Görevli Öğrenci Programı

Görevli Öğrenci Programı, BİLGİ’nin lisans ve önlisans programları öğrencilerini kapsayan, kampüs içinde yarı zamanlı çalışma olanağı sunan bir destek programı. Öğrenciler, iş hayatına atılmadan önce Görevli Öğrenci Programı sayesinde edindikleri deneyimlerle kariyer basamaklarını daha emin adımlarla tırmanıyorlar. Görevli öğrenciler ile yaptığımız söyleşileri ilerleyen sayfalarımızda bulabilirsiniz. Ancak öncesinde Görevli Öğrenci Programı sorumlusu Sema Bozkır’a uzattık kalemimizi. Sema Hanım ile programın detaylarını ve öğrencilere kattığı faydaları konuştuk.

Görevli Öğrenci Programı ile ilgili kısa bir bilgi ile başlayalım. Nedir bu program?
Görevli Öğrenci Programı BİLGİ’nin Lisans ve Önlisans programları öğrencilerini kapsayan kampüs içinde yarı zamanlı çalışma olanağı sunan bir destek programıdır. Öğrencilerin bir yandan eğitimini sürdürürken bir yandan da üniversite içindeki çalışma ortamında iş deneyimi kazanmasını sağlar. BİLGİ, kampüslerde yarı zamanlı çalışma konusunda öncü üniversitelerdendir. 1996 yılında kurulduğundan beri Görevli Öğrenci Programı vardır ve pek çok alanda öğrencileri ile ortaklaşma ve birlikte olma yaklaşımını benimsemiştir.

Görevli öğrenci olmak için neler yapmak gerekir?
Her akademik yılın başında ve kadro açıldıkça ara dönemlerde verdiğimiz ilanlarda, öğrenci desteği alan idari, akademik birimler ve araştırma merkezlerinin iş tanımları ve istenilen özellikleri ilan edilir. BİLGİ’nin lisans ve önlisans eğitimime başlamış olmak, yeterli not ortalamasına sahip olmak gibi kriterlere uyan öğrenciler, ilandaki bilgiler rehberliğinde başvuru yaparlar. Bu başvuru formlarında çalışmak istedikleri birimleri belirtirler ve ilk tercihleri önce olmak üzere değerlendirmeye alınıp, mülakat sonrası işe girişleri belirlenir. Olumlu sonuç alındığında, banka ve SGK işlemleri aşamasına geçilir.

Bu programın öğrencilere katkıları nelerdir?
Görevli Öğrenci Programı ‘Okul İçin Değil Yaşam için Öğrenme’ mottosuna en güzel örnektir. Bu program, öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarını değerlendirmelerini, kişisel bilgi ve becerilerini geliştirmelerini, üniversite içindeki işleyiş ile hayata daha fazla entegre olmalarını ve iş deneyimi kazanmalarını sağlar. Üniversiteye aidiyetlerinin kuvvetlendirmesiyle derslerdeki başarılarının artmasında da katkıda bulunur. Ek olarak çalışmalarının karşılığı maddi olarak; yemek ve ücret desteği katkısı da sağlar.

Öğrencinin okul hayatına göre nasıl adapte ediliyor, ders saatleri nasıl ayarlanıyor?
Öğrenciler başvuru yaparken formlarda bulunan çizelgeye çalışabilecekleri bütün saatleri işaretlerler, başvuru yaptığı birim değerlendirme sırasında bu çizelgeyi göz önüne alır. Olumlu sonuç oluşması halinde birimin iş akışına paralel öğrencilerin çalışabilecekleri saatlere göre haftalık bir çalışma programı oluşturulur. Görevli öğrencilere, sınav haftaları ve sınavlara çalışmak
istedikleri günlerde çalıştıkları birimle mutabakat halinde çalışma programı yazılmaz.

Öğrenciler okul bünyesinde nerelerde görevlendiriliyor?
BiLGİ bünyesinde İdari, Akademik ve Araştırma Merkezleri olmak üzere 50 civarında öğrenci desteği alan birim vardır. İlan zamanlarına ek olarak Kariyer Merkezi sayfasında yer alan Görevli Öğrenci Programı sekmesinde iş tanımları bütün yıl boyunca yer alır. Öğrencilerimiz başvuru yapmadılarsa kadro açılması halinde değerlendirilmek üzere bu bilgiler rehberliğinde başvuru yapmaya devam edebilirler.

Powered by Openmedia