Sound Picnic bünyesinde yapımcılık görevime devam etmekteyim

Barbaros Kaptanoğlu’nun BİLGİ’de hikayesi gerçek anlamıyla birinci sınıfın sonunda tercih günlerinde görevli öğrenci olarak çalışmasıyla başladı. Hem büyük bir arkadaş grubuyla çalışarak yeni insanlar tanıdı hem de okulun imkanlarını detaylı biçimde öğrenmiş oldu.

Lise döneminden beri fotoğrafçılık ve müzikle ilgileniyordu. İkinci sınıfa başladığında BİLGİ Müzik Kulübü “Bi’ Müzik” başkanı olmuş ve seçmeli ders olarak İletişim Fakültesi bünyesindeki Stüdyo Fotoğrafçılığı dersini alarak hobilerini profesyonelliğe taşımak anlamında ilk adımları atmış oldu.  Bunlara ek olarak Görevli Öğrenci Programı bünyesinde Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünde Asistan Öğrenci olarak çalışmaya başladı. Bu sayede hocalarına derslerde yardımcı olarak ve bölüm laboratuvarlarında görev alarak bölümü ile ilgili çalışmalar yapma fırsatı da buldu. İki sene süreyle bu görevine devam etti. Stüdyo Fotoğrafçılığı dersinde tanıdığı Oğuz Yenen hocası sayesinde ikinci sınıfın bahar döneminde de seçmeli derslerini İletişim Fakültesi’nden almaya devam etti. Müzik ve Performans Videosu-“Sound Picnic” dersini alarak formatını geliştirdiği ve yapımcılığını üstlendiği Sound Atölye programını Sennheiser, Bi Taksi gibi firmaların sponsorluklarıyla hayata geçirdi. Hem öğrencilerden oluşan büyük ve güzel bir ekiple çalışarak hem de Türkiye’nin önemli sanatçılarıyla tanışma şansı yakalayarak programı yayınlamaya başladılar. Bu program vesilesiyle BİLGİ’de çekilip ulusal televizyon kanallarında ve internette yayınlanan ilk müzik video klibi olan Demir Demirkan- Bana Müsaade klibinin yapımcılığını üstlendi. Devam eden süreçte yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatçıyla çalışma şansı yakaladı. Hala Sound Picnic bünyesinde yapımcılık görevine devam ediyor.

Müzik alanında oluşan bu güzel deneyimler ve bağlantılar sayesinde 2017 yılının başında İstanbul ve Berlin temelli kolektif bir sanat oluşumu olan ve kurucuları arasında BİLGİ Müzik Bölümü mezunu Ediz Hafızoğlu’nun yer aldığı Kabak & Lin bünyesinde çalışmaya başladı. Türkiye’de Jazz müzik ile özdeşleşen Kabak & Lin bünyesinde müzik tarafında Label Direktörü olarak çalıştığı süre boyunca Türkiye’nin en iyi müzisyenleriyle, hayran olduğu sanatçılarla çalışma şansına erişti, festival organizasyonlarında yer aldı. Şu an ise kariyerine ATÖLYE İstanbul’da mekan operasyonlarından sorumlu olarak devam ediyor.

 

Powered by Openmedia