JCI Altın Fikirler Akademisi’nde Türkiye’nin 5 altın fikrinden biri seçildik

Melike Gül Aydın, BİLGİ’de Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi. Üniversite hazırlıktan itibaren BİLGİ’nin, Kariyer Merkezi’nin ve Laureate’in sunduğu birçok girişimcilik, satış, pazarlama vb. uzun süreli sertifikalı eğitim programlarına dahil oldu. Çeşitli kurumlara stajyer olarak başvurduğunda, aldığı eğitimin kalitesi doğrultusunda öncelikli olduğunun her zaman farkında oldu.

Bu eğitimler sayesinde girişimci olmanın, en sevdiği şeyin dünya üzerinde bir şeyleri olumlu olarak değiştirmek olan Melike’yi çok mutlu ettiğini gördü. Bir start-up’ta gönüllü olarak çalışmaya başladı. Heyecanlı, sorunların hiçbir zaman bitmediği, canlı ve dinamik girişimcilik ekosistemini tanıyınca gerçekten doğru yerde olduğumu fark etti.

Türkiye’nin 100 genç fikirbazından biri seçildi

Habitat Derneği ve İSO ortaklığında düzenlenen, Türkiye Genç Fikirbaz’larını arıyor adlı programda Türkiye’nin 100 genç fikirbazından biri seçildi. Bir yıl boyunca bir fikrin üretilmesi ve hayata geçirilmesi hakkında çeşitli eğitimler aldı.  Endeavor Türkiye’nin hayata geçirdiği deneyimli akademisyenleri, meraklı öğrencileri ve güncel girişimci hikayelerini ülkemizde bir araya getiren Casecampus’un fellowlarından biri oldu. Sonrasında sosyal girişimciliği keşfetti ve Boğaziçi Üniversitesi İş İnsanları Derneği’nin Sosyal Girişimcilik Programı(SOGİP)’e seçildi. 3 ay boyunca sosyal girişimcilikle ilgili eğitimler aldı, projeler oluşturdu. Grubuyla oluşturduğu proje “EKOBAKS”, P&G tarafından uygulamaya değer 3 projeden biri seçildi.

Sonrasında ideallerinin idealleriyle örtüştüğü ve yetkinlik olarak onu tamamlayan 3 arkadaşıyla beraber “Startupekibim” adlı iş fikrini geliştirdi. Bu fikirle katıldıkları JCI Altın Fikirler Akademisi’nde Türkiye’nin 5 Altın Fikri’nden biri seçildi. Aynı iş fikriyle katıldıkları TÜSİAD Bu Gençlikte iş Var yarışmasında Eğitim Kampı’na seçilen 37 gruptan, kamp sonunda bir sonraki aşamaya geçen 12 gruptan biri oldular ve Aslanoba Capital ve Webnak Kurucusu Hasan Aslanoba’dan mentörlük desteği almaya başladılar. Projeleri süreç içerisinde pivot etti ve StartupHR ismini aldı. Son olarak üniversitemize gelmiş ve gelecek olan tüm arkadaşlara en büyük tavsiyesini şu şekilde özetliyor; “Ben gerçekten ne yapmak istiyorum?”,  “Beni bu hayatta en çok ne yapmak mutlu ediyor?” Bu soruların cevaplarını bulun. Kısaca; “Kendinizi tanıyın.” Üniversite yaşlarımız kendimizi tanımak ve kendimizi mutlu edecek yolu keşfetmemiz için büyük bir fırsat. Deneyin, hata yapın, ders alın. Hiçbir zaman kendimizi tanımak için geç olmayacak, ama ne kadar erken bulursak kendimizi, o kadar şanslıyız, göreceksiniz!

Powered by Openmedia