Sıradışı rotalara seyir etme zamanı

Her gün yepyeni bir şehri kamaranızın konforunda keşfetmek gibisi yok! Denizde uzun süre sıkılırım, rotalar birbirine benziyor gibi düşünceleriniz varsa bir kenara bırakın, bu rotalar ve gemilerde yolculuk çok keyifli olacak.

Buz ve ateş ülkesi İzlanda keşifleri

Buz ve ateş ülkesini kıyılarıyla keşfetmek isteyenler bu cruise seyahatini tercih etmeli. İzlanda’ya iner inmez yol yorgunluğunuzu dumanı üstünde tüten masmavi blue lagoon’da atarak başlamalısınız. Yola Variety Cruises’ın Mega Yat ve Motor Yelkenlilerden oluşan filosunun şık Callisto gemisiyle çıkın. Kendinizi İskandinav efsanelerinin içinde bulacaksını. 34 yolcuyla açılan geminin yol arkadaşları yaz aylarında  kambur balinalar, orkalar ve yunuslar oluyor. Rotanızda bulunan  Heimaey Adasını, Myvant Gölünü, jeotermal güzellikleriyle Namarskard’ını keşfetmek muhteşem olabilir. Godafoss Şelalesi, arktik daire yakınındaki balıkçı kasabası Siglufjordur ve Isasfyordur’la birlikte  Arnardalur Vadisi de ziyaret edebileceğiniz yerler arasında.

Büyük Britanya kıyıları keşfi                    

Princess Cruise’ın en büyük gemilerinden Caribbean Princess, hem rotasıyla hem de imkanlarıyla harika. Southampton’dan yola çıkan gemiyle  19.yy ortasında  binlerce İrlandalının Amerika hayalleriyle yola çıktığı Cobh’a yanaşıyor. Dublin’e varınca ise  tarihi keşiflerin yanında bir Guinness devrilebilir. Kuzey Irlanda’da  Belfast’ta şehir turu güzel ama doğa harikası “Devlerin Yolu” na gidilmeli. İskoçya’da Glasgow, Kirkwall ve ardından Loch Ness canavarına bir selam vermek için Invergordon’da duruluyor. Mimarisiyle, kalesiyle  prensler şehri olarak adlandırılan Edinburgh’da viskinizi yudumlayp manzarayla büyülenebilirsiniz. Yolculukta bir durak da Normandiya kıyılarındaki Le Havre. Le Havre  gibi Monet eserlerinden tanıyabileceğiniz  Roen Katedrali de oldukça etkileyici. Gemide kaldığınız süre su gibi akıp geçebilir.

 

Cennet Adalara doğru butik cruise deneyimi

Seyşelleri keşfetmenin en iyi yolu, adalar arasında gezinirken bir mega yatta olmak olabilir. Karada saşırtıcı hayvan ve bitki zenginliği, deniz altında bir akvaryum içindeymişsiniz hissiyle büyülenebilirsiniz. Vahşi yaşamı keşfetmek için yağmur ormanlarında yürüyüşler, eşine nadir rastlanan siyah papağanları ve dev kara kaplumbağalarla karşılaşmak sizi bu harika adalarda bekleyen güzelliklerden bir kaçı. Coco de Mer palmiye ağaçlarının gölgesinde dinlenirken açıkta sizi bekleyen Variety Cruises’a ait 240 metrelik tekneniz Pegasus’a hayranlıkla bakmamak da mümkün değil. Zarif ve ferah ortamıyla sadece 44 misafir ağırlayabilmesi sizi daha da özel hissettirebilir.

 

Karayipler’in en merak edileni Küba’ya yolculuk

Küba Karayipleri gemiyle keşfetmek bir harika, özellikle Küba da rotanızdaysa. MSC’nin Opera gemisi sizi Jamaica’da Montego Bay, Cayman Adaları’nın Georgetown kenti, Meksika’da Cozumel’e götürüyor.  Deniz, güneş kum dolu bu rotanın en büyük cazibesi gemiyle 2,5 gün Küba’da geçirebileceğiniz vakit. Gemi üstündeki imkanlar konforlu kalışınızı sağlarken Küba’da yapabileceğiniz keşif turlarıyla daha değişmeden Küba’yı görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Balkonlu kabinlerden birine yerleşerek gözünüzü  büyüleyici maviye bakarak açabilirsiniz. Kültür, mimari, havaya yayılan püro kokusu, bol mojito ve dans cazip geliyorsa planlamaya geçin.

Powered by Openmedia