BİLGİ HABER MAYIS 2010 SPOT SPOT

Ekonomi Bölümü’nün 29 Mart tarihinde gerçekleştirdiği “Bakım ve Yatırım: Tamamlayıcı mı, Yedekleyici mi? Bir Yeniden Değerlendirme” başlıklı seminere Napoli Parthenope Üniversitesi Öğretim Üyesi Giorgio Fabbri konuşmacı olarak katıldı.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında Rodos Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dimitrios Triantafyllou 31 Mart tarihinde “Karadeniz’de Bölgesel İşbirliği: Yunanistan ve Türkiye’nin Rolü” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2 Nisan’da düzenlediği “19. Yüzyıl Sonu-20.Yüzyıl Başı Osmanlı Toplumunda Göç” başlıklı panele Tutku Vardağlı ve Kazım Baycar konuşmacı olarak katıldılar.

Ekonomi Bölümü’nün 5 Nisan tarihinde düzenlediği “Anayasa Seçimlerinde Cehalet Peçesi Kavramı Bir Mit midir? Ampirik Bir Sınama” başlıklı söyleşiye Laval Üniversitesi’nden Louis M. Imbeau konuşmacı olarak katıldı.

Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi’nin 7 Nisan’da düzenlediği “Marka Tescilinde Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar” başlıklı panele konuşmacı olarak Av. Uğur Aktekin ve Av. Hande Hançer katıldılar.

Ekonomi Yüksek Lisans Programı’nın 7 Nisan’da düzenlediği “Küresel Stokastik Eğilimler İçeren Panellerde Hata Düzeltim Testleri” başlıklı söyleşinin konuğu Maastricht Üniversitesi’nden Jean-Pierre Urbain’di.

2009 Memet Fuat Ödülleri’nin töreni 10 Nisan tarihinde Santral Kampüsü’nde gerçekleşti.

Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Şerafettin Düztepe 14-15 Nisan tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 21. Yüzyıl Öğrenci Profili Çalıştayı’na katıldı.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında 14 Nisan tarihinde gerçekleşen “İstanbul’un Rus Göçleri ve Sürgünleri: Liminal Geçişler, Kozmopolit Yansımalar” başlıklı etkinliğe Middlesex Üniversitesi’nden Tunç Aybak konuşmacı olarak katıldı.

Türk Dili Birimi bölümünden Sibel Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı Lozan Nüfus Mübadelesi’nin Türk Edebiyatından Seçilen Örnek Eserlere Yansıması başlıklı seminer Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 16 Nisan’da düzenlendi.

Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) 17-18 Nisan tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi’nin düzenlediği 7. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın Eğitimde Haklar Etkinlikleri bölümünde 3 farklı atölye çalışması ile yer aldı. Çocuklara yönelik Pusulacık atölyesinde çocukların eğitim ortam ve süreçlerindeki hakları üzerine düşünmeleri ve tartışmaları sağlandı.

Tarih Bölümü’nün “Abduction: Sexual Crime, Political Threat” başlıklı sohbeti 20 Nisan tarihinde New York Üniversitesi, Tarih Bölümü-Orta Doğu ve İslam Araştırmaları Bölümü öğretim üyesi Leslie Peirce’in katılımıyla gerçekleşti.

Nezahat Gündoğan’ın 1938 Dersim olaylarını konu alan belgeseli “Dersim’in Kayıp Kızları: İki Tutam Saç” 24 Nisan tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde gösterildi.

Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı’nın düzenlediği Domino Dersler’in 27 Nisan tarihindeki konuğu Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu idi. Tekelioğlu’nun dersinin başlığı “Göç Kültürlerinden Pop Kültüre: Bir Sosyolojik Okuma Önerisi” oldu.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında 28 Nisan’da gerçekleştirilen “Kapitalizm ve Ortak Değer: Marx’tan Bugüne Ne Kaldı?” başlıklı söyleşiye Michigan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ronald G. Suny konuşmacı olarak katıldı.

İşletme (Organizasyon-Yönetim) Doktora Programı 29 Nisan tarihinde “Brezilya’da Yönetim” başlıklı bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye Dr. Rafael Alcadipanı da Silveira konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar Bölümü 29 Nisan’da Turnitin Semineri düzenledi. Seminere İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar Direktör Yrd.Sami Çukadar ve nLearning Dijital Eğitim’den İbrahim Bitikçioğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Eğlence Sektörü Panelleri’nin ilki 30 Nisan’da “Kültür Endüstrilerinde Etkinlik Sigortası” başlığında gerçekleşti. Etkinliğe TESDER Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Kasapoğlu, Sigorta ve Reasürans Uzmanı Ö. Ali Erül ve Etkinlik, organizasyon ve film sigortaları uzmanı Edouard Le Grelle konuşmacı olarak katıldılar.

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerlerinde Nisan ayında şu konular masaya yatırıldı: Rekabet Kurulu’nun Yoğunlaşmalara İlişkin Yeni Politikası: Birleşme ve Devralmalar Tebliğ Taslağı’nın Değerlendirilmesi (Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Erdem), Fiyat Sıkıştırması ve Rekabet Kurulu’nun Türk Telekom/TTNet Kararı (Rekabet Kurumu 2. Daire Başkanı Vekili Ali Demiröz), Dikey Anlaşmaların Ekonomik Analizi II: Rekabet Etmeme Yükümlülüğü (Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fırat İnceoğlu), Rekabet Kurulu’nun Burgaz-Mey İçki Kararı (Rekabet Kurumu Rekabet Başuzmanı Burak Büyükkuşoğlu), Rekabet Hukuku Uygulamasında Ekonomi ve Ekonomistlerin Rolü: Özellikle Zararın Hesaplanması (University College London Öğretim Üyesi Dr. Ioannis Lianos).

Tarih Araştırmaları Kulübü 4 Mayıs tarihinde “50. Yılında 27 Mayıs” başlıklı br Mini-Sempozyum düzenliyor. Sempozyumun konuşmacıları İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mete Tunçay ve Prof. Dr. Murat Belge, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Serap Yazıcı ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’den Prof. Dr. Cemil Koçak olacak.

Perşembe Konuşmaları’nın 6 Mayıs’ta gerçekleşecek “Sürdürülebilir Projelere Şirketlerin Bakış Açısı” başlıklı oturumunun konuğu Ülker Kurumsal İletişim Müdürü Zuhal Şeker olacak. Toplantı saat 18:30’da Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Üniversitelerarası Dans Festivali 16 Nisan Cuma akşamı Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. On yıldır faaliyetine devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi Dans Grubu da festival katılımcıları arasında. Festivalin Bilgi ayağı, 22 Mayıs’ta Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Konferansı (WALTIC) 2-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek. Bildiri sunmak isteyenler, konu özetlerini 12 Mayıs 2010 tarihine kadar www.waltic.com adresi üzerinden iletebilir.

Hukuk Fakültesi ve Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü öğrencileri öğretim görevlilerinden Dr. Nilgün Başalp eşliğinde Berlin’e 5 günlük bir gezi düzenlediler.

Psikolojik Danışmanlık Birimi, Mayıs ayında Kaygı Seminerleri’ni düzenliyor. Santral Kampüsü’nde verilecek seminerlerin konuları ve tarihleri şu şekilde: Kaygıyı Tanımak ve Anlamak (4 Mayıs), Akademik Kaygılar (11 Mayıs), Sosyal Kaygılar (18 Mayıs) ve Travmatik Olaylar ve Kaygı (25 Mayıs).

Powered by Openmedia