Pazar lideri markaları yönetiyor

BİLGİ Ekonomi mezunlarından Gülşah Sabuncu, Yıldız Holding bünyesinde bulunan çok güçlü iki markayı yönetiyor ve bu markalarla yüzde 60 gibi kolay ulaşılamayacak bir pazar payını daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Gıda sektörünün öncülerinden Yıldız Holding Yağ İş Birimi’nde çalışan Gülşah Sabuncu, Teremyağ ve Luna markalarından sorumlu Marka müdürü olarak görev yapıyor.

BİLGİ’nin oluşturduğu sosyal etki çok kritik

Sabuncu, üniversite eğitimi için BİLGİ’yi seçme sebeplerini şöyle anlatıyor:  “Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde London School of Economics ile anlaşmalı İşletme-Ekonomi Üstün Başarı Programında ÖSYM burslu olarak okudum. Bu program sonunda, hem Bilgi Üniversitesi’nden hem de LSE’den diploma aldım. Üniversite sınavına hazırlanırken, İstanbul Bilgi Üniversite’sinin Türkiye’de bu fırsatı veren tek üniversite olduğunu biliyordum. Bu programa ek olarak BİLGİ’nin Türkiye’deki en iyi vakıf üniversitesi olması, öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri özgür bir ortam sunuyor olması, okulumu seçmemdeki en temel etkenlerdi. Üniversite döneminin, eğitim kadar hayatlarımızda oluşturduğu sosyal etki de çok kritik oluyor. Bilgi Üniversitesi, öğrencilere sunduğu özgür düşünce ortamı, aktif öğrenci kulüpleri ve sosyal imkânlarıyla bunu fazlasıyla sağlıyor.”

Okulun en büyük kulüplerinde yer almış

Çok aktif bir üniversite dönemi geçiren Sabuncu, üniversite yıllarını hep çok mutlu olarak hatırlıyor ve şöyle diyor: “Okulun en büyük kulüplerinde yer aldım, görevli öğrenci programlarında çalıştım. Tüm bu süreçte en önemlisi çok iyi dostlar edindim. Birlikte çok eğlendik; birlikte büyüdük.  İyi ki BİLGİ’de okumuşum diyorum.”

“BİLGİ’de ayrıcalıklı bir eğitim aldık”

BİLGİ’de ayrıcalıklı bir eğitim aldığını ifade eden Sabuncu, “Bilgi-İşletme Ekonomi Üstün Başarı programlarında zorlu bir eğitim sürecinden geçtik. Biraz da ayrıcalıklı bir eğitim aldığıma inanıyorum. Başta Metehan Hocam olmak üzere tüm hocalarım bu programdaki öğrencilerle özel olarak ilgileniyordu. Kişisel gelişimimize ve kariyerlerimize yön verirken, bu eğitim beni hep güçlendirdi” diyor.

Sabuncu kariyerine yön verirken Metehan Hoca’nın önemli katkısı olmuş ve en çok Metehan Hocanın derslerinden keyif almış. “Pazarlamanın benim için doğru alan olduğunu birlikte karar verdik. Ben finansın da bana uygun olabileceğini düşünüyordum. İlk stajımı da bu sebeple BP Finans departmanında yaptım. Sonra okulda İşletme-Ekonomi Kulubü’ndeyken okuldaki ilk kariyer günleri etkinliği olan Bilgi Arena etkinliğini organize ettik ekip arkadaşlarımla birlikte. Buradaki oturumlarda tüm sektörlerden üst düzey yöneticileri davet etmiştik ve onların deneyimlerini dinledik. Metehan Hocam bu etkinlikte çok yardımcı oldu bizlere. Bu etkinlik benim hayatımda çok şey değiştirdi.  Beni pazarlama yapmak dışında herhangi bir şeyin mutlu edemeyeceğini o zaman keşfettim.  Aynı zamanda bu etkinlik sayesinde ben, hayatımın yönünü değiştirecek olan Coca-Cola ile tanışmış oldum ve okula devam ederken, Coca-Cola’da uzun dönemli stajyer olarak çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

İş hayatına Coca-Cola İçecek’te başlayan Sabuncu, “CCI benim 2. okulum gibiydi” diyor. Burada iş hayatına dair çok şey öğrenen Sabuncu, şu anda Yıldız Holding’te Yağ İş biriminde çalışıyor. Sabuncu, “Çok güçlü 2 markam var;  pazarda %60 gibi kolay ulaşılamayacak bir paya sahibiz.  Yıldız Holding çok büyük bir şirket; her geçen gün daha da büyüyor. Bu büyük yapının bir parçası olduğum için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum” ifadelerini kullanıyor.

Öğrencilik yıllarına dair, en çok canının istediği şeyi istediği zamanda yapabilme özgürlüğünü özlüyor. Seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok seviyor. Fırsat bulduğu her an seyahat ediyor. Arkadaşlarıyla vakit geçiriyor, sahilde yürüyüş yapıyor ve kitap okuyor.

Powered by Openmedia