Pegasus HR’da bir BİLGİ’li

Ahu Uz, lisansını ve de yüksek lisansını BİLGİ’de tamamlamış BİLGİ’lilerden. Yaptığı bir iş görüşmesinde tecrübeli bir İK uzmanının keşfiyle kariyeri yön değiştirmiş. Şimdi Türkiye’nin en önemli havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus’ta yine bu alanda çalışmaya devam ediyor. 

Tesadüfen başladığını söylediği İK macerasının her anından keyif aldığını belirten Uz’un başarısı yaptığı işi sevmesinden kaynaklanıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin hangi bölümünden mezunsunuz?

Uluslararası İlişkiler 2005 mezunuyum. Yüksek Lisansımı 2008’de tamamladım.

Sizce BİLGİ’li olmak ne demek? Ne kattı size?

BİLGİ’li olmak, sürekli gelişmek ve geliştirmek demek. Eğitim hayatım boyunca bize öğretilen bilgiye karşı sürekli bir arayış içerisinde olmaya zorlanmış olmamın iş yaşantımdaki pozitif yansımaları en büyük katkılarından biriydi. Ayrıca iyi ve mutlu bir birey olarak yetişmemde üniversitemin büyük katkısı var.

Neden İK tercih ettiniz?

Benim İK maceram biraz tesadüfî. Mezuniyetten sonra Aslı İş Geliştirme bölümünde bir kariyer hedefiyle başvurularımı yapıyordum. Sonrasında görüşme yaptığım İK yöneticilerinden biri İK’yı denemek isteyip istemediğimi sordu. Çok başarılı olabileceğimi düşündüğünü söyledi. Açıkçası o zamana kadar hiç düşünmemiştim, ama gelen soruya da hayır demedim. Böylece İK kariyerime başladım, sonrasında yurt dışında bir firmada tüm Avrupa’yı kapsayan bir HR Shared Service Centre design projesinde yer aldım, ki bu bence kariyerimin dönüm noktalarından biridir. Şu an bulunduğum noktaya gelene kadar yapmaktan vazgeçmediğim tek şey ise işimin her saniyesinden keyif almaktı.

Şu an çalıştığınız şirketteki pozisyonunuz nedir?

Şu anda Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’de Senior Human Resources Business Partner olarak görev alıyorum.

Siz, işe alım sürecinizde İK görüşmesi yaptınız mı? Nasıl geçti, neler hissettiniz?

Evet yaptım. Standart bir İK görüşmesinden daha çok bir sohbet gibiydi görüşme. Masanın iki tarafında da görüşme tecrübesi olan kişiler olduğunda sohbet ortamı oluşuyor ve bu esnada bilgi almak çok daha iyi oluyor açıkçası. Projelere çok heyecanlandığımı hatırlıyorum.

İK’de iyi bir kariyer yapmak için olmazsa olmazlar nelerdir sizce?

Sürekli öğrenmeye açık olmak, değişim yönetimi ve tabii ki müşteri odaklı olmak.

Türkiye’de insan kaynakları sektörü hangi noktada sizce?

İK dünyada çok daha stratejik konumlandırılan bir bölüm. Türkiye’de henüz bu tam oturmuş değil maalesef. Bu noktada alacağımız daha çok yol olduğunu düşünüyorum.

Gelecek hedefleriniz neler?

Daha önce bir yurt dışı deneyimim oldu, farklı bir şehirde tekrar deneyimlemek istiyorum.

Genç meslektaşlarınıza bir tavsiyeniz var mı?

Kendilerini geliştirmeye devam etsinler ve yaptıklarından keyif almayı unutmasınlar.

Üniversitedeki favori mekanınız? Kantin

Favori hocanız? Soli Özel

Bugünlerde en son okuduğunuz kitap? Doğuştan Yalancı, Ian Leslie

En son izlediğiniz film? Anthropoid, Sean Ellis

En son gittiğiniz şehir? Positano, İtalya

Powered by Openmedia