Gelişen teknoloji, geleneksel araştırma yöntemleri

7-9 Ocak tarihlerinde Santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen bir konferansta; “Geleneksel araştırma yöntemlerini, yeni nesil araştırma yöntemleriyle değiştirmenin zamanı geldi mi? Peki, yeni nesil araştırma yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları neler?” sorularına cevap arandı.

“The end of an era? Potentials of text mining and online media monitoring for emulating opinion pools and attitude surveys” adlı konferansta uzmanlar tüm bu soruları ele aldı.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişim ve çeşitlilik geleneksel araştırma yöntemlerinin sorgulanmasına yol açıyor. Bu gelişmeler “Bildiğimiz araştırma yöntemlerinin sonu mu geliyor?”,  “Anket, içerik analizi ve odak grup çalışmaları gibi geleneksel yöntemleri, yeni nesil araştırma yöntemleriyle değiştirmenin zamanı geldi mi?” gibi soruları gündeme getiriyor. Bu nedenlerle düzenlenen konferansta, geleneksel sosyal bilimler yöntemleri ile yeni nesil araştırma yöntemlerini kullanan bilim insanları ve uzmanlar, karşılıklı bilgi paylaşımı ile bahsedilen iki akımın birbirine kazandıracağı noktaları ele aldı.

Powered by Openmedia