Güzellik bahane kabul etmez!

Kore güzellik ritüelleri tüm dünyanın ilgi odağı olmuş durumda. Kabul edelim hepimiz Koreli kadınların doğal ve canlı görünen ciltlerine hayranız. Koreli kadınlar günlük bakımları için büyük bir emek harcıyorlar ve görünüşleri mükemmel görünmeden evden dışarı adım atmıyorlar. Yani sandığınız gibi doğuştan kusursuz bir cilde sahip değiller.

Hazırlayan: Buse Saray

Parlak, pürüzsüz, canlı yani kusursuz bir cilt, kırışık nedir bilmeyen göz çevreleri, az makyajla porselen bebek gibi gözüken ve asla bakımsız göremeyeceğiniz Kore Kadınları… Okurken kıskançlık duygularınız maksimum oldu biliyorum. Ayrıca “Ama Koreli kadınların genetiğinden kaynaklanıyor” dediğinizi duyar gibiyim. Evet genetiğin etkisi var ama o kusursuz gözüken cilt için çok fazla emek harcıyorlar. “Aman makyajımı sabah silerim. Bir gece de krem sürmeyeyim. Bir kere de cildimi temizlemezsem bir şey olmaz.” bahaneleri akıllarından bile geçmiyor. Üşenmeden ve bıkmadan her gün bakımlarını yapıyorlar.

Koreli kadınların günlük bakım ritüelleri temizleyici, peeling, maske, krem derken alıp başını gidiyor ve ortaya uzun bakım saatleri çıkıyor. Bu kadar bakım ne işe yarıyor dersek az makyajla kusursuz görünmelerini sağlıyor. Yani kusursuz cilt, kusursuz makyajın temelini oluşturuyor. Eğer o gün ciltleri kötü gözüküyorsa evden dışarı adım atmıyorlar. Makyaj için çok vakit harcıyorlar ve çok ürün kullanıyorlar. Kore makyajında amaç doğal ve canlı görünmek. Son zamanların diğer bir trendi makyaj yokmuş gibi bir görünüm elde etmek için çabalıyorlar. Günlük makyajda eşit uygulanan BB krem, pembe tonlarda allık, doğal tonlarda far, maskara, düzgün kaşlar, yine doğal tonlarda ruj tercih ediyorlar. Yine son zamanların popüler trendi olan strobing de Koreli kadınların çok tercih ettiği bir makyaj trendi. Bol aydınlatıcı kullanarak beyaz ve parlak olma isteği tam da onların istediği şey değil mi?

Öyle saatlerce güneşin altında durmak mı?
Biz güneşi gördüğümüz an kendimizi saatlerce o zararlı ışınların altına bırakırken Koreli kadınlar, UV ışınları ile muhattap olmuyor. Her mevsim kullandıkları güneş kremleri kuşkusuz onların kahramanı. İşte çocukken sokakta görüp güldüğümüz güneşli havada şemsiye ile dolaşan kadınların amacı aslında daha geç yaşlanan, lekesiz bir cilde ve beyaz bir tene sahip olmak. Beyaz ten aşkına gelirsek; Koreliler için beyaz ten masumiyet ve asaletin simgesi sayılıyor. Bu yüzden güneşten korunmanın yanı sıra daha da beyaz bir tene sahip olmak için pek çok yöntem deniyorlar. Türkiye’de adını belki de hiç duymadığımız beyazlatıcı kremler onların vazgeçilmezi oluyor.

Bakımlı olduğu kadar bilinçli tüketici
Bakım ürünlerini ve içeriklerini çok iyi biliyorlar. İçindekiler listesi çok önemli, zararlı içeriklere sahip ürünlere bakımlarında yer yok. Hal böyle olunca markalar da doğal ve doğala yakın içerikler oluşturuyor. Ne istediğini bilen bu bilinçli tüketici kitlesinin memnun etmek çok da kolay olmayacak ki Kore kozmetik firmaları sürekli farklı kullanım alanlarında yenilikçi ürünlerle karşımıza çıkıyor. Mesela Koreli kadınların fondötenlerin yapay ve ağır olduğunu düşünerek kullanmamalarından dolayı BB ve CC kremler üretilmiş. Evet bizim ülkemizde hatta dünyada kısa bir zaman önce bu kadar popüler olan bu kremler aslında Koreli kadınların güzelliğini korumasının sırrı. Neden mi çok seviyorlar? Çünkü gözenekleri çok fazla doldurmadan, cilde doğal bir görünüm katıyor ve yenilenmesini sağlıyor.

Beslenme de işin için de
Kusursuz cilde sahip olmak için beslenmelerine de çok özen gösteriyorlar. Şeker kullanımını en az seviyede tutuyorlar. Diğer bir güzellik sırları ise antioksidan etkisi ile cildi yenileyen yeşil çay. Cildin dolgunlaşarak kırışıklıkların engellenmesini sağlayan yeşil çay onların vazgeçemedikleri bitkisel bir içecek. Ne kadar fazla pirinç tükettiklerini ise bilmeyen kalmadı. Pirinci besin olarak tüketmenin yanı sıra bakımlarında da kullanıyorlar. Pirinç suyundan yaptıkları tonik ile beyaz olabiliyor, pirinç unundan yaptıkları maske ile güneşin zararlı ışınlarından korunuyorlar.

Yüz masajı şart
Parmak uçlarınızla yüzünüze yapacağınız masaj, türüne göre kan dolaşımını artırıyor, cilt altındaki kas ve dokuyu güçlendiriyor, oksijeni hücrelere taşıyor. Bu da size kırışıksız ve parlak bir cilt olarak dönüyor. Koreli kadınların en sık yaptığı şeyin ise kendini tokatlamak olduğunu biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız. Koreli kadınlar günlük cilt bakımları bittikten sonra yüzlerine 50 tokat atarak kan dolaşımını hızlandırıyorlar. Tokadın şiddeti size bağlı ama okşuyormuş gibi değil hissedecek kadar tokatlamalısınız. Kore’nin popüler güzellik tekniğindeki amaç ise yüz masajıyla aynı mantık.

Şimdi izninizle o meşhur klişe sözle yazımı bitiyorum: “Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.” Bir de tembel tabii…

 

Powered by Openmedia