BİLGİ’li Reklam Yönetmeni

Ali Kaan Dinç, oyunculuk hevesiyle girdiği setörde şimdi yetenekli bir reklam yönetmeni. Eğlenceli işler yapmak isterken çıktığı yolda başarı zaten kaçınılmaz bir şekilde peşinden gelmiş ve onu Mediacat 30 Under 30 listesine taşımış.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin hangi bölümünden mezunsunuz?

2010 yılında Sinema-Televizyon bölümünden mezun oldum.

Neden BİLGİ’yi tercih etmiştiniz?

Liseyi bitirdiğimde oyuncu olmak istiyordum. Konservatuar sınavlarına girdim fakat konservatuara giremedim. O zamanki halimle zaten ben de olsam beni seçmezdim. O sıralar Uğur Yücel çok beğendiğim, adeta bir fan gibi takip ettiğim bir oyuncuydu. BİLGİ Sinema-Tv’de “oyuncu yönetimi” dersi verdiğini gördüm. Bölümün diğer hocalarını ve müfredatı da araştırdıktan sonra kendimden çok emin bir şekilde ilk tercihim BİLGİ oldu. Garip gelebilir ama Uğur Yücel hocam olsun diye BİLGİ’yi seçtim diyebilirim.

Şu an çalıştığınız şirketteki pozisyonunuz nedir?

Yönetmen, ara sıra yazar.

Reklamcılığa nasıl başladınız?

Açıkçası reklamcılığa başlamadım. Eğlenceli şeyler yazalım, çekelim derdindeyken yaptığım işler bir şekilde marka ve ajanslardan talep görmeye başladı. Biz de bunun gibi bir reklam istiyoruz diyen geldi.

BİLGİ’ye başladığınızda beklentileriniz nelerdi?

Ben BİLGİ Sinema-Tv’ye başladığımda, başlarda hala oyuncu olmak istiyordum. Bir şekilde daldan dala sıçrar, ne bileyim tekrar konservatuar sınavında şansımı denerim diyordum. Ama BİLGİ’de vakit geçirdikçe hem okula hem de bölümüme ısındım. Oyunculukla ilgili heveslerim de yönetmenliğe dönüştü.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin size en büyük katkısı ne oldu?

Hala beraber vakit geçirdiğim hatta beraber çalıştığım kıymetli insanlar. Nitelikli profesyonel ilişkilere evrilen çok yakın arkadaşlıklar.

BİLGİ’li olmanın ayrıcalığını hangi alanlarda hissettiniz?

Okul bitip daha çok sektörden insanla tanışmaya başladıkça, hem iletişim fakültesinin hem de bölümümün bir repütasyonu olduğunu gördüm. BİLGİ Sinema-Tv’yi duyan insanlar daha açık kafalı olduğunuzu düşünüyorlar bir şekilde.

Mediacat 30 Under 30 listesinde yer alan en başarılı isimlerden birisiniz. Hayatınızda ne değişti?

Vitae dergisinden röportaj teklifi aldım.

Bundan sonrası için planlarınız ve hedefleriniz neler?

Arada film ve dizi teklifi aldığım oldu ama hikaye, senaryo ve prodüksiyon hacmi olarak içime sinen projeler değildi. 3 yıldır televizyon ve internet reklamları çekiyorum. Bu biraz doygunluk yaratmaya başladı. İlk etapta mecra değişikliği yapmak istiyorum. Daha sonrası için çok uzun vadeli hedeflerim yok. Gelecek o kadar hesaplanabilir, kurgulanabilir bir şey değil. Ama başta insan olarak sonra da yönetmen, filmci, hikaye anlatıcısı neyse artık… daha olgun, çok boyutlu düşünebilen ve bakabilen biri olmak.

Powered by Openmedia