“BİLGİ ruhu her renge açık ve ön yargısızdır”

1999-2000 döneminin BİLGİ Öğrenci Birliği Başkanı olan Ahu Parlar, BİLGİ ruhunun ön yargısız ve tüm renklere açık olduğunu ve Başkanlık döneminde de bu doğrultuda çalışmalar yaptığını belirtiyor.

2000 yılında Ekonomi bölümünden mezun olan Ahu Parlar, köklü enerji şirketi SOCAR Türkiye’de İletişim Koordinatörü olarak çalışıyor. Okumaya ve araştırmaya çok meraklı olan Parlar, deneme ve öykü yazıyor. Ayrıca özellikle felsefe, neuroscience ve psikanaliz konularında araştırma yapıp yeni şeyler öğrenmekten keyif alıyor. Parlar’ın üç yaşında Devrim Alaz isiminde bir oğlu var.

BİLGİ ufuk açıyordu

“Bulunduğunuz dönemde BİLGİ nasıldı ve bugün nasıl bir noktaya geldi” sorusunu yönelttiğimiz Parlar şu cevabı veriyor: “Bulunduğum dönemde BİLGİ, Türkiye’de eşsiz bir konumdaydı. Türkiye düşün hayatını besleyen ufuk açan bir öğrenim anlayışı vardı ve yine bu anlayışına yaraşan bir sosyal yaşam sunuyordu öğrencilerine.”

“BİLGİ’li olmak demek bence hayata karşı duyarlı, sorgulayan bir yapıda olmak ama bunu yaparken somurtkan olmamak demek” diyor Parlar. Sorumlu ve üretken olurken enseyi karartmamak gerektiğini vurguluyor ve şöyle devam ediyor: “BİLGİ’li olmak bence ufkunuzun hep açık olmasıdır. Önyargınız olmak ve her rengi sevmek demektir.”

 

 

Powered by Openmedia