PROF. DR. M. REMZİ SANVER (2011- 2015)

Rektörlüğe genç bir yaşta atanan Prof. Dr. Remzi Sanver 2010 yılında Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Kendisinden önceki Rektör Prof. Halil Güven’in ABD’ye gitmesiyle, 2011 Nisan ayında vekâleten, Temmuz ayından itibaren de asaleten rektörlük görevini üstlendi.

BİLGİ’de önemli bir geçiş ve büyüme döneminin en hassas bölümüne denk gelen rektörlük sürecinde üniversite; altı fakülte, üç yüksekokul, üç meslek yüksekokulu barındıran, tam teşekküllü bir üniversite haline geldi. santralistanbul Kampüsü’nde önemli yenileme ve binalara yeni işlevler kazandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının hem sayısı hem de kontenjanları arttı. Bu süreçte, BİLGİ’nin tavrını, evrenselliğini ve geleneğini oluşturan ilkelerden ödün vermeden yeniden yapılandığını belirten Sanver, “Bu hem zor, hem de son derece heyecan vericiydi, bu süreçte rektörlüğü üstlenmiş olmaktan dolayı gururluyum” diyor.

Sanver’in rektörlüğünde BİLGİ’de ilk kez performans kıstasları sistemi getirildi. Böylelikle yayın, eğitim, sosyal sorumluluk ve görünürlük gibi alanlarda çalışmaların, benzer başarı düzeylerine taşınması hedeflendi. Bunun yanı sıra genç rektör, akademik anlamda son derece elit uluslararası toplantıları ve kişileri BİLGİ’ye davet etme geleneğinde çıtayı yükseltmeyi başardı. Aralarında John Nash’in de olduğu dört Nobel ödüllü ekonomistin katıldığı, dünyaca ünlü 800 akademisyeni bir araya getiren Oyunlar Teorisi Kongresi “Games 2012”ye İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Ayrıca ilk kez, İstanbul dışında BİLGİBursa’yı açarak, MBA programları yurt içinde değişik bir kente taşındı. “Rektörlüğüm süresince BİLGİ’nin, duruşunu, açık fikirli ve sorgulayıcı karakterini benimseyen akademisyenlerin bir araya gelmeyi sürdürdüğü bir yapı olduğunu görmekten ayrıca mutluyum” diyen Sanver, giderek daha fazla “evrensel” üniversite değerlerinin yaşam biçimi haline geldiği bir üniversite geleneğini daha da güçlendirdi. Sanver, 2015 yılında görevini Prof. Dr. Mehmet Durman’a devretti.

PROF. DR. M. REMZİ SANVER KİMDİR?

7 Haziran 1970 tarihinde doğan Prof. Dr. Remzi Sanver 1988 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu ve aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği eğitimine başladı. Mezuniyetinin ardından aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Sanver 1995 yılında yüksek lisans, 1998 yılında ise doktora eğitimini tamamladı. Yine 1998 yılında BİLGİ ailesine katıldı ve ardından 2006 yılında profesör unvanını aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Remzi Sanver, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin rektörlüğünü yürütüyor.

 

 

Powered by Openmedia