Dünyanın dört bir yanından festival manzaraları

Konuya çok iddialı girmiş gibi olmayalım ama muhtemelen az sonra edindiğiniz bilgilerin ardından, seyahat planınızı ülkelerin festival zamanına denk getirmeye gayret edeceksiniz. Eğer biraz macera, bol miktar eğlence, bir haylice de adrenalin tutkunuysanız sizi şöyle dünyada kısa bir yolculuğa çıkaracağız az sonra.

Dünyanın en sıra dışı festivallerini sizin için derledik; bebeklerin üzerinden atlayanlar mı dersiniz, tekerlek peynirin peşine takılıp kendini dağa bayıra vuran mı bilemiyoruz ancak bildiğimiz şu ki bu festivaller çok eğlenceli! İlk olarak şu peynirle başlayalım mı?

1-  Peynir Yuvarlama Festivali

Orijinal adı cheese rolling. İngiltere’nin Gloucestershire eyaletindeki Coopers tepesinde gerçekleşiyor festival. Yüzlerce kişi burada toplanıyor ve dik bir yamaçtan kendilerini aşağı atarak yuvarlanan peyniri yakalamaya çalışıyor.

2-  Bebeklerin Üzerinden Atlama Festivali

El Colacho orijinal adı. İspanya’nın Castrillo de Murcia kasabasında yapılıyor. Neredeyse 400 yıldır süren bir gelenek. Bebekleri şeytanı etkilerden ve günahlarından arındırmak amacıyla düzenleniyor. Bebeklerin üzerinden atlayarak onları koruduklarına inanıyorlar.

3-  Çamur Festivali

Güney Kore’deyiz. Festivalin adı Boryeong Mud Festival. İlk defa 1998 yılında yapılmış. Festivale katılanlar içi çamurla dolu havuzlara girerek eğleniyorlar. Mineral bakımından zengin olan çamur ile aynı zamanda şifalanıyorlar da…

4- Maymunlara Ziyafet Festivali

Açık büfe diyelim hatta. Festivalin ev sahipliğini Tayland yapıyor. Her yıl kasım ayında düzenleniyor ve yüzlerce maymuna binlerce yiyecek veriliyor. Maymunlara güzel bir ziyafet çekiliyor anlayacağınız. Katılımcılar da hem bu ilginç manzarayla eğleniyor hem de danslar ve müziklerle bu renkli günün tadını çıkarıyor.

5-  Turpların Gecesi

Noche de Rabanos. Meksika’nın ilginç festivallerinden biri. Manavlar turplara garip şekiller veriyor ve günün sonunda en güzel kırmızıturbu yapan para ödülü kazanıyor. Kırmızıturp deyip geçmeyin yani, sanat var orada sanat.

Şimdi tatil rotanız nasıl bilemiyoruz ancak yolunuz düşerse bu festivallere uğrayıp adrenalin dolu bir gün geçirebilirsiniz ki emin olun bu unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Powered by Openmedia