Her telden her türden

İstanbul birbirinden değerli sanatçıların eserlerini sergilemeye devam ederken sanatseverlere değişik tatlar yaşatmayı unutmuyor; sanal gerçeklikle sadece görmenin ötesine geçeceğiniz ‘Eşikler’, Osmanlı tarihini çinilerde göreceğimiz ‘Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu’, sürreal çalışmalara aşık olacağınız ‘Joan Miró Litografi ve Gravür’ ve herkesin ayrıştığı bir nokta vardır diyen ‘Devamlılık Hatası’nı bu satırlarda okuyun!

 

Eşikler

16 Mayıs 2018 – 29 Temmuz 2018

Dünyaca ünlü sanatçı Mat Collishaw’ın sizi eskilere götürecek sergisi 29 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini Yapı Kredi Kültür Sanat’ta bekliyor. İlk gösterimi 2017’de Londra’da Somerset House’da gerçekleşen bu sanal gerçeklik sergisi, dünya turnesi kapsamında ilk yurt dışı gösterimini İstanbul’da yapıyor.  Zaman yolculuğuna götüren sergi İngiliz bilim insanı William Henry Fox Talbot’ın 1839 yılında Birmingham’daki King Edward’s School’da açtığı dünyanın ilk fotoğraf baskı sergisiyle başlıyor. Sanal gerçeklikle sanatın iç içe geçtiği sergide inşa edilmiş vitrinlere, eşyalara, yüzeylere dokunacak. Hatta yanmakta olan şöminenin yaydığı kokuyu ve ısıyı hissedeceksiniz. Sadece göze hitap etmeyen bu çarpıcı sergi de Collishaw, 1839’daki serginin açıldığı sırada protesto gösterileri yapmakta olan işçi örgütü Çartistler’in seslerini ve görüntülerini de sergiye taşıyor. Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik sergisine tanıklık etmek isteyenler son gün 29 Temmuz. Pazartesi ziyarete kapalı olan sergi alanını 10 dakikalık sürelerde 6’şar kişi tarafından gezilebilirsiniz.

 

Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu

08 Mart 2018 – 25 Kasım 2018

Osmanlı döneminde Kütahya’da 18. ve 20. yüzyıllar arasında yapılan üretimin bir yansımasını gösterilen sergide, Kütahya’daki çini ve seramik üretimlerinin gelişiminin hem sanatsal hem de zanaat olarak anlaşılmasına imkân tanıyan zenginlikte olan eserler aracılığıyla dönemin çini ve seramiklerinin desen ve form çeşitliliği, hamur ve sır kalitesindeki değişim takip edilebilirsiniz. Sadberk Hanım Müzesi’nde gerçekleşen sergide tam tamına 274 eser yer alıyor. Küratörlüğü ve sergi kataloğu Hülya Bilgi ve İdil Zanbak Vermeersch tarafından yapıldı. Çarşamba günleri hariç her gün 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

 

Devamlılık Hatası

17 Nisan 2018 – 22 Temmuz 2018

SALT Beyoğlu verdiği uzun aradan sonra “Devamlılık Hatası” adlı sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı. Aydan Murtezaoğlu ve Bülent Şangar’ın hem ayrı hem bir arada sürdürdükleri pratikleri; bireyleri pasif birer izleyiciden ziyade kendileriyle beraber düşünen, yorumla-yan ve harekete geçen birer “muhatap” olarak konumlamalarından oluşuyor. Adını, sinema ve edebiyatta kurgusal tutarsızlıklar için kulla-nılan terimden alan “Devamlılık Hatası”, yapının katlarına yayılarak sanatçıların kesiştikleri, ayrıştıkları yönleri ve bağımsız işlerinin ortak üretimleriyle etkileşimini görünür kılıyor.

 

Joan Miró Litografi ve Gravür

30 Mayıs 2018 – 02 Aralık 2018

Heyecanla beklenen Joan Miró sergisi sonunda Uniq Expo’da sanat severlerle buluşuyor. Her türlü estetik kaygının dışında, yirminci yüzyılda sürrea-lizmin en güzel örneklerini veren Miró’nun 300’ü aşkın orijinal eserinin dünyada ilk kez bir arada bulunduğu sergi; sürrealizm, çocukluğun rolü, özgür-lük, renkler, sanatçının eli, sadelik ve İspanya temalarında kurgulandı.Küratörlüğünü Jean Christophe Hubert’in üstlendiği sergide, Miro’un çalışmala-rının yanı sıra yakın arkadaşı olan Picasso’nun 20 eseride bulunuyor. Miró’nun eserlerini ürettiği litografi makinesi ve Palma de Mallorca’daki atölyesi-nin de bulunduğu sergide 40 eser çocukların göz hizasında sergilenerek çocukların sanata olan algısını geliştiriyor.

Ailecek gezmekten keyif alacağınız serginin kapıları 20 Aralık 2018’e kadar açık. Ayrıca ZUBİZU üyelerine yüzde 10 indirim ayrıcalığı sağlanan serginin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabilirsiniz.

Powered by Openmedia