Bilgim’den Ekim 2010

Sevgili mezunlar,

Eylül ayı hem Bilgi hem de Bilgim için yeni heyecanlar ile dolu bir zaman dilimiydi. Üniversite kayıtlarının tamamlandığı ve yeni ders yılının başladığı bu dönemde Bilgi Ailesi’ne yeni katılan arkadaşlarımızla daha da güçlendiğimizi hissettik. Eğitimleri sonrasında mezun olarak birer Bilgim üyesi olacak tüm yeni Bilgi öğrencilerine aramıza hoşgeldiniz demek istiyoruz. Bu dönemde Bilgi’ye sadece yeni öğrenciler değil, yeni öğretim üyeleri ve yöneticiler de katıldı. Özellikle Mühendislik Fakültesi’nin açılması ile Bilgi, analitik yönü güçlü farklı bir akademisyen kadroya merhaba dedi. Bu güne kadar sosyal bilimlerde kendini kanıtlayan Bilgi’nin bundan sonra sayısal bilimlerde de önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz.

Geçtiğimiz ay Mezunlar Derneğimiz için ise, geleceğe yönelik çok önemli adımların atıldığı bir ay oldu. Öncelikle Bilgi öğrencisi ve mezunlarının sonrasında ise ihtiyaç duyan herkesin yaşam boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kurs programımız Bilgim Academy’nin açılışını gerçekleştirdik. Bilgim Academy, Bilgi mezunlarının ve öğrencilerinin iş hayatında ihtiyacını duydukları pratik iş bilgilerini onlara kaliteli eğitim programlarıyla sunmayı hedefliyor. Şimdilik kurulan Dil Akademisi, Kişisel Gelişim Akademisi ve Mesleki Eğitim Akademisi çatısı altında 10 programla başlayan Bilgim Academy bir yılın sonunda program sayısını 20’ye çıkarmayı planlıyor. Programlarla ilgili ayrıntılı bilgileri ilerleyen sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Son olarak geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz İzmir ziyaretinden bahsetmek isterim. İstanbul Bilgi Üniversitesi İzmir Bölge Müdürlüğü’nün 17 Eylül akşamı düzenlediği tekne gezisine katılarak İzmir’deki eğitim dünyasını daha yakından tanıma fırsatını yakaladık. İzmir’de yaşayan bir grup Bilgili arkadaşımızla bu etkinlik sayesinde bir araya gelme imkanı bulmuş olduk. Onlarla önümüzdeki aylarda Anadolu’da gerçekleştireceğimiz etkinlikler için fikir alışverişinde bulunduk. Bilgili olmanın farkını İzmir’de iş hayatında ve sosyal hayatta yansıtan bu arkadaşlarımızla önümüzdeki dönem çok güzel çalışmalara imza atacağız. Bu buluşmaya ev sahipliği yapan Tümay Öztürk ve Hale Diledi Kazan’a tekrar çok teşekkürler.

Cumhuriyetimizin 87. yılını da kutlayacağımız Ekim ayının mutlu ve huzurlu geçmesi dileğiyle…

Özgür Sağmal ’01

Başkan Vekili

Powered by Openmedia