BİLGİ HABER KASIM SPOT SPOT

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Koordinatörü ve BİLGİ Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Görgün Taner, Amsterdam Belediyesi Sanat Danışmanı olarak görevlendirildi.

İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Karabatı 26 Eylül-1 Ekim 2010 tarihlerinde Aarhus, Danimarka’da “Global and Cross-Cultural Management” isimli çalıştaya katıldı.

Daha önce hiç albüm çıkarmamış grupların sahne aldığı Demonation Festivali 2-3 Ekim tarihlerinde Santral Kampüsü’nde Tamirane’de gerçekleşti.

Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi dördüncü yılı, 6 Ekim tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Haklar ve Sinema Genel Müdürlüğü Telif Haklar Daire Başkanı Mesut Cem Erkul’un katıldığı toplantı ile Dolapdere Kampüsü’nde başladı.

Birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen Oryantasyon Programı 11 Ekim tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü güz seminerleri başladı. Sture Theolin’in konuşmacı olarak katıldığı serinin ilk seminer, “Kore Yarımadasında Askeri-Siyasi Gelişmeler ve Bölgedeki Sonuçları” başlığı ile 14 Ekim tarihinde Dolapdere Kampüsü’de gerçekleşti.

Tiyatro Oyunbaz, Anton Çehov’un 150. doğum gününde, yazarın başyapıtlarından Martı’yı 14 Ekim akşamı Dolapdere Kampüsü’nde sahneledi.

Fütüristler Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 7 hafta sürecek olan Fütürizm Okulu 16 Ekim günü Santral Kampüsü’nde başladı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)’ndan Nuh Yılmaz’ın konuşmacı olduğu Model Ortaklık, Türkiye-ABD İlişkileri Nereye? Başlıklı konferans 21 Ekim tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşti.

BİLGİ, UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin kabulunün 5. yıl dönümü dolayısıyla 21-24 Ekim tarihleri arasında “U40 Kültürel Çeşitlilik 2030” buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Özer Ertuna’nın konuşmacı olarak katıldığı “İşsizlik Sorunu ve Temel Nedenleri” başlıklı Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Semineri 22 Ekim tarihinde Santral Kampüsü’nde gerçekleşti.

Prof. Dr. Alan Sroufe’nin konuşmacı olarak katıldığı “The Legacy of Early Experience” başlıklı konferans 22 Ekim tarihinde Santral Kampüsü’nde gerçekleşti.

Amerikan Merkez Bankası’ndan Mark Jensen’in konuşmacı olarak katıldığı “Bir Stokastik Dalgalanma Modelinde Yarıparametrik Kaldıraç” başlıklı Ekonomi Yüksek Lisans Program Semineri 22 Ekim tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşti.

University of Reading, Henley Management School Öğretim Üyesi Chris Brewster 26 Ekim tarihinde Santral Kampüsü’nde insan kaynakları konusunda bir seminr verdi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2010 Güz Seminerleri’nin ilki “Arap-İsrail Çatışması” üzerine Virginia Üniversitesi’nden William B. Quandt’ın katılımıyla 27 Ekim tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşti.

Simon Fraser Üniversitesi’nden Ramazan Gencay’ın konuşmacı olarak katıldığı Ekonomi Bölüm Seminerlerinin Yoğunlaştırılmış Dersi: Ekonometri İçin Spektral ve Dalga Methodları 27 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşti.

Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstütüsü ve Gün Avukatlık Bürosu’nun ortaklığında; ITECHLAW CyberSpaceCamp Programı bünyesinde gerçekleştirilecek “Yeni Dijital Düzen ve Hukuka Yansımaları” başlıklı konferans 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul Lares Park Hotel’de düzenleniyor.

Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı üniversiteleri için 2011 Bahar Dönemi Öğrenci Değişim Programı’na kaıtlmak isteyen öğrenciler başvurularını 12 Kasım tarihine kadar Dolapdere Kampüsü 126 nolu odadaki Laureate Ofisi’ne yapabilirler.

12. İstanbul Bienali’nin küratörleri Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann 26-27 Kasım tarihlerinde İstanbul’u Anlamak isimli bir konferans verecekler.

Psikolojik Danışmanlık Birimi; ilişkileri geliştirme, kendini tanıma, sorumluluk alma, yalnızlığı anlama, kaygı ile başa çıkabilme gibi konularda çalışmak ve psikolojik yardım almak için Santral ve Kuştepe Kampüsleri’nde psikodrama grup çalışması başlattı.

Powered by Openmedia