Sosyal sorumluluk projesiyle hayatına yepyeni bir sayfa açtı!

Aslıhan Hoşgör, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı öğrencisi. Özgürlükçü, sosyal bilimlere ve sosyal faaliyetlere önem veren, salt teorik bilgi değil, pratik bilgiyi de öğrencilerine aşılaması gerektiğini savunan  bir üniversitede eğitimimi devam ettirmek istedi ve şimdi BİLGİ’li.

Bunun için en uygun üniversitenin İstanbul Bilgi Üniversitesi olduğunu biliyordu. Bu yüzden, 2014′ te İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı bölümüne heyecanla başvurarak Özel Yetenek Sınavına katıldı ve şimdi BİLGİ’li. Moda Tasarım bölümü eğlenceli olduğu kadar yoğun program ve çalışma gerektiren bir bölüm Aslıhan’a göre. Fazlaca araştırma yapmak, müze ve sergileri gezmek, defileler takip etmek gibi bir çok etkinlik moda tasarım öğrencisinin kendisini geliştirmesi ve vizyon sahibi olabilmesi için önemli adımlar. Aslıhan, BİLGİ ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor:”BİLGİ’ de kampüs hayatı da çok renkli. 100’ü aşkın öğrenci kulübünde aktiviteler şenlikler konserler geziler gerçekleşiyor. Kısacası herkesin kendini bulabileceği bir öğrenci kulübü ile sosyalleşmekte mümkün.” Aldığı eğitim süresince çok keyifli bir projeye imza attı. EspressoLab’ın kahve çekirdeği çuvalları aldı, bu ham çuvalları özgün tasarıma çevirdi. Yaptığı tasarımlar EspressoLab raflarında satışa çıkacak ve  böylelikle ilk tasarımlarınızı tüketiciye sunmuş olacak arkadaşlarıyla beraber. Bu bir geri dönüşüm projesiydi. Geri dönüşüme destek amaçlı bu projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu sözlerine ekliyor. Yaptığı etkinlikler bununla sınırlı değil, Moda Tasarımı ikinci sınıf öğrencilerinin çalışması olan haute couture tasarımları  santralistanbul Kampüsü’ndeki Enerji Müzesi’nde sergiledi. Böylece ilk sergisini de açmış oldu.

Yeni hedefi ise aldığı eğitimler doğrultusunda bir moda tasarım bölümü dergisi çıkarabilmek. Çalışmaları devam ediyor, 2017-2018 akademik yılının ilk döneminde ilk dergisini çıkarmayı hedefliyor. Aslıhan, BİLGİ’yle hayatının değiştiğini söylüyor. Henüz öğrenci olmasına rağmen kendi markasını kurarak, tasarım çantalar yaparak sektöre ilk adımlarını attı bile.

Powered by Openmedia