Sektör tecrübesini kendi markasına aktarıyor

Enerji sektörünün köklü firmalarında edindiği tecrübeyi kendi markasına aktaran Taylan Ural, BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri’nin ilk mezunlarından.

OMV Petrol Ofisi, Lukoil gibi enerji sektörünün önemli firmalarında çalışan Taylan Ural, BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri’nin ilk mezunlarından. Enerji sektöründe önemli bir tecrübe kazanan Ural, tecrübesini kendi işine yansıtıyor.

BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri mezunu Taylan Ural, enerji sektörünün önde gelen firmalarında kazandığı tecrübeyi kendi markasına yansıtıyor. Petrol istasyonları için otomasyon ve yedek parça distribütörlüğü yapıyor ve istasyon kurulumu danışmanlığı veriyor. Ural ayrıca butik otel de işletiyor.

İletişim alanında eğitim almakta kararlı olan Ural, o yıllarda nadir bulunan bir bölümü (Medya ve İletişim Sistemleri) bünyesinde bulundurduğu için BİLGİ’yi seçmiş. Üniversite yıllarında okurken çalışan Ural, profesyonel DJ’lik yapmış. Power FM ve Number One FM’de gece sorumlusu olarak çalışmış. Ayrıca BİLGİ’de eğitim aldığı yıllarda mezuniyet törenleri ve May Fest’te DJ’lik yapmış.

Prestijini koruyor ve adını daha çok duyuruyor

BİLGİ’de eğlenceli günler geçirmiş Ural. BİLGİ’nin eğitiminin kaliteli olduğunu ve zaman zaman öğrencilerini de zorladığını söylüyor. Kuştepe Kampüsü’nde okuyan Ural, Arkadaş grubuyla keyifli yıllar geçirmiş. Ural, BİLGİ’nin ilk günkü prestijini koruduğunu ve adını daha çok duyurduğunu belirtiyor ve şöyle diyor: “İş hayatındaki yöneticiler BİLGİ’nin kaliteli bir eğitiminin olduğunun farkında. BİLGİ’de geçirdiğim yılları önemli kılan bir başka unsur ise edindiğim arkadaşlıklar.”

Enerji sektöründe çalışmaya BİLGİ’li arkadaşı Onur Çakalkurt’un tavsiyesiyle başlamış Ural. Enerji sektörümdeki ilk deneyimini OMV Petrol Ofisi’nde edinen Ural, kurumsal bir şirkette çalışmanın avantajını yakalamış ve Erzurum’da Saha Müdürü olarak çalışmış. Burada yaptığı iş doğrultusunda Türkiye’nin birçok yerini gezme şansı yakalayan Ural, dinamik işlerde çalışmayı seviyor.

Sektörde geliştirici bir rekabet olmadığını belirten Ural, değerlendirmelerini şu sözlerle paylaşıyor: “Petrol sektörü 5 yıldır çok kötü durumda. Şirketler ellerindeki tüm karı bayilerine verdikleri için küçülmeye gidiyor ve personel azaltımı yapıyor. Dağıtıcı firmalar açısından kötü bir dönem. Yapıcı bir rekabet yok.”

Ural ilk iş deneyimine Power FM’de başlamış. Ayrıca İstanbul’un en iyi gece kulüplerinde (Reina, Hammam, Bario Latino, Vogue vb.) DJ’lik yapmış. Üniversiteden sonra ise aile işi olan gemi acenteliği ve brokerliğine başlamış.

Plakçıda tanışan müziksever bir çiftin çocuğu olan Ural, çok küçük yaşlarından müziğin içinde. 20 yıldır plak koleksiyonu yapıyor, özellikle 70’li ve 80’li yılların müziği ile ilgileniyor.

Kayak yapan ve fırsat buldukça seyahat eden Ural, en çok Londra’ya gidiyor. Türkiye’de ise Bodrum ve Trakya’ya hayranlık duyuyor.

Powered by Openmedia