“BİLGİ’li olmak öncelik sağlıyor”

İş hayatına üniversite yıllarında atılan Emre Emiroğlu, şu anda KPI Bridge Oil’de Satış Temsilcisi olarak çalışıyor. Emiroğlu, BİLGİ’de aldığı eğitimin kendisine iş hayatının kapılarını araladığını ve öncelik sağladığını söylüyor.

Emre Emiroğlu, gemi yakıtları satışı alanında hizmet veren KPI Bridge Oil’de Satış Temsilcisi pozisyonunda çalışıyor. Üniversiteye başladığım 1999 senesinde İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nin eğitim ve öğretim kalitesinde önemli bir konumda olduğunu söyleyen Emiroğlu, “Tercihimi kaliteli ve İngilizce eğitim sağladığını bildiğim BİLGİ’den yana kullandım, İstanbul’da ikamet ediyor olmam da bunda etkili oldu” diyor.

BİLGİ’li olmak öncelik sağlıyor

BİLGİ’nin kampüslerini şehir merkezinde kurması, Emiroğlu için önemli bir avantaj sağlamış. İş hayatına üniversite yıllarında atılan Emiroğlu, BİLGİ’nin merkezi konumu sayesinde o yıllarda Elmadağ’da bulunan ofisine rahatlıkla ulaşabilmiş. Zaman kaybetmeden derslerine girip sonrasında kolaylıkla iş yerine dönebilmiş. Ders saatleri dışında okulda pek vakit geçirememiş. Ancak Mayfest başta olmak üzere keyifli etkinliklere katılma fırsatını da kaçırmamış. Emiroğlu BİLGİ’de okumanın avantajlarını şöyle anlatıyor: “Repütasyonu yüksek, İngilizce eğitimine güvenilen ve bitirme tezinin birçok bolümde şart olduğu bir kurum olduğu için iş hayatında kapıları araladığına ve en azından bir öncelik sağladığına inanıyorum.”

İş hayatına başladığı ilk 6 yılı turizm sektöründe değerlendiren Emiroğlu, bu deneyimin ardından yeni mezunları gözüne kestiren finans ve sigorta sektöründe de bir süre çalışmış ve sonrasında enerji sektörüne geçiş yapmış. Bu geçişi şu ifadelerle anlatıyor: “İnsanlara ihtiyaç yaratmaktansa çok daha gerçek bir ihtiyacın satışını gerçekleştiriyor olmak daha heyecan verici. Sigorta ve finanstan yakıt satış kanallarına geçişim bu şekilde oldu.”

Türkiye’de enerji sektörünün mesafe kat etmeye çalıştığını ifade eden Emiroğlu, bürokratik engeller çok fazla olduğuna dikkat çekiyor ve “Yatırım yapılacak her alanda rant sektörün peşini bırakmıyor maalesef. Jeopolitik konumu zaten Türkiye’yi bir enerji koridoru olarak belirliyor. Ancak eldeki kaynakların daha verimli ve bilinçli kullanılması, doğal ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ise öncelik verilmesi gerekiyor. Tabi ki bu o kadar kolay değil, çünkü yenilenebilir enerjinin ilk yatırım maliyetleri çok yüksek. Bu da enerjiyi ithal etmek mi daha iyi yoksa yatırım yapmak mı sorusunu beraberinde getiriyor.”

Emiroğlu, BİLGİ’ye dair en çok okul arkadaşlarıyla zaman geçirdiği festivalleri özlüyor. İş dışında, eşiyle ve arkadaş grubuyla zaman geçiriyor. Kendine ayırdığı zamanlardaysa motorsiklete biniyor ve sahilde tempolu yürüyüşler yapıyor. Ayrıca fırsat buldukça farklı ülkelere seyahat ediyor.

Powered by Openmedia