“İdari ve akademik kadrolarla uyumlu çalıştık”

BİLGİ’nin ilk Öğrenci Birliği Başkanlarından Yusuf Karabulut, BİLGİ Öğrenci Birliği’nin çalışmalarının yönetim tarafından desteklendiğine dikkat çekiyor ve “İdari ve akademik kadrolarla çok uyumlu çalıştık” diyor.

BİLGİ Psikoloji’den 2001 yılında mezun olan Yusuf Karabulut, eğitim ve psikolojik danışmanlık alanında hizmet veren kendi şirketi 9P Danışmanlık’ta çalışıyor. Şirketlere ve bireylere yönelik enneagram temelli kurumsal ve bireysel gelişim danışmanlığı veriyor. Aynı zamanda Türkiye Enneagram Derneği Başkanı olarak görev yapıyor.

2000-2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanlığı görevini yürüten Karabulut, bu süreçteki çalışmalarını grubu “Denge” ile yürütmüş. Eğitim hayatına BİLGİ’nin ikinci yılında Kuştepe Kampüsü’nde başlayan Karabulut, BİLGİ’ye Boğaziçi’nden geçiş yapmış. İlk zamanlar BİLGİ’ye alışmakta zorlansa da aidiyet duygusu zamanla gelişmiş. BİLGİ’nin öğrencilere yaklaşımı, özgürlükçü ortamı, akademik kadrosu ve idari yönetiminden çok etkilenmiş. Özellikle sosyal bilimlerdeki yaklaşımı ve yenilikçi bakış açısı daha ilk günden Karabulut’u etkilemiş. Karabulut, “O dönemki mütevelli heyeti başkanımız Oğuz Bey’in mesafesiz yaklaşımı da bu aidiyette önemli katkıları olmuştur” diyor.

“BİLGİ’li olma ruhu sizin için ne ifade ediyor” diye sorduğumuz Karabulut, şöyle diyor: “BİLGİ’li olmak; küçük, samimi ve iç içe bir aile olmak benim için. Başkan olarak görev aldığım yıllarda hem ekip olarak samimiydik hem de idari ve akademik kadrolarla çok uyumlu çalıştık. Ekibimiz sonraki 4 yıl içerisinde de BİLGİ Öğrenci Birliği’nde görev almaya devam etti.”

BİLGİ’nin ilk kurulduğu ruh ile bugün sahip olduğu gücü birleştirirse çok daha etkin bir kurum haline geleceğini vurgulayan Karabulut, “Ayrıca mezunları da bir vakıf altında toplayıp aidiyet tazelemesi yaparak bir sinerji oluşturabilir. Bu konuda bizler de bu ailenin bir ferdi olarak destek vermeye hazırız” diyor.

 

Powered by Openmedia