AVUKATLAR: Hentbol kaptanlığından avukatlığa

Cenk Kişnişçi / Hukuk 2003 / Bener Hukuk Bürosu

Her ne kadar bir “one man show” gibi görünse de avukatlığın bir takım oyunu olduğunu düşünüyor cenk. O’nun takım oyunlarındaki başarısı ise üniversite yıllarına dayanıyor.

Cenk Kişnişçi, yaklaşık yedi yıldır baktığı ticari davalar başta olmak üzere; icra takipleri, uyuşmazlıkların çözümü, sözleşmeler, gayrimenkul, fikri mülkiyet ve birçok alanda çalışarak mesleki kariyerini geliştirmiş. Bugün şirket birleşmeleri, devralmaları ve özelleştirme, durum tespiti, avm yatırımları gibi projelerde çalışıyor. Daha üniversite yıllarında yaz tatillerinde, başarılı bir avukat olabilmek için örnek aldığı avukatların yanına giderek mesleki yaklaşımlarını gözlemlemeye çalışan Cenk, okulda öğrendiği teorik bilgiyi pratiğe, resmi staj döneminde dönüştürme fırsatı bulur. Staj yaparken tercümanlık dışında tüm adli ve idari işleri ayırmaksızın yapar. Bunun çok öğretici olduğunu tecrübe eden Cenk, okuldan yeni mezun olan ve avukatlık yapmayı düşünenlere mutlaka bir fırsat yaratıp, farklı alanlarda faaliyet gösteren hukuk bürolarında staj yapmalarını tavsiye ediyor. Bu tarz deneyimlerin, ileride hedeflenen iş ve uzmanlık alanı konusunda yön çizme ve bazı derslerin öneminin daha iyi kavranmasına etki edeceğini belirtiyor.

Hentbol takımının kaptanlığını yaptı

Bilgi’nin öğrencileri part time çalışmaya teşvik ederek, bu sayede sorumluluk bilinci ve iş disiplinlerini geliştirip iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olduğunu belirten Cenk Kişnişçi, kendisi de bu amaçla üniversitenin ön ayak olduğu bir projede Kuştepe’li çocuklara verilen spor eğitiminde antrenörlük yapmış. Bu süreçte aynı zamanda, Bilgi bünyesindeki hentbol takımının kurulmasında aktif rol oynamış ve takım kaptanlığı da yapmış. Cenk, bu takımın iki yıldır Türkiye şampiyonasında final oynamasından ise büyük gürür duyuyor. Takımın kurulmasında kendisinin de aralarında olduğu arkadaşları tarafından atılan temellerin, üniversitenin tanıtımına katkıda bulunması da onu onurlandırıyor. Okulu bitirdikten sonra resmi stajını halen çalıştığı Bener Hukuk Bürosu’nda yapar. Stajı bitince, 2005 yılında Ağrı Patnos’da Disiplin Mahkemesi sorumlusu olarak vatani görevini yerine getirir. Askerlik dönüşü Bener Hukuk Bürosu’nda yeniden işe başlar. 2007 yılında eşi Hande ile evlenir ve 2009 yılında oğulları Kaan dünyaya gelir. Şu an Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarından biri olan Bener Hukuk Bürosu’nda kıdemli avukat olarak çalışmaya devam eden Cenk Kişnişçi, yurt ve dünya çapında alanında öncü pek çok yabancı sermayeli ve çok uluslu şirkete hukuk danışmanlığı veren bir takımın parçası.

En son işi bir avm projesi

Danışmanlık kapsamında her türlü hukuki konuda müvekkillerin her türlü beklentisine cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Cenk, genelde referans gerektiren önemli proje ve davalara bakıyor. Bu nedenle yeni müvekkil alınması noktasında referansların önem kazandığını düşünüyor ve Bener Hukuk Bürosu’nun sahip olduğu bu portföy sayesinde, farklı şirketlerden profesyonellerle çalışma fırsatı buluyor. Ona göre, ofiste birlikte çalışma fırsatı bulduğu birçok Bilgi mezununun son derece iyi işler yapması da orada görev yapan Bilgi mezunları için iyi bir referans oluyor.

Bugünkü konumuna gelmesinde, öncelikle avukatlığı severek yapmasının, yılmadan ve sabrederek çalışmasının, sunulan güzel çalışma ortamının, insiyatif almanın, verilen sorumluluğu önemsemenin etkili olduğunu düşünüyor. Meslekte hiç belli olmayan bir iş akışı olduğu için bazen sınırları belli olmayan bir mesaide çalışmak durumunda kalsa da bu zor sürecin ileride tecrübe olarak geri döneceği bilinciyle, bu işlerin kendisine sağlayacağı avantajlardan yararlanıyor.

Bugünlerde bir avm projesi üzerinde çalışan Cenk, mesaisinin önemli bir bölümünü bu projeye harcıyor. Bunun yanında adli tatil öncesinde takip ettiği önemli ticari davalar nedeniyle, yoğun bir tempoda çalışıyor. Kurumsal müvekkillerin iş alanlarında mevcut hukuki sorunlarının çözümüne de destek veren Cenk’e göre müvekkili olan firmaların, ticari ideallerine yaklaşabilmesi için sorunlar çıkmadan önce gerek eğitim gerekse önleyici hukuki tedbirler alınması önem kazanıyor. Cenk, bu nedenle gerek eğitim faaliyetleri düzenleyerek gerekse karşılıklı etkileşim içerisinde, müvekkilerinin günlük veya beklenmedik hukuki konularını birer sorun olmaktan çıkarıp, güven içinde çalışma alanlarına odaklanmalarını sağlıyor. Bu faaliyetleri yerine getirebilmek, kararlı, sakin ve her an proaktif bir ekibin parçası olabilmek için, rutinden uzak, çözüme yakın ve her zaman kendini yenileyebileceği bir ortam yaratmak gerektiğine inanıyor.

İş hayatı dışındaki zamanının neredeyse tamamını ailesi ile geçiren Cenk, oğlu Kaan bir yaşını yeni doldurduğu için bir yıldır tüm hayatını ona endekslemiş. Eşiyle birlikte yeni yerler görmek ve gezmek en büyük zevki olsa da bu hayalini Kaan’ın büyümesini bekleyerek erteliyor. Alışveriş yapmayı, sinemaya gitmeyi de çok seven Cenk, internet ve futbolla da yakından ilgileniyor.

Powered by Openmedia