Hayal ettiği fırsatı yaşıyor

Alara Nacar Hukuk Fakültesinde eğitimine devam ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlanma sürecinde okumak istediği bölümden emin olan Alara’ya BİLGİ’li olma kararını aldıran; Hukuk Fakültesi’nde ‘klinik ders’in olmasıydı.

Bu düşünce Alara’yı heyecanlandırırken, Bilgi’nin akademik alandaki başarısını ve ders hocalarının ne kadar iyi olduğunu sürekli duyması ve bunların yanı sıra Türkiye’de mesleğe atılmadan mesleğin inceliklerini daha yakından öğrenme şansı yakalayabileceği, teorik derslerin ve çoğunlukla gerçek olmayan pratik çalışmaların arasında gerçekten insan yardım edebileceği, gerçek olaylar üzerinde çalışabileceği bir alanın varlığı Alara’yı BİLGİ’li olmaya daha çok çekiyordu. Daha okula girmeden klinik dersi almayı istiyordu. Bu sebeptendir ki okula girip son sınıfa geldiğinde artık birçok şeyi öğrenmiş ve onları kullanabilecek hale gelmişti. En başından beri varlığının bile onu heyecanlandırdığı ‘özel hukuk kliniği dersi’ne başvurdu… Şuan hep hayal ettiği fırsatı yaşıyor. Gerçek kişilerin gerçek sorunlarını çözmeye çalışıp hayatlarına dokunuyor, onlara yardım ediyor ve tüm bunları henüz mezun olmadan hocalarının gözetiminde yapmaya çalışıyor.

Bu sayede, çoğu mezuna kıyasla okul bittikten sonra iletişim ve araştırma konularında artısı oluyor. Alara; klinik dersinin bu okulun ve hocalarının kendisine kattığı pek çok değerden biri olduğunu ve kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim olduğunu söylüyor.

 

Powered by Openmedia