Parolamız: Şampiyonluk

Üniversitelerarası Voleybol Türkiye Şampiyonası’nın galibi bu yıl da İstanbul Bilgi Üniversitesi Voleybol Kadın Takımı oldu. Spor Birimi Sorumlusu Aslı Ertunç, yeni başarıların müjdesini vererek, “Her zaman kazanmak istiyoruz. Parolamız: Şampiyonluk” diyor.

Geçtiğimiz yıl 2014-2015 sezonuna kadar BİLGİ Kadın Voleybol Takımının bir şampiyonluğu vardı. Takıma kattıkları sporcularla bugüne kadar hedefi hep Türkiye dereceleri olarak belirlediler. Bu başarıyı da geçen yıl tekrar Üniversitelerarası Voleybol Türkiye Şampiyonu olarak taçlandırdılar. Bu yıl tüm A milli takımda yer alan sporcuları da turnuvaya dahil ederek üst üste ikinci defa Üniversitelerarası Voleybol Türkiye Şampiyonu oldular. Şampiyonluğa giden süreci ve hedefleri Spor Birimi Sorumlusu Aslı Ertunç ve oyuncular Şeyma Ercan ve Hazal Selin Uygur’la konuştuk.

Şampiyon olmanızın koşullarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok çalışmak yeterli mi yoksa başka faktörler de etkili mi?
Üniversiteler arasında Süperlig’de mücadele ediyoruz. Yani en üst ve en zorlu lig. Bu ligde şampiyon olabilmek için iyi bir takımınızın olması şart. Bizde hem eğitimini hem de sporu bir arada yürütebilecek dinamik öğrenciler arıyoruz. Aslında fazla da çaba sarfetmemize gerek kalmıyor. Çünkü İstanbul Bilgi Üniversitesi en iyi eğitim veren üniversiteler arasında yer edindiği için iyi eğitim almak isteyen sporcular da bizi rahatlıkla tercih ediyorlar.

Şampiyonluk üniversiteniz tarafından nasıl karşılandı? Yeni ödüller için sizi cesaretlendirdiler mi?
İki yıl üst üste şampiyonluk büyük bir başarı. Bu başarının üniversitede en yüksek kademe de dahil herkes farkında ve çok mutlu. Sosyal medyada ve okul içerisinde çeşitli görsellerle başarımızı kutladık. Bizim için en büyük ödül, mezun olan öğrencilerimizin yerine yeni sporcular alarak takımın devamını sağlayabilmek.

Ufukta yeni şampiyonluklar var mı? Hedefleriniz neler?
Tabiki yine parolamız şampiyonluk ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek. Takımda var olan sporcularımızı mezun edene kadar aynı başarıyı devam ettirebilmek ve yeni nesil sporcuları da aynı kalitede seçmek arzusundayız.

Voleybol oynamak isteyen gençlere ne söylemek istersiniz? Tavsiyeler neler?
Son yıllarda aldığımız kulüplerarası ve ulusal başarılarla özellikle kadın voleybolunda çok mesafe kat ettik. Bunu gören çocuklarımız voleybola başlamak istiyorlar. Evet bu bir teşvik konusu. Artık pek çok lise ve üniversite de voleybol branşında sporcu öğrencilere burs vererek eğitim imkanı sağlıyor. Voleybola başlamanın sağlıklı yaşam ve spor yapabilmek dışındaki en iyi yanı da iyi bir eğitim imkanı sunması elbette.

Powered by Openmedia