacılık sektörünü seçmesinde özel bir neden yok. Dönemin popüler meslekleri arasında olması, onun bu sektörde çalışmasını sağlayan en büyük etken. Birçok bankanın yeni şubeler açması ve personel ihtiyacının fazlalığı o dönemde birçok kişinin bu alanda çalışmasını sağlamış. Alp’in bankacı olmayla ilgili bir planı olmasa da kendi gibi BİLGİ Uluslararası Finans Bölümü mezunu ikiz kardeşi Sarp’in HSBC Bankası’nda staj yapması ve kardeşine referans olmasıyla kendini bankacılık sektöründe bulmuş. Alp, “Sektöre girişimi özetlersek; İkiz kardeşim staj yaptı, işe ben alındım diyebilirim” diyor.

Şube Müdürü olarak çalışıyor

Alp’in bankacılık sektöründeki yükselişi de hayli hızlı olmuş. 2004 yılında HSBC Maslak Şubesi’nde Bireysel Pazarlama Yönetmen Yardımcısı olarak işe başlayan Alp, sırasıyla, Bireysel Pazarlama Yönetmeni (2007-2008 Maslak Şube) (2008-2010 Hasanpaşa Şube), Bireysel Pazarlama Müdür Yardımcısı (2010-2012 Hasanpaşa Şube) (2012-2013 Kadıköy Çarşı Şube) görevlerini üstlenmiş. Halen Şube Müdürü (2013-… Ümraniye Santral Şube) olarak HSBC Bankası’nda çalışmayı sürdürüyor.

Alp, eğitim aldığı bölümle ilgili bir meslek seçmesinin şu an yaptığı işe faydası olduğunu söylüyor. Bankacılık sektöründe çalışmanın, yeni insanlar tanımak, insanları analiz edebilme yeteneği geliştirmek ve finans sektörü ile ilgili bilgilerin hep taze kalabilmesi açısından ayrıcalıklı bir meslek olduğunu belirtiyor.

Alp, üniversite eğitimi dışında bankada işleyiş ve gelişim konularını içeren birçok seminer ve eğitime katılmış. Bunların yanı sıra banka çalışanlarının mutlaka alması gereken bir takım sertifikaları da almak için eğitim programlarına katılmış (SPK, BES, Segem gibi…)

Pozitif olmasının etkisi büyük

Alp’in Şube Müdürlüğü’ne yükselen başarı grafiğinde her zaman pozitif olmasının büyük etkisi var. Ayrıca amatör olarak tiyatro ile ilgilenen Alp, lise yıllarından bu yana bu hobisini sürdürüyor. Sinema, su topu, yüzme ve bir Galatasaraylı olarak futbolu da yakından takip ediyor.

Gelecek ile ilgili net planlar yapmayan Alp, “Gelecekte mutlaka şunları yapmalıyım ve kariyerime bu şekilde yön vermeliyim dediğim bir şey yok. Şu anda bankacılık kariyerime devam etmek istiyorum” diyor.

Powered by Openmedia