Sektöre yön veren bir marka için çalışıyor

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Limak Enerji’de çalışan BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri mezunu Özgür Tavlan, Türkiye’de itibar gören bir üniversiteden mezun olmanın avantajını iş hayatında yaşayanlardan.

Enerji sektörünün önde gelen isimlerinden Limak Enerji’de Perakende Satış Uzmanı olarak çalışan Özgür Tavlan, BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri mezunlarından.

Üniversite eğitimine yurt dışında başlıyor Tavlan, sonra üniversite hayatıma Türkiye’de devam etme kararı alıyor. Bu süreçte çeşitli üniversite ve bölümleri araştırıyor ve BİLGİ’yi seçiyor. Bu seçimi şu sözlerle anlatıyor: “BİLGİ’yi tercih etmemdeki sebep o dönemde sadece BİLGİ’de bulunan Medya ve İletişim Sistemleri bölümüydü.”

BİLGİ’de geçirdiği günleri unutulamayacak bir zaman dilimi olarak hatırlayan Tavlan, samimi bir arkadaş ortamında BİLGİ’nin keyifli etkinliklerini paylaşmış. İş yoğunluğu sebebiyle arkadaşlarıyla eskisi kadar sık görüşemese de pek çoğuyla irtibat halinde. Tavlan, “Türkiye’de itibar gören bir üniversite ve okulun imkânları çok iyi. Tavsiyem bütün bu imkânlardan olabildiğince faydalanmaya çalışın. Bu imkânlar sadece okul içerisinde değil iş hayatında da kendini belli ediyor” diyor.

Enerji sektörünün diğer sektörlere göre, sürekli değişen ve gelişen bir yapısının olduğunu söylüyor Tavlan ve şöyle devam ediyor: “Uzun süredir enerji sektörünü, yeni yatırımları takip ediyordum. Diğer sektörlere nazaran yeni, sürekli gelişen ve değişen bir sektör. Heyecan verici bu süreçte Limak Enerji gibi sektöre yön veren firmalardan birinde bulunmak istedim.”

Enerji sektöründe yapılan yeni yatırımların çoğunlukla yenilenebilir enerjiye yapıldığını söyleyen Tavlan, sektör değerlendirmesini paylaştı: “Türkiye’nin şuanda kurulu gücü 73.000 mW civarında ve büyük yüzdesini Doğalgaz, kömür ve Hes’ler oluşturmakta. Fakat üretim alanındaki yeni yatırımların pek çoğu yenilenebilir enerji üzerine gerçekleşmekte ve bu yatırımlara YEKDEM adı altında devletin desteği de bulunmakta. Limak Enerji olarak yenilenebilir enerjiye yatırımlarını önemsiyoruz, yakın zamanda 13,1 mW’lık lisanslı güneş enerjisi yatırımı gerçekleştirdik. Rüzgâr ve jeotermal enerji projeleri içinse çeşitli alanlarda proje çalışmalarımız devam ediyor. Serbest tüketiciye elektrik satışı tarafında ise; 2002’de yalnızca 9.000.000 kWh’larda olan yıllık tüketim limiti, 2016 itibariyle 3.600 kWh’lere indi. Buda ortalama 130 TL civarında aylık faturaya tekabül etmekte. İlerleyen süreçte bu limitin 0 kWh’lere ulaşacağını düşünüyoruz. Tüm bu yatırımlar planlı bir şekilde ilerliyor. Türkiye olarak özelleştirme sonrası enerji alanında geçen kısa süre içerisinde büyük ilerleme kaydedildiğini düşünmekteyim.”

İlk durağı Coca-Cola İçecek

İş hayatına Coca-Cola İçecek’te başlayan Tavlan, ilk deneyiminde çok şey öğrendiğini belirtiyor ve “Dünya çapında bir kuruluşun Türkiye ayağında çalışmanın tecrübe açısından bana çok şey kazandırdığını düşünmekteyim” diyor.

Sınav öncesi arkadaşlarıyla toplanıp yarısı sohbetle geçen çalışmaları ve kantinde yapılan buluşmaları özlemle hatırlayan Tavlan, seyahat etmeyi çok seviyor. Kısa süreli de olsa yurtdışı gezilerine gidiyor ve farklı kültürler keşfediyor. Ayrıca dil kursuna gidiyor ve bu alanda da kendini geliştirmeyi hedefliyor. Tam bir festival kurdu olan Tavlan, film festivallerini kaçırmıyor.

 

 

Powered by Openmedia