BİLGİ’nin güçlü sesi Loradeniz

Klasik müzikle başlayan müzik yolculuğuna kendi müziğini yaparak devam eden BİLGİ’li yeteneklerden Lora Deniz Ömeroğlu BİLGİ’yi ve müziğini anlattı: “Konser piyanisti olma yolunda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano bölümünü okurken bu yoldan çıkmaya karar verdim. Sanatın diğer alanlarını da pratik ederek tanımak istiyordum ve ilk olarak BİLGİ Performans Sanatları bölümüne girdim,

BİLGİ’yle yolunuz nasıl kesişti?

Konser piyanisti olma yolunda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano bölümünü okurken bu yoldan çıkmaya karar verdim. Sanatın diğer alanlarını da pratik ederek tanımak istiyordum ve ilk olarak BİLGİ Performans Sanatları bölümüne girdim, sonrasında Müzik Bölümü’yle çift ana dal yapmaya başladım derken, yoluma Müzik Bölümü’nde devam etmeye karar verdim. Hem yetenek sınavından hem de ilerleyen senelerde aldığım başarı bursuyla okuduğum bölümümden yüksek onur derecesiyle üçüncü olarak mezun oldum. Şu anda da eğitim durumumun keyfi yerinde ve yüksek lisans yaparak devam ediyorum.

 

Şimdilerde neler yapıyorsunuz?

Şu anda Hollanda’da yaşıyorum ve Utrecht School of the Arts’da Kompozisyon ve Ses Tasarımı üzerine yüksek lisans yaparken vaktimi, kendimi istediğim alanlarda geliştirmek üzerine kullanıyorum. İçimden geleni görmek, yansıtmak ve geri dönüşler alma niyetiyle bir albüm çıkardım: “Loradeniz”. Konserler veriyoruz. Bu süreçte yeni müzikler ortaya çıkarmaya çalışıyorum.  Piyano ve müzik teori dersleri vermeye devam ediyorum. Bunun dışında da kararsızlıklar içinden karar beğenerek devam ediyorum yaşamaya.

 

Şu an bulunduğunuz noktaya gelene kadar neler yaşadınız bu süreçte?

Şu an bulunduğum noktada olmayı çok istedim, hem çok emek verdim hem de bana çok emek verildi. Şanslıydım, 5 yaşımdan 21 yaşıma kadar vaktimin büyük kısmını piyano çalarak geçirdim. Liseye başladığımda özel ders vermeye başladım. Çok iyi eğitmenlerim oldu ve tüm yaşamım boyunca hepsi bir diğer kapının açılmasına yardım etti. Şu an hala tam olarak profesyonel hayata geçmedim. Öğrencilikle ve ne alanda profesyonelleşmek istediğimle ilgili çalışmalar yapıyorum.

 

Türkiye’de müzik sektörü hangi noktada sizce?

Türkiye’de müzik sektörü, Türkiye’nin olduğu halde. Değerlendirmek sadece üzüyor. Yasaklarla dolu bir sektör haline geldi “eğlenmek”, bu da hem müzisyen için hem mekan sahipleri için epey heves kırıcı oluyor ve yavaş yavaş müzik sektörünü sektör olmaktan çıkarıyor. Buna rağmen hala istekli ve meraklı bir dinleyici kitlesi olması sektöre güç veriyor. Bunun yanı sıra, çok daha fazla paylaşım alanını, özgürce paylaşma imkanını ve bununla ferahça geçinebilmeyi hak eden iyi müzikler ortaya çıkaran yetenekli müzisyenlerle dolu Türkiye. Ancak Türkiye’de müzik alanında eğitim veren okullar çok az. Bunların sayısının ve kalitesinin artması çok önemli. Tüm bu kaynaklar ve müzikle vakit geçiren insan sayısı artsın ki, yok edilmeye çalışılan bu sektör güçlenerek kendini ayakta tutabilsin.

 

Gelecek hedefleriniz neler?

Şu an için hayatıma Avrupa’da, üreterek, üniversitede ve buradaki enternasyonal okullarda müzik eğitimi vererek ve yaptığım müziği çalarak, paylaşarak devam etmek istiyorum.

 

Genç meslektaşlarınıza bir tavsiyeniz var mı?

Her şeyi sorun. Sessizliği dinleyin.

Powered by Openmedia