Resim tutkusu ile başlayan rengarenk bir proje: Since Bags

Serra İnce, 2010 yılında Sahne ve Gösteri Sanatları’ndan mezun oldu. Çocukken resme olan yatkınlığı ve tutkusu, onu şimdinin başarılı girişimcilerinden biri yaptı. Since Bags ile hatırı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olan Serra İnce ile BİLGİ’yi ve projelerini konuştuk.

Önce BİLGİ ile başlayalım. Kaç mezunusunuz, hangi bölüm?
2010, Sahne ve Gösteri Sanatları mezunuyum.

BİLGİ ile yollarınız nasıl kesişti; en başından beri istediğiniz bir bölüm müydü?
Aslında benim hikayem biraz karışık. 2005 yılında üniversite sınavına girdiğimde başka bir üniversitede başka bir bölüm kazandım. 1 sene hazırlık dönemi geçirdikten sonra kesinlikle İstanbul Bilgi Üniversite’sine gitmek istediğim için tekrar 2006 senesinde ÖSS’ye girerek şansımı denedim. Tekrar sınavlar, hazırlık atlama süreçleri derken, 2006 senesine İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi 1.seneme başladım. Yani bu süreç içerisinde hiç sene kaybım olmadı. Şu an 30 yaşındayım ve hayatımda verdiğim en doğru kararın bu olduğunu düşünüyorum.

Markanızdan bahsedecek olursak. Sosyal medyada güçlü bir takipçiyle ilerliyor Since Bags. Proje nasıl hayata geçti, bu fikir nereden geldi aklınıza?
İstanbul Bilgi Üniversite’sinden daha henüz mezun olmadan kurumsal hayatta çalışmaya başladım. 8 sene ürün yönetimi, dijital pazarlama gibi bölümlerde çalıştıktan sonra artık kurumsal hayata veda etmek istedim. Aktif, yaratıcı ve yenilikçi yapımdan dolayı araştırmayı ve üretmeyi çok seviyorum. Kurumsal hayatımın yanında her zaman ekstra bir şeyler yaptım. Çocukluğumdan beri resim yapıyorum mesela. Soyut ve büyük tablolar çalışıyorum. 2016 yılında ilk kişisel sergimi açtım. Bunun devamında da çeşitli yerlerde tablolarımı sergileme fırsatı buldum. Bu tablolarımın dışında, çantalarımı da yaz ayları için üreterek satmaya başladım. Dream Catcher, Fil, Fatma’nın Eli gibi daha pek çok motifi çantalara işliyorsunuz.

Süreçten biraz bahseder misiniz; bir çantanın tasarım halinden, online satışa kadar uzanan yolda neler yaşanıyor?
Dream Catcher, Fil, Fatma’nın Eli, Zürafa gibi çizimleri genelde kafamı boşaltmak için sketch defterime çizerim. 2 sene evvel, bu modellerin dışında sketch defterimde, kuş motifleri, hippo, flamingolar, filler, yapraklar, desenler oluşunca bunları bir yere basmak istedim. Çok düşündüm ne yapmalıyım diye ve açıkçası kendi ihtiyacımın böyle bir çanta olduğuna karar verip tasarladım. Çantalarım boyut olarak içerisine çok eşya alabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bazen içine sığan eşyalara ben bile inanamıyorum. :) Ama aynı zamanda elde rahatlıkla taşınabilecek, kanvas kumaştan üretilmiş, benim deyimimle çok yönlü bir çantadır.

Since Bags ismi nereden geliyor?
Adım ve soyadımın birleşiminden geliyor. Since = Serra İnce. :) Her yaz küçük tasarım değişiklikleri yaparak sadece 500 adet üretiyorum ve sadece arkadaş, aile çevrem ve onların arkadaşlarına, ailelerine satıyorum. Yani friends & family çantası. Dükkanlara, e-ticaret sitelerine vermeyi tercih etmiyorum. Tek amacım gerçekten kendim için yarattığım en kullanışlı çantamı herkesin mutlulukla kullanması, ve inanın amacıma ulaşmış bulunuyorum.

Nasıl bir öğrenciydiniz?
İlkokul, ortaokul ve lisede son derece yaramaz bir öğrenciydim. Çok hareketli ve çok muzurdum. Fakat hiç bir zaman derslerim kötü olmadı. Üniversitede ise daha sakin biri haline geldim. Kendimi derslerin içine boğarak en güzel yıllarımı harcamakta istemiyordum bu yüzden ilk üniversite günümde kendi kendime dedim ki, hedefin 4 yıl boyunca hiç bir dersten kalmamak olsun. B,C bile olsa her dersten geçmek istiyordum ve başardım. Kendimi ne derslere ne final çalışmalarına boğmadım. Dersleri takip edip, notlarımı çalışıp geçtim. Mezuniyet töreninde de gayet iyi bir ortalama ile diplomamı aldım.

BİLGİ’li bir girişimci olarak, öğrencilere vereceğiniz en büyük tavsiye ne olurdu?
Yukarıda anlattığım gibi, sakın kendinizi çok yıpratmayın. Üniversite yılları en güzel yıllar. Keyfinizi çıkartmayı unutmayın. :)

Sizin için BİLGİ’li olmak ne demektir, okul yaşantınız ve eğitiminiz iş hayatınıza ne gibi katkılar sağladı?
Ben bir daha üniversite okusam, Bilgi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümüne giderdim. santralİstanbul kampüsünde, birbirinden değerli eğitmenlerle ve arkadaşlarımla geçirdiğim yıllar bana çok şey öğretti. Öncelikle kendimi sıkmadan, keyifli yıllar geçirdiğim için iş hayatıma da aynı keyifle başlayıp devam ettim. Bölüm derslerinde öğrendiğim bir çok şey şu anda iş hayatımda karşıma çıkıyor ve çok işime yarıyor.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?
Eylül 2016 itibari ile yepyeni bir iş dalında, hayallerimi gerçekleştirmek için bir adım atmış bulunuyorum. Çok çalışmam gereken, çok keyifli bir iş. Ve BİLGİ’de ki ders notlarımı açıp bakacağım, oralardan baz alacağım bir iş. Bu yüzden çok mutluyum. Resimlerime ve çantalarıma da elbette devam edeceğim. Beni Instagram hesabımdan takip edebilirsiniz: serraince_art –

Powered by Openmedia