Bu okuldan “keşke”lerle değil, “iyiki”lerle mezun oluyorum

Kayra Mustafa, üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde birçok tanınmış, iyi ve köklü okula girme şansı varken daha inovatif ve daha dinamik olacağını düşündüğü için İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni tercih etti. Çünkü BİLGİ’nin yurtdışı bağlantılarının çok güçlü olduğunu biliyordu.

Özellikle de üniversitede ikinci sınıftan itibaren University of London ve BİLGİ iş birliğiyle aynı anda Londra’da okumak düşüncesi benim en büyük hedefiydi. Nitekim tercih dönemi geldiğinde ilk tercihlerinin hepsine İstanbul Bilgi Üniversitesi yazdı ve üniversite hayatı 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne %100 burs kazanarak başlamış oldu. Bir yıl hazırlık ve bir yıl da bölümünü okuduktan sonra 2015 yılında University of London Üstün Başarı Programı’nın İşletme-Ekonomi bölümüne dahil olmaya hak kazandı. “University of London (LSE) Üstün Başarı Programına girdiğinizde, okula giriş yaptığınız programla bir bağınız kalmıyor. Artık çok daha küçük bir grup halinde (ortalama 25 kişi) normal bölümlere göre daha zorlayıcı bir ders programına sahip oluyorsunuz.  Bu ders programı tamamen İngiltere’den geliyor ve burada bize ders veren hocalarımızın çoğu ya bu bölümden mezun hocalarımız ya da genellikle lisansüstü dersi veren hocalarımızdır.” diye devam ediyor sözlerine…

 

BİLGİ’de her an her şey mümkün

BİLGİ’nin ona kattığı en önemli ve güzel şeylerden biri, iyi ve güçlü bir vizyonun yanında değerli bir network ve dostluklar oldu…  Kayra’ya göre akademik hayatın yanında, onları gerçek iş ve sosyal hayata hazırlayan birçok fırsat var. Özellikle kariyer alanında hayatının en önemli deneyimlerinden birini BİLGİ sayesinde yaşadı. Okulun yönlendirmesi ile Bir Gün CEO Programı’na başvurmuştu. Bu program Odgers Berntdson aracılığıyla, Dünyada 10 yıldır süren, Türkiye’de ilk defa bu sene gerçekleştirilen bir program. Program uzun süren eğitimler ve workshoplardan oluşuyor. Bu aşamaların hepsinde çok fazla şey öğrenirken aynı zamanda da bir elemeye tabi tutuluyorsunuz. Programın sonunda ise binlerce kişi içinden seçilen 15 öğrenci, günümüzün en değerli 15 CEO’su ile eşleştiriliyorlar. Bir gün boyunca o şirketin CEO’su gibi dopdolu bir deneyim yaşayıp, karşılıklı mentorluk gerçekleştiriyorlar. Kayra da seçilen öğrencilerden biriydi ve Kanal D CEO’su Özge Bulut Maraşlı ile eşleşme fırsatı yakaladı. Bir koca günü birlikte, Kanal D’yi yöneterek geçirdi ve karşılıklı olarak fikir paylaşımlarında bulundu. Okul hayatı boyunca, birçok farklı sektörde çok farklı staj deneyimleri de oldu. Onun için önemli olan şey her zaman kendini keşfetmekti. Çünkü kendini iyi tanımak ve nelerden zevk aldığını, güçlü yönlerinle neleri birleştirebileceğini bilmek, insana her zaman daha emin ve sağlam adımlar attıracaktır. Bu nedenle Kayra, hangi sektörden daha çok zevk aldığını ve hangisinin kişiliğine ve ilgi alanlarına daha uygun olduğunu görmek istedi. Kendini her bir süreçte geliştirirken, bir sonraki adıma daha güçlü ve kendinden emin olarak ilerledi. Sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Şunu da belirtmek isterim ki, okulda derslerde öğrendiğimiz her şeyi bire bir uygulamıyor olsak da gördüğümüz dersler bize çok farklı bir vizyon kazandırıyor. Bugün, bir iş görüşmesine gittiğinizde önünüze verilen bir projeye bakış açınız, derslerden aldığınız bilgiler ile kendi bilgileriniz ve kişiliğinizin harmanlanmasıyla şekilleniyor. Bu nedenle, çok farklı ve yenilikçi fikirlere açık olmak, bu konuda donanımlı bir eğitim almak ve bunu okul dışı aktiviteler ile desteklemek çok önemli. Nitekim, ben tüm bunları İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimi düşünüyorum ve üniversite hayatı boyunca kariyer anlamında birçok farklı perspektiften beslenmeye çalışan biri olarak, bu okuldan “keşke”lerle değil, “iyiki”lerle mezun oluyorum.

Powered by Openmedia