Daha işe alınabilir mezunlar yetiştireceğiz

Yeni yılın ilk sayısı ile karşınızdayız. 4. yılıma girdiğim İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde geriye dönüp baktığımda; güzel bir yolculuk görüyorum. Başladığımız noktayla şu an geldiğimiz noktayı karşılaştırınca, geleceğe umutla bakıyorum.

Güzel bir ekibimiz var. Aile gibiyiz. Sevinçleri de üzüntüleri de beraber yaşıyoruz. Birimizin kariyeri hepimizin kariyeri oluyor. El ele, omuz omuza daha iyi günlere ilerliyoruz. Niceliğe değil niteliğe önem vermemiz, networkinge dayalı sistemimiz meyvelerini verdi. Diğer mezun dernekleri ile bir araya geldiğimizde arayı ne kadar açtığımızı gözlemliyoruz. Spor, sanat, eğitim ve sosyal sorumluk ekseninde ilerleyen, oturmuş bir düzenimiz var. İcra kuruluna katılan genç mezun arkadaşlarımızın bize kattığı taze kan ile de yeni bir ivme kazandık. Tiyatromuz BKM Mutfak’ta oyunlarını sergilerken, Master Games’te gene tüm kupalara talip olacağız. Kimsesiz bebeklere kol kanat germeye devam ederken, Sail Break, Corporate Weekend gibi BİLGİ mezunlarının etkinliklerinden desteğimizi esirgemeyeceğiz. Girişimci BİLGİ mezunlarıyla elimizden geldiğince bir araya gelip, onlara katkı sağlamaya çalışacağız.

Ama hepsi bir yana; 2016’nın bizim için en önemli konu başlığı ise, daha işe alınabilir mezunlar yetişmesi için çalışmak olacak. 2 sene önce, BİLGİ mezunlarının kariyer ihtiyaçlarını gidermek için, BİLGİM bünyesinde İK profesyoneli mezunlarımız bir araya geldi.  2 yıllık hazırlık ve PwC deneyiminin ardından, proje ortaklarının tamamı BİLGİ mezunlarından oluşan Talent Army dünyaya geldi. 16 yıllık kampüs birikimi, sektör tecrübesi ile birleşti. BİLGİ mezunları için çıktığımız yolda tüm üniversitelere ve iş dünyasına hizmet edecek bir hareket haline geldik. İş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda bir türlü doldurulamayan bir boşluğu doldurmak için yola çıktık.

Daha ilk günden çok olumlu geri bildirimler almaya başladık. BİLGİ’den, Bilkent’ten, ODTÜ’den, İTÜ’den Marmara ve İstanbul Üniversitelerinden yetenekler bünyemize katıldı. Bünyemizde kattığımız yeteneklerle büyümeye ve iş dünyası ile güzel ortaklıklar kurmaya başladık. İlk icraatımız ise sektörün en büyük KPI’larından biri olan kariyer anketini yapan, Employer Branding konusunda Dünya’nın en önemli markalarından biri olan Universum’un çözüm ortağı olduk.

Ayrıca geçen sene BLGİ mezunları için organize ettiğimiz “Köprüden Önce Son Çıkış İK Zirvesi”ni ihraç ettik. Mart ayında aynı isimle İstanbul Üniversitesi’nde bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Okul için değil, yaşam için öğrendik ve şimdi aynı vizyonu önce BİLGİ’li kardeşlerimize ve daha sonrasında tüm hedef üniversitelerimizdeki gençlere kazandırmak istiyor, daha işe alınabilir mezunlar yetiştirerek memleketimize hizmet etmek istiyoruz.

Memlekete hizmet etmek dedim de; memlekete büyük hizmetler etmiş Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Üniversitesi ve Mezunlar Derneği’ndeki kardeşlerimize olmak üzere tüm Koç camiasına baş sağlığı diliyorum. Allah hepimize öldükten sonra arkamızdan böyle konuşulmasını nasip etsin…

Saygılarımla,

Doğuşcan Oto

 

 

Powered by Openmedia