Farklı tecrübelerini pazarlama alanında birleştiriyor

BİLGİ İktisat’tan mezun olduktan sonra ABD’ye giden ve ilk iş deneyimini burada kazanan Zeynep Öcal Özüağ, şu anda TP-LINK Bilgi Teknolojileri’nde çalışıyor. Özüağ, farklı tecrübelerini birleştirerek, birikimini pazarlama alanına aktarıyor.

TP-LINK Bilgi Teknolojileri’nde Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü olarak çalışan Zeynep Öcal Özüağ, akademik kadrosu ve öğrencilerine sunduğu imkânlar sebebiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni tercih etmiş.

İstanbul Bilgi Üniversite’nin İktisat bölümünden mezun olan Özüağ, “Asaf Savaş Akat ve Taner Berksoy gibi değerli hocalardan eğitim almak gerçekten çok keyifliydi” diyor ve şöyle devam ediyor: “Eğitim dönemim boyunca medya, halkla ilişkiler ve reklama karşı hep bir ilgim ve eğilimim vardı. Bu yönde de Okan Tanşu ve Betül Mardin gibi değerli hocalardan eğitim almak gerçekten gelecekteki hayatıma yön veren unsurlardan biri oldu.”

BİLGİ’de geçirdiği zamanı, en güzel yılları olarak hatırlayan Özüağ, “Gerek eğitim gerekse arkadaşlarımla geçirdiğim özel zamanlar açısından çok keyifli ve çok güzel yıllardı” diyor.

BİLGİ’de hayat tecrübesi kazanmış

BİLGİ’ye dair unutamadığı bir anısı soruyoruz Özüağ’a ve şu cevabı alıyoruz: “En unutamadığım anı 1. sınıfta seçmeli olarak Okan Tanşu hocamın dersine katılmıştım. İlk dersiydi ve müthiş bir heyecan içerisindeydim. Ancak ilk dersin 5. dakikasında sınıftan çıkarılmıştım. Ama buna rağmen gerçekten kendisi klasik öğretiler/dersler haricinde hayat dersi katan nadir hocalardan biridir.”

BİLGİ’de okumak önemli bir çevre sağlamış Özüağ’a. En yakın arkadaşlarını bu dönemde hayatına katan Özüağ, “Eğitim önemli ancak insanın kendini yetiştirmesi, geliştirmesi ve doğru zamanda doğru fırsatları değerlendirmesi de oldukça önemli. BİLGİ bu açıdan da bize avantajlar sunuyor.”

Yeni projeler üretmekten keyif alıyor

Mezun olduktan sonra ABD’de yaşamaya ve çalışmaya başlamış Özüağ. Yaklaşık 1 yıl kadar çeşitli ürünlerin satışını yaparak, ilk iş deneyimini burada kazanmış. Daha sonra Zorlu Gayrimenkul’e başvurmuş ve başvurusu kabul edilince Türkiye’ye dönmüş. O dönemde yaşadığı heyecanı şöyle anlatıyor: “Bu beni gerçekten çok heyecanlandırmıştı. Çalıştığım süre boyunca da Amerika’ da gördüğüm, edindiğim tecrübeleri buraya aktarmaya çalıştım. Pazarlama gerçekten hangi sektörde olursa olsun çok keyifli bir iş. Bir ürünü doğru kişiye ulaştırıyor olmak ve bunun sonucunda yaptığınız aksiyonları ölçebilmek ve satışları arttırmak en tatmin edici duygulardan biri. En keyif veren kısmı ise yepyeni projeler üretebiliyor olmak. Pazarlama aslında sınırsız bir dal burada ne kadar hayal edebildiğiniz önemli.”

Hata yapmaktan korkmuyor

ABD’de kazandığı deneyimin, hayata dair birçok gerçeği görmesini sağladığını söyleyen Özüağ, “Şu an geçmişe dönebiliyor olsam gene aynı şeyleri yaşamak isterdim” diyor. Türkiye’ye döndüğünde ilk işine Zorlu Gayrimenkul’de başlayan Özüağ, ilk iş deneyimi ile ilgili şunları söylüyor: “Gerçekten çok zorlandım ancak yöneticilerim çok anlayışlı ve deneyimli insanlardı. Öğrenmeye de açık olduğunuz takdirde başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Hiçbir işi yapmaktan gocunmayın, her şey bir tecrübe. Hata yapmaktan da korkmayın. Ben de hayatım boyunca birçok hata yaptım ve bunların hepsi benim için birer öğreti oldu. Unutmayın ki en çok zorlandığınız şey sizin hayattaki en büyük öğretinizdir. Hataları tekrarlamadığınız sürece, hata yapılmalıdır bile diyebilirim.”

Özüağ, en çok Okan Tanşu’nun derslerini ve BİLGİ’li arkadaşlarıyla paylaştığı birbirinden güzel günleri özlüyor.

Kışın snowboard yazın wakeboard yapıyor

Boş zamanlarında eşiyle birlikte yeni yerler keşfeden Özüağ, “Seyahat bizim için en büyük keyif. Yeni yerler keşfetmek,  gezip, görmek, fotoğraf çekmek bizim için en büyük tutku diyebilirim. Bunun haricinde genelde extreme sporlardan hoşlandığımızdan kışın snowboard, yazın ise wakeboard yapmaktan hoşlanıyoruz” diyor.

MBA’yi de BİLGİ’de yapmak istiyor

“İyi ki BİLGİ’liyim” diyor Özüağ ve ekliyor: “Fırsatım olursa MBA’yi de BİLGİ’de tamamlamak isterim.”

Powered by Openmedia